Flere nyheder

 
Udstilling
Porten til Rundetaarn

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Porten til Rundetaarn
Fre. 7. jul. 2017
kilde: KultuNaut

Porten til Rundetaarn - 375 års historier

Historien går gennem Rundetaarn og har gjort det siden 1642. Fra den 8. juli til den 20. august 2017 kan du opleve en rigdom af historier om Rundetaarn foldet ud som perler på en snor, når tårnet åbner porten for sommerens store 375-års jubilæumsudstilling.

Rundetaarn stod færdigt i 1642, og det betyder, at det i år er 375 år siden, at tårnet første gang kunne åbne porten. For verden, for universet, vores viden, symbolikken og fantasien. Kort sagt alt det, der lige siden er gået igennem Rundetaarn og stadig gør det.

I anledning af jubilæet fejrer Rundetaarn sig selv med udstillingen "Porten til Rundetaarn - 375 års historier", der fortæller kendte og ukendte historier om det gamle tårn. Rundetaarn er nemlig fuld af gode historier. Opdagelser er blevet gjort her. Institutioner er startet her. Eventyr er blevet til om det eventyrlige sted, der samler en hel epokes idéer i sine tykke mure.

Om udstillingen
Jubilæumsudstillingen "Porten til Rundetaarn - 375 års historier" giver publikum mulighed for at gå på opdagelse i alt det, der er sket i og omkring Rundetaarn siden 1642, da tårnet stod færdigt. Rundetaarns smukke Bibliotekssal, der blev åbnet for udstillinger for 30 år siden, danner rammen om et mægtigt, rundt rum, hvor historierne danner en spiral inspireret af Rundetaarns berømte sneglegang.

I rundgangen i udstillingen kan du stifte bekendtskab med kendte og ukendte historier om Rundetaarn, der grupperer sig i temaerne: verden, universet, vores viden, symbolikken og fantasien. Alt sammen emner, der har spillet en væsentlig rolle for Rundetaarn de seneste 375 år. Gør holdt og fordyb dig i historierne, der fortælles med genstande, på film og i poetiske udstillingstekster.

Baggrunden for udstillingen
"Porten til Rundetaarn - 375 års historier" er en del af et omfattende historieprojekt, hvor Rundetaarns historie er blevet udfoldet på skrift, i videoer og gennem arrangementer i tårnet - ikke mindst i forbindelse med 300-året for den russiske zar Peter den Stores spektakulære tårnbesøg på hesteryg i 1716.

Rundetaarn bliver naturligvis ved med at fortælle historier, men udstillingen "Porten til Rundetaarn - 375 års historier" markerer den foreløbige kulmination på historieprojektet. Derfor er alle sejl også sat for at fortælle historien om Rundetaarn. Velkommen indenfor!

Udstillingen kan opleves:
8. juli til 20. august 2017

Rundetaarn
Købmagergade 52 A
1150 København K.

Åbent alle dage kl. 10-20
Entré: Voksne 25 kr./børn 5-15 år 5 kr.

Video - bag om udstillingen

Læs mere på Rundetaarns historiske portal