Ansvarlig for siden:

Kultur og Bibliotek 2
Ahlmanns Allé 6, 2900 Hellerup, 39985801,

Kalender

Dato

Genre

Søg

Vælg en eller flere genrer


Viser 371 events i Gentofte Kommune fra/efter 18. okt. 2019

Rundvisning på Charlottenlund Travbane
18 OKT
Børn | Omvisning

Rundvisning på Charlottenlund Travbane

Charlottenlund Travbane, kl. 14.30.

Fredag den 18. oktober 2019, kl. 14.30.
Pris: (Entré) Køb/bestil billet
Kom med på Rundvisning i de historiske stalde på Charlottenlund Travbane. Du kommer med en rundviser helt tæt på de majestætiske væddeløbsheste får mulighed for at møde en kusk eller træner. Undervejs på turen fortælles Travbanens historie anekdoter fra et liv med travsport. Samtidig får du rundviserens bedste løbstips til dagens spil.

Turen tager ca. 45 minutter afgår fra Vindercirklen 5 kvarter før første løb.

Turen er ikke egnet for gangbesværede, barnevogne lignende.. Respekt for dyr et krav. Hunde ikke tilladt på turen
Fem fede film
18 OKT
Børn | Workshop

Fem fede film

Gentoftegade Bibliotek, kl. 11.

Mandag den 14. til fredag den 18. oktober 2019, kl. 11.
Aktiviteter i efterårsferien. Det regner og rusker og er rigtigt efterårsagtigt udenfor - så hop med ned i den gemte bankboks under biblioteket og se en god og sej film hver dag i ferien.
Efter filmen kan man blive hængende på biblioteket og kaste sig ud i en hyggelig og kreativ aktivitet.

Se hele programmet fra midten af september på genbib.dk

Alder: 8-12 år
Bier på biblo
19 OKT
Børn | Workshop

Bier på biblo

Jægersborg Bibliotek, kl. 10.30.

Lørdag den 19. oktober 2019, kl. 10.30.
Pris: (Gratis billetter) Køb/bestil billet
Kom på biblo og hør Grøn Guide fortælle om honningbier og vilde bier. Vidste du at honningbien er et produktionsdyr i Danmark? Og vidste du, at de vilde bier har det trængt? Kom og lær om livet i bistadet, og byg et bo til de vilde bier, som du kan hænge op i din have.

Alder: Fra 5 år.

NB! Book billet til både børn og voksne
Fars Legestue
19 OKT
Børn | Workshop

Fars Legestue

Ordrup Bibliotek, kl. 10.30.

Lørdag den 19. oktober 2019, kl. 10.30.
Skal ungerne have lidt mere plads at boltre sig på? Så kom forbi, når biblioteket åbner den ene hal og redskabsrummet. I kan hive springbræt, madrasser og ringe frem og bygge jeres egen aktivitetsbane. Bare husk at sætte tingene på plads, når I er færdige.

For alle. Ingen tilmelding
Sjov med ord: ABC-lege
20 OKT
Børn | Workshop

Sjov med ord: ABC-lege

Gentofte Hovedbibliotek, kl. 11.

Søndag den 20. oktober 2019, kl. 11.
Pris: (Gratis billetter) Køb/bestil billet
Sæt fokus på dit barns sprog. Træning af ordforråd og lyst til leg med bogstaver er den bedste forberedelse, du kan give dit barn inden skolestart med læsning og skrivning. Vi leger sproglege sammen, og du får inspiration til, hvordan leg med sprog kan blive en del af en travl hverdag.

Alder: 4-6 år. Book billet her på siden.

Også den 15. december.
Orgelfestival: Exquisite Pieces
20 OKT
Musik | Klassisk

Orgelfestival: Exquisite Pieces

Helleruplund Kirke, kl. 16.

Søndag den 20. oktober 2019, kl. 16.
Koncert. Solist: Mads Damlund
20 OKT
Musik | Klassisk

Koncert. Solist: Mads Damlund

Jægersborg Kirke, kl. 16-17.

Søndag den 20. oktober 2019, kl. 16-17.
Koncert med organist Mads Damlund. Værker fra kirkens indvielse af bl.a. J. S. Bach og Scheidt, samt Jægersborg Orgelbog.
Efterårsferie for krudtugler og kanonkonger
20 OKT
Børn | Historisk

Efterårsferie for krudtugler og kanonkonger

Garderhøjfortet, kl. 11.

Lørdag den 12. til søndag den 20. oktober 2019, kl. 11.
Pris: (Entré: 35-60 kr)
I årets efterårsferie byder Garderhøjfortet på et BRAG af en oplevelse! Børn og barnlige sjæle indbydes til, at komme og træne som soldat ved fortet ligesom sikringsstyrken gjorde det under 1. Verdenskrig. Lær førstehjælp på Garderhøjfortet i efterårsferien

Kom væk fra den kolde vinterluft og få en oplevelse udover det sædvanlige på Garderhøjfortet. Prøv kræfter med en soldaterbog om sanitetstjenesten, se dig omkring i den interaktive udstilling eller gå med på en familievenlig rundvisning i det store To-kanon tårn.

Garderhøjfortet inviterer til en efterårsferie fyldt med aktiviteter. Vi byder feriens gæster velkommen med både en særudstilling og med aktiviteter til børn og barnlige sjæle. Gæsterne udstyres med en soldaterbog, som giver dem mulighed for at prøve kræfter med forskellige opgaver som sanitetssoldater - bl.a. at skulle operere kugler ud af en soldats ben, klare sig igennem forhindringsbanen med en båre eller lære mere om sårpleje og stabilt sideleje.

Særudstilling om sanitetstjenesten:

Den nye soldaterbog er lavet i forbindelse med fortets nye særudstilling om Sanitetstjenesten 1848-1920. Her kan den besøgende se en opstillet operationsstue anno 1864 og de forskellige tilhørende instrumenter som f.eks. amputationssave, kraniebor eller hammer og mejsel, der let kan sætte fantasien i gang!

I udstillingen findes også et originalt trekantstørklæde fra 1873, som blev opfundet af Friedrich von Esmarch. Det muliggjorde at bruge ét stykke forbinding til næsten alle typer af skader. Som et ekstra pædagogisk tiltag, valgte Esmarch at tegne alle mulighederne på selve forbindingen, så selv de mest uerfarne soldater kunne lægge en brugbar forbinding - en opgave som også kan afprøves i Garderhøjfortets nye soldaterbog.

Resten af Garderhøjfortets interaktive udstilling viser soldaterlivet anno 1914. Til forskel fra den gang, så er der dog nu dejligt lunt og tørt på fortet.

Selv om det er mange år siden der boede soldater på fortet, er der mange ting, som kan stadig kan ses og virker den dag i dag. Blandt andet den 100 tons tunge To-Kanon, som gæsterne på fortet kan prøve at dreje rundt med rå muskelkraft.

Garderhøjfortet har åbent i efterårsferien fra d. 12/10 til d. 20/10 på hverdage fra kl. 11:00 til 15:00 og weekenddage fra kl. 10:30 - 16:00

Entre koster 60kr for voksne og 35kr for børn

Der vil være familievenlige rundvisninger i det store kanontårn løbende hver dag

Hver dag kl. 12.00 kan man komme på en lang rundvisning i hele fortet
Musikalsk Legestue
21 OKT
Børn | Andet

Musikalsk Legestue

Vangede Kirke, kl. 10-12.

Mandag den 21. oktober 2019, kl. 10-12.
Angst som grundvilkår
21 OKT
Diverse | Foredrag

Angst som grundvilkår

Gentoftegade Bibliotek, kl. 16.50.

Mandag den 21. oktober 2019, kl. 16.50.
Pris: (Gratis billetter) Køb/bestil billet
Hvordan kan angst forstås som et menneskeligt grundvilkår fremfor en mental sygdom? Dette giver Markus Floris Christensen, som er ph.d.-studerende i nordisk litteratur ved Europa-Universität Flensburg, sit bud på. Det gør han ved at inddrage eksempler fra litteraturen og filosofien, der giver nogle andre svar på, hvad angst er, og hvordan angst skal forstås. Angst er et komplekst fænomen i menneskers liv, der er blevet fortolket på mange måder gennem historien. I dag opfattes angst, når den melder sig uden at der er reel fare på færde, ofte som noget sygeligt. Derudover anslår psykiatriske studier, at angst er ét af de mest dominerende mentale sundhedsproblemer på globalt plan
Niels-Birger Danielsen: Modstand 3
21 OKT
Diverse | Lyrik/oplæsning

Niels-Birger Danielsen: Modstand 3

Gentofte Hovedbibliotek, kl. 17.

Mandag den 21. oktober 2019, kl. 17.
Pris: (Gratis billetter) Køb/bestil billet
Journalist og historiker Niels-Birger Danielsen fortæller om bind tre af bogserien Modstand. Den 24. april 1944 blev det kundgjort i aviserne, at den 19-årige student Niels Stenderup var blevet henrettet som straf for, at han havde forsøgt at afvæbne af en tysk soldat. Tyskeren var blevet såret under håndgemænget og den unge mand blev dømt ved den tyske SS- og Politiret. Egentlig var Stenderup indstillet til benådning, men da modstandsbevægelsen optrappede sabotageaktionerne, valgte dr. Best at lade dommen eksekvere. Han understregede, at de tyske myndigheder havde til hensigt at lade befolkningen lide mindst muligt, det var kun de 'skyldige' der skulle rammes, og inden for to måneder blev 31 modstandsfolk skudt i Ryvangen. Bind 1 og 2 i serien Modstand udkom i henholdsvis 2015 og 2018, mens bind 4 efter planen udkommer i 2020
Nordisk Fjer skandalen
21 OKT
Diverse | Foredrag

Nordisk Fjer skandalen

Gentofte Hovedbibliotek, kl. 19-21.

Mandag den 21. oktober 2019, kl. 19-21.
Pris: (Entré: 125 kr) Klik her for at tilmelde dig
Underviser: Anders Wejrup. Tidligere administrerende direktør i Nordisk Fjer Anders Wejrup, har haft sagen om den store erhvervsskandale helt tæt på, igennem de sidste 25 år. Han sad som adm. direktør for koncernen fra 1988-1990 og var fra 1990-2002 del i det retslige efterspil, inklusiv en tur i Horserød Statsfængsel. Han har fra 1999-2013 været en af de primære kilder til bogen "Bedraget - Sagen om Nordisk Fjer" skrevet af Charlotte Langkilde. Siden 2014 har han afholdt mere end 150 foredrag. Han er som foredragsholder engageret i sit publikum og forstår at komme ud over scenekanten. Han giver et interessant og unikt billede bag facaden om sagen i Nordisk Fjer Koncernen. Anders har undervist på flere af Danmarks handelsskoler, og er desuden oplægsholder hos Økonomi & Personale A/S samt tilknyttet fagbevægelsen som FIU underviser på LO-Skolen. Tidligere administrerende direktør i Nordisk Fjer Anders Wejrup, har haft sagen om den store erhvervsskandale helt tæt på, igennem de sidste 25 år. Han sad som adm. direktør for koncernen fra 1988-1990 og var fra 1990-2002 del i det retslige efterspil, inklusiv en tur i Horserød Statsfængsel. Han har fra 1999-2013 været en af de primære kilder til bogen "Bedraget - Sagen om Nordisk Fjer" skrevet af Charlotte Langkilde. Siden 2014 har han afholdt mere end 150 foredrag. Han er som foredragsholder engageret i sit publikum og forstår at komme ud over scenekanten. Han giver et interessant og unikt billede bag facaden om sagen i Nordisk Fjer Koncernen. Anders har undervist på flere af Danmarks handelsskoler, og er desuden oplægsholder hos Økonomi & Personale A/S samt tilknyttet fagbevægelsen som FIU underviser på LO-Skolen.
Hold: 918103
BogKlubCast: Blackhawk
22 OKT
Diverse | Lyrik/oplæsning

BogKlubCast: Blackhawk

Gentoftegade Bibliotek, kl. 16.50.

Tirsdag den 22. oktober 2019, kl. 16.50.
Pris: (Gratis billetter) Køb/bestil billet
Hør med når Grete Roulunds nervepirrende roman, Blackhawk fra 1982, bliver vendt og drejet af vores litteraturpanel. I romanen følger man Keagan og Blackhawk, som er udstationeret i den canadiske ødemark. På vej hjem fra en eftersøgning af et nedstyrtet fly, bliver Blackhawk bidt i kinden af en kanin med rabies og et kapløb med tiden begynder. Litteraturpanelet består af Anders Jørgen Mogensen fra forlaget Escho, Lasse Skjold Berthelsen fra forlaget Sidste Århundrede og Slagtryk og Kamilla Löfström, der er litteraturanmelder ved Information og ekstern lektor på Københavns universitet. Aftenens moderator er bibliotekar Peter Nordahl og det er efterfølgende muligt at høre samtalen som podcast. Man kan desuden deltage i en læsegruppe, der læser værkerne inden de pågældende arrangementer.

Tilmeld dig til læsegruppen (og muligheden for at læse bogen før arrangementet) via mail til hjc@gentofte.dk. Der er et begrænset antal pladser i læsegruppen
Jakob Buch-jepsen
22 OKT
Diverse | Foredrag

Jakob Buch-jepsen

Gentofte Hovedbibliotek, kl. 19-21.

Tirsdag den 22. oktober 2019, kl. 19-21.
Pris: (Entré: 150 kr) Klik her for at tilmelde dig
Arrangør: FOF Nord
V/. Jacob Buch-Jepsen Jeg som anklager

En journalist har beskrevet én af Jakob Buch-Jepsens sager som 'at stirre ind i helvedes forgård'. Det var en rammende beskrivelse for de beviser, der forelå i sagen. Som anklager har Jakob Buch-Jepsen gennem en årrække ført sager mod nogle af samfundets værste elementer og stillet dem til ansvar for deres ugerninger ved de danske domstole.

Denne aften fortæller Jakob Buch-Jepsen om sin lange karriere i politiet som anklager, hvor ønsket om at skaffe retfærdighed for ofrene altid har haft en stor betydning.

Hvilke overvejelser, strategier og tanker har ligget bag de sager, han har ført? Mest kendt er sagen om journalisten, der aldrig kom hjem i live fra en sejltur med UC3 Nautilus i 2017. Sagen mod Peter Madsen berørte ham personligt, mens han varetog en professionel rolle. Jakob Buch-Jepsen fortæller også om sager som tripledrabet på Frederiksberg, en grov voldtægt på havnen i København og en stor kidnapningssag med tråde til den asiatiske underverden.

29. marts 2019 udkom Jakob Buch-Jepsen med bogen 'Jeg som anklager', der er skrevet i samarbejde med Stine Bolther.

Foredraget den 22. oktober 2019 sætter vores retssamfund og retfærdighed til debat.

Kl. 19.00-21.00
Sted: Gentofte Hovebibliotek
Babysalmesang - nyt hold starter
23 OKT
Børn | Andet

Babysalmesang - nyt hold starter

Dyssegårdskirken, kl. 10-11.

Onsdag den 23. oktober 2019, kl. 10-11.
Se mere på.
Fællesspisning 23. oktober
23 OKT
Diverse | Foredrag

Fællesspisning 23. oktober

Gentofte Hovedbibliotek, kl. 17.

Onsdag den 23. oktober 2019, kl. 17.
Pris: (Entré: Madbillet 70 kr, Madbillet med barn 105 kr) Køb/bestil billet
Bibliotekets café 'Smager af mere' inviterer til fællesspisning hver onsdag. Alle er velkomne. Ofte kan du opleve et kulturarrangement på biblioteket enten før eller efter fællesspisningen, men du kan også bare komme for at spise. Det eneste krav er, at du er indstillet på at dele spiseoplevelsen med andre. Cafeen serverer nemlig maden på fade ved borde med plads til 8-10 gæster - en måde at spise på, der lægger op til samtaler henover sovs og kartofler. Vores ambition er, at bibliotekets fællesspisninger skal byde på noget andet, end når du går på en café. Vi forventer, at gæsterne snakker sammen på tværs, henter en kande vand til hele bordet og selv hjælper til med at få samlet tallerkener og bestik til opvask. Alle får det samme at spise, men menuen er tænkt sådan, at også vegetarer og børn kan blive mætte. Hvis du vil være sikker på at spise med, skal du købe en billet på forhånd, men cafeen sælger også billetter på dagen, så længe der er mad tilbage i gryden.

Madbilletter koster 70 kr. pr. person. Ét barn mellem 1 og 12 år ifølge med en voksen kan spise for 35 kr
Snorre Kirk kvartet - unik og cool med Jan Harbech på Tenorsax
23 OKT
Musik | Jazz

Snorre Kirk kvartet - unik og cool med Jan Harbech på Tenorsax

Byens Hus, kl. 19.

Onsdag den 23. oktober 2019, kl. 19.
Pris: (Entré: Medlemmer 100 kr / Gæster 150 kr)
Sted: Byens Hus
Der er ganske få yngre musikere, der har formået at bygge bro mellem genrerne som Snorre Kirk. Kvartetten som han stiller op med denne aften, bærer tydeligt præg af at være et (hard working) band. Der er ganske få yngre musikere, der har formået at bygge bro mellem genrerne som Snorre Kirk. Kvartetten som han stiller op med denne aften, bærer tydeligt præg af at være et (hard working) band med karakteristiske, ulasteligt klædte solister på alle pladser, friske i kødet og med lyst til at undersøge og mestre mange af jazzhistoriens retninger. Deres sound er unik og cool, og repertoiret består af begavede iørefaldende kompositioner fra det eksotiske til uforfalsket og jordnær blues, jazz med traditionen i højsædet, musik med sjæl og lækker swing. Jan Harbechs stemningsfulde og udadvendte spil befinder sig i den store swing-tradition. Han fremstår aldeles original, ekstremt stilsikker i bedste Ben Webster stil.

Line Up: Snorre Kirk: trommer, Jan Harbech: Tenorsax, Magnus Hjort: klaver, Anders Fjeldsted: Bas

https://www.place2book.com/da/list/EM8036
Workshop: Den kæmpestore pære
24 OKT
Børn | Workshop

Workshop: Den kæmpestore pære

Dyssegård Kombibibliotek, kl. 15.

Torsdag den 24. oktober 2019, kl. 15.
Oplev Jakob Martin Strids kæmpestore pære i børnebiblioteket. Fra den 21. oktober og tre uger frem indtager en gigantisk version af Jakob Martin Strids kæmpestore pære børnebiblioteket.
Med udgangspunkt i udstillingen og historien om pæren, kan du komme forbi biblioteket og tegne dit eget Strid-badge. Skal det være Mimbo Jimbo, Lille Frø eller en kæmpestor pære?
Både børn og voksne kan kravle ind i pæren og fordybe sig i Strids univers af herlige historier.
Pæren er venligst udlånt til biblioteket af Gyldendal.

For alle. Ingen tilmelding
Feståbning af Enter Njála med Sofie Gråbøl og Staka
24 OKT
Diverse | Lyrik/oplæsning

Feståbning af Enter Njála med Sofie Gråbøl og Staka

Gentofte Hovedbibliotek, kl. 17.

Torsdag den 24. oktober 2019, kl. 17.
Oplev sagaens magi, når vi introducerer bibliotekets nye litterære udstilling Enter Njála. Efter åbningstalen vil den prisbelønnede skuespiller Sofie Gråbøl læse et uddrag højt fra Njals saga, som illustrerer de stærke kvinders indflydelse på den dramatiske historie om ære og skam. Herefter vil det anerkendte islandske kammerkor Staka optræde med et par sange særligt udvalgt til dagen. Staka har tidligere optrådt både i Peterskirken i Rom, Operaen i København og på Orange Scene på Roskilde Festival. For at understrege sagastemningen serverer biblioteket ægte mjød og sprøde vikingesnacks
Fyraftenskoncert med ung trio
24 OKT
Musik | Klassisk

Fyraftenskoncert med ung trio

Dyssegårdskirken, kl. 17-18.

Torsdag den 24. oktober 2019, kl. 17-18.
Trio-koncert med SEBASTIAN SCHMIDT, violin; JONATHAN SCHMIDT, tværfløjte; ROSLYN MITCHELL, klaver. En ung trio præsenterer her spændende, nyskrevet musik, komponeret af trioens egne medlemmer. Efter koncerten bydes der på et lille glas i foyeren. Gratis adgang!
Download liste som pdf