Ansvarlig for siden:

Kultur og Bibliotek 2
Ahlmanns Allé 6, 2900 Hellerup, 39985801,

Kalender

Dato

Genre

Søg

Vælg en eller flere genrer


Viser 416 events i Gentofte Kommune fra/efter 23. sep. 2019

27 SEP
Diverse | Foredrag

Foredrag om komponisten Thomas Laub i anledningen af Gentoftenatten

Gentofte Kirke, kl. 19.30.

Fredag den 27. september 2019, kl. 19.30.
Pris: (Fri entré)
Komponisten Thomas Laub der ligger begravet på Gentofte Kirkegård og har en ennorm betydning for Den Danske Salmebog. Peter Thyssen sognepræst i Holmens Kirke fortæller.
27 SEP
Musik | Klassisk

Koncert med Mads Granum-kvintet

Dyssegårdskirken, kl. 20-22.

Fredag den 27. september 2019, kl. 20-22.
GENTOFTENATTEN Koncert med Mads Granum Kvintet. Swingende jazz med Regitze Glenthøj, sang, Mads Graum, klaver/orgel, Thomas Ovesen, kontrabas, Ricco Victor, trommer og Mads Hansen, sax. Pause midtvejs med et lille glas i foyeren.
27 SEP
Musik | Klassisk

Koncert Gentoftenatten

Vangede Kirke, kl. 20-22.

Fredag den 27. september 2019, kl. 20-22.
Koncert i anledning til Gentoftenatten: Mozarts vidunderlige Keglebanetrio fremført af Lee Morgan, klarinet (Det kgl. Kapel) - Ettore Causa, bratsch (Yale, USA) - Henrik Bo Hansen, klaver. Gratis adgang.
28 SEP
Børn | Workshop

Cirkeline-sjov

Jægersborg Bibliotek, kl. 10.

Lørdag den 28. september 2019, kl. 10.
I anledning af den fine Cirkeline-udstilling, som gæster Jægersborg Bibliotek i efteråret kan du tage forældrene i hånden og komme ned og lege og se Cirkelinefilm med masser af hygge på biblioteket. Vi viser 2-3 af de bedste Cirkeline-film og bagefter er der fri leg i udstillingen. Der er også plads til at spise medbragt frokost på biblioteket.

Alder: fra 2-5 år.

Sker også 12. og 26. oktober
28 SEP
Diverse | Foredrag

Åndedrætskursus

FOF Gentofte, kl. 10-13.

Lørdag den 28. september 2019, kl. 10-13.
Pris: (Entré: 325 kr) Klik her for at tilmelde dig
V/ Helle Hein.
28 SEP
Musik | Klassisk

Bogpræsentation, foredrag, minikoncerter

Jægersborg Kirke, kl. 10-15.

Lørdag den 28. september 2019, kl. 10-15.
Åbning af festivallen JÆGERSBORG ORGELDAGE 2019. Kl. 10.00-10.30 Minikoncert i kirken med Mads Damlund. Kl. 10.30-11.00 Bogpræsentation ved forfatterne Mads Damlund, Frans Brouwer, Hanne Sander og Svend Prip. Kl. 11.00-11.30 Minikoncert i kirken med Søren Christian Vestergaard. Kl. 11.30-12.30 Let frokost. Kl. 12.30-13.00 Debat - "Orgelbevægelse - hvorhen bevæger orglet sig hen?" Kl. 13.00-13.30 Kaffepause Kl. 13.30-14.00 Minikoncert i kirken med Gerben Mourik. Dagen arrangeres i samarbejde med Det Danske Orgelselskab
28 SEP
Diverse | Foredrag

Design Din Drømmehave I - Det Store Overblik

FOF Gentofte, kl. 10-16.

Lørdag den 28. september 2019, kl. 10-16.
Pris: (Entré: 995 kr) Klik her for at tilmelde dig
V/ Annemarie Sørensen. Design din drømmehave - Det store overblik

Tilbring en hel dag sammen med professionel havearkitekt - kun 5 deltagere på holdet. Derudover 45 minutters privat konsultation over e-mail og telefon om kun din have.

Hvem kender ikke til, at haven er alt andet end den nemme og smukke have, man går og drømmer om. Dette kursus giver dig mulighed for at gøre drømmen til virkelighed. Du får inspiration og vejledning i, hvordan du kan forvandle din have fra f.eks. et vildnis eller en ubeplantet grund til en dejlig have. Hvordan en kedelig have bliver en dejlig oase. Du lærer at tegne din helt personlige og unikke haveplan med både rum, oplevelse og brug af de rigtige planter.
Kurset ledes af havearkitekt og hortonom, AnneMarie Sørensen, som ud over idéer til smukke, dejlige og nemme haver vil give både generel vejledning og individuel vejledning til den enkelte kursist.

For at få det fulde udbytte af kurset anbefales det, at man har opmålt sin have på forhånd, men det er ikke en forudsætning. Vejledning hertil vil blive tilsendt til deltagerne 2 uger før kursusstart. Det er muligt at kontakte læreren, hvis der opstår spørgsmål til optegningen før og under kursusforløbet. Til kursusdagen medbringes ud over papir og tegneredskaber (blyant, viskelæder, lineal, sort tusch og evt. farveblyanter) fotos af haven fra forskellige vinkler (digitalt eller papir) og også meget gerne forskellige havebøger og inspirationsmateriale. Med hensyn til detaljeret planteanvendelse anbefales tilmelding til "Design din Drømmehave 2 - planteanvendelse" d. 23.11.2019

Der vil blive udleveret kursusmateriale, som koster 50 kr. Der afregnes direkte med underviseren.
Ring gerne til læreren på tlf. 20886245 eller send en e-mail til hortea@youmail.dk for nærmere oplysninger
28 SEP
Børn | Workshop

Zoologisk Have gæster Vangede

Vangede Bibliotek, kl. 10.30.

Lørdag den 28. september 2019, kl. 10.30.
Pris: (Gratis billetter) Køb/bestil billet
Har du prøvet at holde en slange? Hvad spiser kakerlakker? Og hvorfor hedder det vandrende pinde? Mød to dyrepassere fra Zoo og hør dem fortælle om de forskellige dyr. Efterfølgende er der god tid til at holde alle dyrene - hvis du altså tør...

For alle. Book en billet her på siden
28 SEP
Børn | Workshop

Workshop: Bier på Biblo

Dyssegård Kombibibliotek, kl. 11.

Lørdag den 28. september 2019, kl. 11.
Pris: (Gratis billetter) Køb/bestil billet
Vidste du, at honningbien er et produktionsdyr i Danmark? Og vidste du, at de vilde bier har det trængt? Vi skal høre Karen Stevnbak Andersen fra Grøn Guide Gentofte fortælle om honningbier og de vilde bier.
Kom og lær om livet i bistadet og få hjælp til at bygge et bo til vilde bier. Boet kan du selvfølgelig tage med hjem og hænge op udenfor.

Alder: Fra 5 år. Book billet på genbib.dk/billetter
28 SEP
Diverse | Workshop

Introduktion til mindfulness

Dyssegård Kombibibliotek, kl. 11.

Lørdag den 28. september 2019, kl. 11.
Pris: (Gratis billetter) Køb/bestil billet
Hvad er mindfulness og hvordan kan du få glæde af det i din hverdag? Der skrives og tales meget om mindfulness. Måske har du gået og luret på, om det er noget for dig, eller også er du bare almindelig nysgerrig. Uanset hvad, har du mulighed for at blive klogere på, hvad mindfulness er og hvordan du kan få glæde af det i din hverdag. Kom til en spændende formiddag, hvor Eva Mølsted introducerer noget så enkelt og samtidigt så svært: at være opmærksomt tilstede i nuet
28 SEP
Diverse | Foredrag

Lær Hukommelsesteknik

FOF Gentofte, kl. 11-13.30.

Lørdag den 28. september 2019, kl. 11-13.30.
Pris: (Entré: 250 kr) Klik her for at tilmelde dig
V/ Lukas Christoffer Toft Hansen. Hukommelsesteknik

Forestil dig, at du uden problemer kunne huske nye navne, vigtige begivenheder, arbejdsopgaver, telefonnumre, indkøbslister eller andre ting på en nemmere og endda sjovere måde. Hvis du er bevidst om, hvordan din hukommelse fungerer, kan du faktisk med nogle enkle teknikker opnå dette -og mere til. Det er bogstaveligt talt kun fantasien, der sætter grænser for, hvor man kan bruge husketeknikker i sin hverdag, både som studerende, i arbejdslivet eller socialt! Kom og få tricks til at træne hjernen til at kunne huske meget mere, end du troede var muligt
29 SEP
Diverse | Foredrag

Kim Larsen's Sange

Gentofte Hovedbibliotek, kl. 14-15.30.

Søndag den 29. september 2019, kl. 14-15.30.
Pris: (Entré: 60 kr) Klik her for at tilmelde dig
Arrangør: FOF Gentofte
V/ Alexandar Hjorth. Festlig Fællessang i Øregaardssalen

2 søndage i efteråret 2019

For alle
Alexandar Hjort er korleder for FOF Gentoftes Gospelkor. To søndage i efteråret ruller han flyglet frem, varmer vores stemmer op og inviterer til fællessang. Børn under 12 år er velkomne og kommer med gratis i følge med en voksen.

Sted: Gentofte Hovedbibliotek

Kim Larsen sange: Søndag 29. september kl. 14-15.30 Vi stemmer guitaren og glæder os til at byde dig velkommen til endnu en syng med eftermiddag, hvor vi skal synge alle de bedste sange med Kim Larsen.
Alexandar Hjorth introducerer og leder eftermiddagens sange og vil fortælle små og store Kim Larsen anekdoter.
Først varmer vi vores smukke stemmer op og kaster os derefter ud i sangene. Det er tilladt at komme med muntre indfald og er du den type så medbring gerne et rytme æg eller lignende.

Kai Normann Andersen sange: Søndag 27. oktober kl. 14-15.30

Hvem kender ikke 'Glemmer du', 'Du gamle måne', 'Den allersidste dans', 'Musens sang'?

Hvis ikke - så kom og lær de skønne danske sange at kende!
Vi glæder os til at byde dig velkommen til en eftermiddag, hvor vi skal synge alle de bedste sange fra Kai Normann Andersen.
Alexandar Hjorth introducerer og leder eftermiddagens sange og vil fortælle små og store historier om Kai Normann Andersen fra bogen "Den sky romantiker".
Først varmer vi vores smukke stemmer op og kaster os derefter ud i sangene. Vi har forberedt et udvalg af sange, men der er plads til indskydelse og sjove indfald. Til sidst synger vi et par gode danske højskole sange.

Du kan tilmelde dig hvert af de to arrangementer nedenfor.

God fornøjelse!
29 SEP
Børn | Workshop

Teater: Verdens Historier

Dyssegård Kombibibliotek, kl. 15.

Søndag den 29. september 2019, kl. 15.
Pris: (Entré: Voksen 35 kr, Barn 35 kr) Køb/bestil billet
Det er aften og sengetid for de fleste børn. Men pigen Soleima er ikke som de fleste. Soleima er biblioteks-alf. Og alfer har som bekendt ikke brug for at sove. Derfor har hun aldrig prøvet det, men hun vil så gerne!
Måske står der noget om det i en af bøgerne. Hun finder tre bøger. En om Sydkorea, en om Canada og en om Sydafrika, og så kaster hun sig ind i den første. I Sydkorea møder hun tvillingerne Min-Jun og Min-Jae - mon de kan lære hende at sove? Kom og oplev Teatergrads fine forestilling på Dyssegård Bibliotek.

Alder: 2½-5 år. Varighed ca. 35 min. Køb billet på genbib.dk/billetter. Pris: 35 kr. Både børn og voksne skal have billet.

Et Teaterdyssearrangement
29 SEP
Børn | Klassisk

De Fire Årstider

Helleruplund Kirke, kl. 15.

Søndag den 29. september 2019, kl. 15.
Pris: (Entré: Børn 30 kr, Voksen 60 kr, Medlem 30 kr) Køb/bestil billet
Børnekoncert.
29 SEP
Musik | Jazz

Rêve Bohème - Nordic Gybsy Jazz med inspiration fra Django Reinhardt

Byens Hus, kl. 15.

Søndag den 29. september 2019, kl. 15.
Pris: (Entré: Medlem 100 kr / Gæst 150 kr)
Sted: Byens Hus
Inspirationen fra den franske guitarist Django Reinhardt er udgangspunktet for Rêve Bohêmes akustiske sound og livsglade musik. Resultatet er super veloplagt Gypsy Jazz, der ved live-koncerter bliver spillet i en moderne, udadvendt og dynamisk stil. Gentofte Jazzklub glæder sig til at kunne indlede efterårets koncertrække med et festligt eftermiddagsarrangement, hvor sprudlende Rêve Bohème vil sætte fut i publikum med deres livsglade og dynamiske stil, som de kalder Nordic Gybsy Jazz. Inspirationen er hentet fra den franske guitarist Django Reinhardt og hans Gypsy Jazz. Gennem de sidste 15 år og deres mange udgivelser har Rêve Bohème opdateret den europæiske String Swing med et nyt og varieret repertoire bestående af nye fortolkninger af Djangos numre, egne kompositioner og kendte numre fra den amerikanske jazzsangertradition. På scenen skaber Rêve Bohème en eksotisk akustisk cocktail, hvor Jens Fuglsangs veloplagte vokal og lyriske sologuitar blander sig elegant med Finn Poulsens virtuose mundharpespil og vokal. Et dynamisk musikalsk univers, der hviler på et solidt rytmisk gypsy jazz-fundament skabt af Robert Pilgaards rytmeguitar, "la pompe", og Jesper Riis' swingende basspil
30 SEP
Børn | Andet

Musikalsk Legestue

Vangede Kirke, kl. 10-12.

Mandag den 30. september 2019, kl. 10-12.
30 SEP
Musik | Klassisk

Klavertrio

Helleruplund Kirke, kl. 19.30.

Mandag den 30. september 2019, kl. 19.30.
Pris: (Entré: Voksen 150 kr, Ung/studerende 70 kr) Køb/bestil billet
Trio con Brio Copenhagen.
1 OKT
Børn | Foredrag

Babytræf II

Vangede Kirke, kl. 11-13.

Tirsdag den 1. oktober 2019, kl. 11-13.
1 OKT
Diverse | Foredrag

Mai-Britt Larsson: Vejen til Assisi

Skovshoved Kirke, kl. 14-16.

Tirsdag den 1. oktober 2019, kl. 14-16.
Vejen til Assisi, byen med magisk tiltrækningskraft. Et foredrag i ord og billeder med Mai-Britt Larsson, der fører os på en visuel guidet tur i gennem byen Assisi. Du har her muligheden for at høre historien om nonnen Clara og tiggermunken Frans af Assisi. Begge fravalgte et liv i rigdom for at følge deres kald, og vie deres liv til Gud, for at leve for deres tro - i kyskhed, lydighed og fattigdom. Mai-Britt fortæller om sin vej til Assisi, byen som i dag er hendes store passion. Efter at have rejst på pilgrimsrejser til mange fjerne destinationer tabte hun helt sit hjerte til Assisi. Det er med tiden blevet til mange besøg i pilgrimsbyen, og et venskabsbånd er knyttet, med den danske munk Broder Theodor der i sit tidligere liv har været både bager, kok og dramalærer; men nu lever han som franciskanermunk i Assisi
1 OKT
Diverse | Foredrag

Åbent Forum

Jægersborg Kirke, kl. 14-16.

Tirsdag den 1. oktober 2019, kl. 14-16.
"Her er dit liv" - Gregers Dirckinck-Holmfeld fortæller om sit liv.
Download liste som pdf