VESTERBROBASEN

Velkommen til Vesterbrobasen - Vesterbros nye bydelsportal. 

Brug siden til at finde ud af hvad der sker på Vesterbro - opret arrangementer og debatter og find oplysninger om lokale foreninger og bestyrelser. Alle foreninger, institutioner, netværk og bestyrelser i bydelen kan oprette sig i bjælken øverst.

Søg efter forening, institution eller projekt på Vesterbro


Find arrangementer på Vesterbro

Gå tilbage
I samarbejde med www.kultunaut.dk

Events


Gadefotografi 1917-2017 - en hyldest til hverdagen.

Øksnehallens store sommerudstilling viser én af fotografiets klassiske genrer i fuldt udtræk. Kernen i udstillingen er den første større præsentation af den gådefulde fotograf Vivian Maier på dansk jord.

Da John Maloof i 2007 ved et tilfælde faldt over Vivian Maiers mere end 100.000 efterladte negativer, blev denne gådefulde person hurtigt en sensation i fotoverdenen. Spekulationerne var mange, men fotografiernes høje kunstneriske og kulturhistoriske kvalitet gav hende hurtigt status af fotohistoriens missing link. Maier fotograferede på gaden, hun fotograferede altid og kameraet blev hendes trofaste følgesvend igennem hverdagen. Øksnehallen viser hendes fotografier som et sammenhængende livsværk, der både er et tidsbillede og et dybt personligt kunstnerisk udsagn.

Men udstillingen sætter også Vivian Maiers værk ind i en større sammenhæng. Hun har tidligere været opfattet som en person, der arbejdede fuldstændig uafhængigt af hvad der ellers skete i fotografiet. Det er muligt, det er sandt, men udstillingen viser gennem film, bøger og fotografier af 80 forskellige kunstnere fra hele verden en lang række parallelle spor, der i deres hyldest til hverdagen ligger tæt op ad Maiers værk. Udstillingen er en kakofoni af kunstneriske stemmer, der gennem byen og landet, rejsen og hverdagen danner en klangbund for Maiers fotografier og giver hende den plads i gadefotografiets historie, som hun fortjener.

Et særligt afsnit af udstillingen La Strada - Dove Viviamo er tilegnet italiensk gadefotografi og er kurateret af Silvia Loddo, Osservatorio Fotografico i Ravenna
FAKTA Dato: 28/06/2017 - 01/08/2017
Tidspunkt: søn-tor 10-20, fre-lør 10-22
Sted: Øksnehallen
Adresse: Halmtorvet 11