VESTERBROBASEN

Velkommen til Vesterbrobasen - Vesterbros nye bydelsportal. 

Brug siden til at finde ud af hvad der sker på Vesterbro - opret arrangementer og debatter og find oplysninger om lokale foreninger og bestyrelser. Alle foreninger, institutioner, netværk og bestyrelser i bydelen kan oprette sig i bjælken øverst.

Søg efter forening, institution eller projekt på Vesterbro


Find arrangementer på Vesterbro

Gå tilbage
I samarbejde med www.kultunaut.dk

Events


100% Fremmed? - monologer med tidligere flygtninge.

100% FREMMED? er 100 fortællinger i ord og billede af 100 tidligere flygtninge. De er udvalgt på baggrund af tal fra Danmarks Statistik til at repræsentere de 161.000 mennesker fra primært 29 lande, som har fået asyl i Danmark de seneste 60 år.

LEVENDE ARKIV
21., 22. og 23. april bliver udstillingen til et levende arkiv, hvor du kan møde deltagerne på tomandshånd i korte samtaler på 15 min. Nogle fortæller om deres liv i dag, andre om det, de er flygtet fra. Nogle taler om at føle sig hjemme i Danmark, andre om at føle sig fremmed.

10 teaterinstruktører er mentorer for deltagerne: Emmet Feigenberg, Vigga Bro, Inger Eilersen, Rhea Leman, Thomas Corneliussen, Babak Vakili, Gritt Uldall-Jessen, Nicolei Faber, Lisa Carlehead - og Wladimir Herman, der er flygtet fra Polen og både er deltager og instruktør. Hver fortælling slutter med en kort samtale med den besøgende. Fortællingerne kan desuden opleves som podcasts i udstillingen.

Gratis billetter til de levende fortællinger kan bestilles på www.scenebillet.dk

OM 100% FREMMED?
Udstillingen 100% FREMMED? kan opleves 18.-29. april kl. 10-17 i Københavns Rådhushal.

Deltagerne og deres fortællinger repræsenterer 60 års lokale og globale kriser, der har drevet mennesker i eksil. Nogle er flygtet hele livet, mens andre blev flygtninge på en nat. Nogle har ventet 10 år i en flygtningelejr, mens andre har fået opholdstilladelse inden for få måneder. Men udstillingen fokuserer ikke på flugten. Som en af deltagerne siger: Jeg er jo kun flygtet én gang. 100% FREMMED? handler om det enkelte menneske - om 100 forskellige liv i Danmark i dag.

Læs mere på www.kit.dk
Se udvalgte portrætter på www.100pctfremmed.dk
FAKTA Dato: 21/04/2017 - 23/04/2017
Tidspunkt: kl. 15-22
Sted: Københavns Rådhus
Adresse: Rådhuspladsen
Hjemmeside: http://www.kit.dk