Ansvarlig for siden:

Kultur og Bibliotek 2
Ahlmanns Allé 6, 2900 Hellerup, 39985801,

Kalender

Dato

Genre

Søg

Vælg en eller flere genrer


Viser 441 events i Gentofte Kommune fra/efter 16. sep. 2019

29 SEP
Børn | Workshop

Teater: Verdens Historier

Dyssegård Kombibibliotek, kl. 15.

Søndag den 29. september 2019, kl. 15.
Pris: (Entré: Voksen 35 kr, Barn 35 kr) Køb/bestil billet
Det er aften og sengetid for de fleste børn. Men pigen Soleima er ikke som de fleste. Soleima er biblioteks-alf. Og alfer har som bekendt ikke brug for at sove. Derfor har hun aldrig prøvet det, men hun vil så gerne!
Måske står der noget om det i en af bøgerne. Hun finder tre bøger. En om Sydkorea, en om Canada og en om Sydafrika, og så kaster hun sig ind i den første. I Sydkorea møder hun tvillingerne Min-Jun og Min-Jae - mon de kan lære hende at sove? Kom og oplev Teatergrads fine forestilling på Dyssegård Bibliotek.

Alder: 2½-5 år. Varighed ca. 35 min. Køb billet på genbib.dk/billetter. Pris: 35 kr. Både børn og voksne skal have billet.

Et Teaterdyssearrangement
29 SEP
Børn | Klassisk

De Fire Årstider

Helleruplund Kirke, kl. 15.

Søndag den 29. september 2019, kl. 15.
Pris: (Entré: Børn 30 kr, Voksen 60 kr, Medlem 30 kr) Køb/bestil billet
Børnekoncert.
29 SEP
Musik | Jazz

Rêve Bohème - Nordic Gybsy Jazz med inspiration fra Django Reinhardt

Byens Hus, kl. 15.

Søndag den 29. september 2019, kl. 15.
Pris: (Entré: Medlem 100 kr / Gæst 150 kr)
Sted: Byens Hus
Inspirationen fra den franske guitarist Django Reinhardt er udgangspunktet for Rêve Bohêmes akustiske sound og livsglade musik. Resultatet er super veloplagt Gypsy Jazz, der ved live-koncerter bliver spillet i en moderne, udadvendt og dynamisk stil. Gentofte Jazzklub glæder sig til at kunne indlede efterårets koncertrække med et festligt eftermiddagsarrangement, hvor sprudlende Rêve Bohème vil sætte fut i publikum med deres livsglade og dynamiske stil, som de kalder Nordic Gybsy Jazz. Inspirationen er hentet fra den franske guitarist Django Reinhardt og hans Gypsy Jazz. Gennem de sidste 15 år og deres mange udgivelser har Rêve Bohème opdateret den europæiske String Swing med et nyt og varieret repertoire bestående af nye fortolkninger af Djangos numre, egne kompositioner og kendte numre fra den amerikanske jazzsangertradition. På scenen skaber Rêve Bohème en eksotisk akustisk cocktail, hvor Jens Fuglsangs veloplagte vokal og lyriske sologuitar blander sig elegant med Finn Poulsens virtuose mundharpespil og vokal. Et dynamisk musikalsk univers, der hviler på et solidt rytmisk gypsy jazz-fundament skabt af Robert Pilgaards rytmeguitar, "la pompe", og Jesper Riis' swingende basspil
30 SEP
Børn | Andet

Musikalsk Legestue

Vangede Kirke, kl. 10-12.

Mandag den 30. september 2019, kl. 10-12.
30 SEP
Musik | Klassisk

Klavertrio

Helleruplund Kirke, kl. 19.30.

Mandag den 30. september 2019, kl. 19.30.
Pris: (Entré: Voksen 150 kr, Ung/studerende 70 kr) Køb/bestil billet
Trio con Brio Copenhagen.
1 OKT
Børn | Foredrag

Babytræf II

Vangede Kirke, kl. 11-13.

Tirsdag den 1. oktober 2019, kl. 11-13.
1 OKT
Diverse | Foredrag

Mai-Britt Larsson: Vejen til Assisi

Skovshoved Kirke, kl. 14-16.

Tirsdag den 1. oktober 2019, kl. 14-16.
Vejen til Assisi, byen med magisk tiltrækningskraft. Et foredrag i ord og billeder med Mai-Britt Larsson, der fører os på en visuel guidet tur i gennem byen Assisi. Du har her muligheden for at høre historien om nonnen Clara og tiggermunken Frans af Assisi. Begge fravalgte et liv i rigdom for at følge deres kald, og vie deres liv til Gud, for at leve for deres tro - i kyskhed, lydighed og fattigdom. Mai-Britt fortæller om sin vej til Assisi, byen som i dag er hendes store passion. Efter at have rejst på pilgrimsrejser til mange fjerne destinationer tabte hun helt sit hjerte til Assisi. Det er med tiden blevet til mange besøg i pilgrimsbyen, og et venskabsbånd er knyttet, med den danske munk Broder Theodor der i sit tidligere liv har været både bager, kok og dramalærer; men nu lever han som franciskanermunk i Assisi
1 OKT
Diverse | Foredrag

Åbent Forum

Jægersborg Kirke, kl. 14-16.

Tirsdag den 1. oktober 2019, kl. 14-16.
"Her er dit liv" - Gregers Dirckinck-Holmfeld fortæller om sit liv.
1 OKT
Diverse | Foredrag

UDSOLGT: Mit barn tager ikke stoffer - jeg har spurgt

Gentofte Hovedbibliotek, kl. 17.

Tirsdag den 1. oktober 2019, kl. 17.
Pris: (Gratis billetter) Køb/bestil billet
Alt for mange unge tager stoffer hver weekend. Stofferne er nemme at få fat på, og misbruget er ofte usynligt for selv den nærmeste familie. Julius Mygind og Magnus Trampe Broch har prøvet det. De passede skole og venner, men kæmpede samtidig med et stigende weekend-misbrug af hash, MDMA og kokain. Deres forældre var først uvidende om misbruget, men da de begyndte at mistænke det, blev de mere og mere desperate over ikke at vide, hvad de kunne gøre for at hjælpe. Med udgangspunkt i bogen Mit barn tager ikke stoffer - jeg har spurgt fortæller Julius, Magnus og deres mødre, Lise Mühlhausen og Stine Trampe Broch om den svære tid, da stofferne fyldte alt for meget, om deres kamp for at blive fri af misbruget og om at finde hjem til sig selv og lære at sige "Nej tak"
1 OKT
Diverse | Foredrag

Gaming og gambling - når børn bliver forbrugere i den digitale spilverden

Vangede Bibliotek, kl. 19.

Tirsdag den 1. oktober 2019, kl. 19.
Pris: (Gratis billetter) Køb/bestil billet
Selvom gambling og gaming typisk anskues som to forskellige spiltyper, bliver skillelinjerne mellem dem mere og mere udviskede. Gambling-industrien har nemlig bevæget sig ind på gaming-markedet. Det ses blandt andet ved, at en del computerspil som World of Warcraft, Counter Strike og Fortnite, indeholder et pengeaspekt - man kan for eksempel købe våben, skins eller andet udstyr. Målgruppen i nogle af disse spil er helt ned til 10 år, og det stiller krav til forældre og fagpersoners viden på området. Denne aften holder Center for Ludomani et oplæg til forældre og andre interesserede med gode råd om, hvilke forretningsmodeller, man skal tage sig i agt for og hvornår der er tale om ren og skær gambling.

Arrangeret i samarbejde med Center for Ludomani
2 OKT
Børn | Andet

Babysalmesang

Dyssegårdskirken, kl. 10-11.

Onsdag den 2. oktober 2019, kl. 10-11.
Se mere.
2 OKT
Diverse | Foredrag

Højskoleonsdag. Moderne klosterliv i Holte

Hellerup Kirke, kl. 14.

Onsdag den 2. oktober 2019, kl. 14.
Missionssøstre af det dyrebare blod er et internationalt katolsk ordensfællesskab. Siden 1916 har der været søstre i Danmark, først på Bornholm, siden på Nordvanggaard i Birkerød og siden 2917 i et nybygget kloster i Holte.
2 OKT
Diverse | Lyrik/oplæsning

Bookwalk: Knut Hamsun: Sult

Gentofte Hovedbibliotek, kl. 16.

Onsdag den 2. oktober 2019, kl. 16.
Pris: (Gratis billetter) Køb/bestil billet
"Det var på den tid, hvor jeg gik rundt og sultede i Kristiania, denne mærkelige by, som ingen forlader, før han har fået mærker af den.". Åbningssætningen i Knut Hamsuns gennembrudsroman Sult fra 1890 er verdensberømt og fortæller om den fattige forfatter, der vandrer rundt i storbyens gader, mens sulten gnaver og åbner for indre rejser af eksistentiel karakter. Hamsun er kontroversiel på grund af sin fascination af nazismen, men som forfatter er han uomgængelig og en stor litterær inspiration for blandt andre Hemingway og Paul Auster. Bibliotekets litteraturformidler Christine inviterer til litterær vandring og en snak om Hamsuns mesterværk, mens vi spadserer i Øregårdsparken. Det er en fordel at have læst bogen på forhånd, og vi har bestilt en stak eksemplarer hjem, som kan lånes på Hovedbiblioteket. Spørg efter bookwalk-hylden hos personalet.

Mødested: Hovedbibliotekets bagindgang mod Øregårdsparken
2 OKT
Diverse | Foredrag

Fællesspisning 2. oktober

Gentofte Hovedbibliotek, kl. 17.

Onsdag den 2. oktober 2019, kl. 17.
Pris: (Entré: Madbillet 70 kr, Madbillet med barn 105 kr) Køb/bestil billet
Bibliotekets café 'Smager af mere' inviterer til fællesspisning hver onsdag. Alle er velkomne. Ofte kan du opleve et kulturarrangement på biblioteket enten før eller efter fællesspisningen, men du kan også bare komme for at spise. Det eneste krav er, at du er indstillet på at dele spiseoplevelsen med andre. Cafeen serverer nemlig maden på fade ved borde med plads til 8-10 gæster - en måde at spise på, der lægger op til samtaler henover sovs og kartofler. Vores ambition er, at bibliotekets fællesspisninger skal byde på noget andet, end når du går på en café. Vi forventer, at gæsterne snakker sammen på tværs, henter en kande vand til hele bordet og selv hjælper til med at få samlet tallerkener og bestik til opvask. Alle får det samme at spise, men menuen er tænkt sådan, at også vegetarer og børn kan blive mætte. Hvis du vil være sikker på at spise med, skal du købe en billet på forhånd, men cafeen sælger også billetter på dagen, så længe der er mad tilbage i gryden.

Madbilletter koster 70 kr. pr. person. Ét barn mellem 1 og 12 år ifølge med en voksen kan spise for 35 kr
3 OKT
Diverse | Workshop

Sanketur: Naturen som spisekammer

Gentofte Hovedbibliotek, kl. 17.

Torsdag den 3. oktober 2019, kl. 17.
Pris: (Gratis billetter) Køb/bestil billet
Gå en tur i skoven med Grøn Guide Karen Stevnbak Andersen og bliv klogere på, hvilke planter du kan spise og hvilke, du skal holde dig fra. En tur i naturen bliver meget mere spændende, når det samtidigt er en skattejagt, og du lærer hurtigt at kende de forskellige planter fra hinanden. Karen Stevnbak Andersen viser eksempler på spiselige planter og bær og fortæller, hvordan man kan bruge dem i madlavningen.

Arrangeret i samarbejde med Grøn Guide Gentofte

Mødested: Kavalergården 1, 2920 Charlottenlund
3 OKT
Børn | Workshop

Fællesspisning for børnefamilier

Dyssegård Kombibibliotek, kl. 17.

Torsdag den 3. oktober 2019, kl. 17.
Pris: (Entré: Barn 35 kr, Voksen 35 kr) Køb/bestil billet
Lad biblioteket klare aftensmaden. En hyggelig aften for småbørnsfamilier, hvor vi spiser aftensmad ved langbord i børnebiblioteket og slutter af med at læse godnathistorie.
Inden fællesspisningen er der altid planlagt en kreativ aktivitet, der begynder kl. 17.00

For småbørnsfamilier. Book billet på genbib.dk/billetter. Pris 35 kr pr. kuvert for både børn og voksne
3 OKT
Diverse | Foredrag

Planlæg Din Pension Og Tjen En Formue

FOF Gentofte, kl. 17-20.

Torsdag den 3. oktober 2019, kl. 17-20.
Pris: (Entré: 195 kr) Klik her for at tilmelde dig
V/ Karsten Engmann Jensen. Planlæg din pension og tjen en formue

Du kan tjene rigtig mange penge til dig selv ved at planlægge din opsparing men sandelig også ved at planlægge dine pensionsudbetalinger.

På dette kursus kan du lære, hvordan du får meget mere ud af din pensionsopsparing ved at være opmærksom på faktorer, som hverken banken eller pensionsselskabet informerer om.
Du kan også høre, hvordan du kan tjene flere års pensionsudbetalinger ved at udnytte dine pensionsordninger korrekt i forhold til din boligøkonomi og frie formue.
Og endelig kan du høre, hvordan du på den bedste måde kan bruge af din formue, så der både er tryghed og frihed i din pensionstilværelse.

Karsten Engmann Jensen er stifter af Pengeministeriet, som rådgiver mennesker om opsparing, investering og optimering af pensionsudbetalingerne.
Han er uddannet økonom fra Københavns Universitet og Danmarks Nationalbank og er kendt som DR's økonomiske ekspert, hvor han blandt andet har vurderet familiers økonomi i TV programmet DR Penge og forbrugerprogrammet Forbrugertesten. Han har også rådgivet om økonomi på TV2 og for dagbladet Børsen. I dag rådgiver Karsten Engmann Jensen familier, der ønsker mere overskud i deres hverdag i Pengeministeriet, som han er stifter af. Han er forfatter til bøger om opsparing, investering og privatøkonomi såvel til voksne som til unge i teenageårene
3 OKT
Diverse | Foredrag

Børn og læsevanskeligheder

Gentofte Hovedbibliotek, kl. 19.

Torsdag den 3. oktober 2019, kl. 19.
Pris: (Gratis billetter) Køb/bestil billet
Hvad er læsning - og hvad er vanskeligheder med at lære at læse? Læsefærdigheder er ikke et spørgsmål om enten eller. Der er børn, der pludselig en dag bare kan læse. Der er børn, der har travlt med meget andet end bøger, og der er børn, hvor læseudviklingen går langsomt på trods af en ihærdig indsats. Læsekonsulent i Gentofte Kommune Mia Finnemann Schultz fortæller om vigtige pejlemærker i læseudviklingen og hvad man som forælder kan være opmærksom på. Unge ordblinde fortæller herefter, hvad læsevanskeligheder har betydet for dem i grundskolen og hvordan de nu er kommet videre med en ungdomsuddannelse
4 OKT
Teater | Skuespil

Peter og Ulven

Bellevue Teatret, kl. 10.45 & 12.

Fredag den 4. oktober 2019, kl. 10.45 & 12.
Pris: (Entré: 160 kr + evt. gebyr) Køb/bestil billet
Multikunstneren Carl Quist-Møller fortæller og tegner historien om Peter og Ulven ledsaget af det store symfoniorkester. Prokofjevs Peter og Ulven er en musikalsk symfoni for børn og børnebørn - og en fantastisk introduktion til klassisk musik. Tag børnene med i Bellevue Teatret. Peter kommer på eventyr sammen med sine nye venner på engen: den vraltende and (oboen), den listende kat på bløde poter (klarinetten), fuglen (fløjten) og ikke mindst den mørke og truende ulv (hornet). Peter og Ulven er en iørefaldende og sjov indføring i orkestrets instrumenter, hvor selv de allermindste kan være med - fra 3 år. Copenhagen Phil går sammen med Bellevue Teatret og præsenterer Prokofjevs udødelige musikalske eventyr om Peter og Ulven for hele familien. Dirigent JON GJESME. Tegnende fortæller CARL QUIST-MØLLER. Orkester COPENHAGEN PHIL. Komponist SERGEJ PROKOFJEV
4 OKT
Diverse | Foredrag

Fredagsmøde

Gentofte Kirkes Sognegård, kl. 14-16.

Fredag den 4. oktober 2019, kl. 14-16.
Sognepræst Adam Garff: Dantes kærligheder - om rejsen til Helvede og tilbage igen Gentofte Kirkes sognepræst vil denne eftermiddag fortælle om en af litteraturhistoriens mest imponerende og skræmmende værker, Dantes Guddommelige Komedie. Foredraget er en introduktion til digteren og en litterær vandring gennem hovedværket med ophold ved de rystende og dramatiske højdepunkter på vandringen gennem Helvede, Skærsilden og Paradiset - og tilbage igen
Download liste som pdf