Ansvarlig for siden:

Kultur og Bibliotek 2
Ahlmanns Allé 6, 2900 Hellerup, 39985801,

Kalender

Dato

Genre

Søg

Vælg en eller flere genrer


Viser 1039 events i Gentofte Kommune fra/efter 12. nov. 2019

Sådan får du dit barn til at sove
12 NOV
Diverse | Foredrag

Sådan får du dit barn til at sove

Gentofte Hovedbibliotek, kl. 11.

Tirsdag den 12. november 2019, kl. 11.
Pris: (Entré: 150 kr) Klik her for at tilmelde dig
Arrangør: Familieskolen
Helen Lyng Hansen, der er kendt fra netsundhedsplejerske.dk og forfatter til bestselleren "Sådan får du dit barn til at sove", giver nødhjælp til trætte forældre og viser vejen til at få sovende, trygge børn - og til selv at få lukket øjnene. Kunsten er at forstå dit lille barns søvnmønster, udviklingstrin og behov for tryghed. Når du forstår det, ved du også, hvorfor det ikke hjælper bare at lukke døren og sige godnat. Helen vil give facts om børns søvn og udvikling, som gør det lettere at forstå og tackle søvnproblemerne og hun vil rådgive om, hvordan man kan håndtere forskellige konkrete problemstillinger. Foredraget er krydret med videocases fra forskellige småbørnsfamilier og der vil være rig lejlighed til at stille spørgsmål. Stemningen er afslappet og børnevenlig, så der er plads til babyer, der skal ammes, pusles, trøstes osv. Det foregår i Øregårdssalen på Gentofte Hovedbibliotek. Der er gratis parkering og det er i gå afstand fra Hellerup Station. Hold F7113
Eftermiddagsmøde, komponisten Rued Langgaard
12 NOV
Diverse | Foredrag

Eftermiddagsmøde, komponisten Rued Langgaard

Helleruplund Kirke, kl. 14.

Tirsdag den 12. november 2019, kl. 14.
Konfirmander
12 NOV
Diverse | Andet

Konfirmander

Vangede Kirke, kl. 14.30-16.

Tirsdag den 12. november 2019, kl. 14.30-16.
Dennis Meyhoff Brink: Religionssatirens glemte historie
12 NOV
Diverse | Foredrag

Dennis Meyhoff Brink: Religionssatirens glemte historie

Dyssegård Kombibibliotek, kl. 17.

Tirsdag den 12. november 2019, kl. 17.
Pris: (Gratis billetter) Køb/bestil billet
I dette foredrag ser vi på, hvordan satiren er blevet opfattet af tilhængere og modstandere, herunder den censur, som kirker og stater i århundreder udsatte religionssatiren for, samt de trusler, som nutidige religionssatirikere må leve under. Alle kender Kurt Westergaards Muhammed-tegning, men de færreste ved, at europæiske satiretegnere også gjorde grin med Muhammed for over 100 år siden, eller at Luther for snart 500 år siden skrev tekster til karikaturtegninger af paven. Vi skal også høre, hvordan satirikere til alle tider har undveget og latterliggjort censuren og dem, der har forsøgt at true dem til tavshed. Foredrag ved Dennis Meyhoff Brink, der har udgivet flere artikler om religionssatire og er satireforsker og ekstern lektor ved Københavns Universitet og DIS
Bogcafé: Bøger fra Island
12 NOV
Diverse | Lyrik/oplæsning

Bogcafé: Bøger fra Island

Gentofte Hovedbibliotek, kl. 17.

Tirsdag den 12. november 2019, kl. 17.
Pris: (Gratis billetter) Køb/bestil billet
Hovedbiblioteket har valgt at dedikere dette efterårs bogcafé til sagaøens mangfoldige litteratur. Island har ikke blot en dramatisk og farverig historie, landet har også en lang og stolt fortælletradition, som peger helt tilbage til sagaerne. De nutidige islandske forfattere er både nyskabende og traditionsbevidste og deres bøger rummer ofte tydelige sagaspor. Fortællingerne har typisk en stærk forbindelse til landets historie og den særegne islandske natur, ligesom humoren også spiller en væsentlig rolle. Hør denne aften om bøger skrevet af bl.a. Einar Már Guðmundsson, Bergsveinn Birgisson, Gerður Kristný, Kristín Marja Baldursdóttir og Auður Ava Ólafsdóttir.

Torsdag den 17. oktober kl. 18.30-20.00 - Dyssegård Bibliotek

Torsdag den 24. oktober kl. 18.30-20.00 - Jægersborg Bibliotek

Tirsdag den 5. november kl. 19.00-20.30 - Vangede Bibliotek

Tirsdag den 12. november kl. 17.00-18.30 - Hovedbiblioteket (islandsk litt.)

Onsdag den 20. november kl. 18.30-20.00 - Ordrup Bibliotek

Onsdag den 27. november kl. 16.50-19.00 - Gentoftegade Bibliotek
Tom Buk-swienty
12 NOV
Diverse | Foredrag

Tom Buk-swienty

Gentofte Hovedbibliotek, kl. 19-21.

Tirsdag den 12. november 2019, kl. 19-21.
Pris: (Entré: 150 kr) Klik her for at tilmelde dig
Arrangør: FOF Nord
V/. Tom Buk-Swienty Den virkelige historie om Karen Blixen i Afrika Med sin selvbiografiske roman Den afrikanske farm fra 1937 om sine 17 år som kaffefarmer i Kenya slog Karen Blixen for alvor sit navn fast som internationalt kendt forfatter. Men selv om hendes bog har mange selvbiografiske elementer, er der tale om en roman. Store dele af bogen - og næsten alt i den senere Oscar-belønnede spillefilm Out of Africa (1985) med Meryl Streep og Robert Redford - er fiktion eller glamouriseringer.

Men hvad er den virkelige historie om Karen Blixen i Afrika? Det fortæller forfatteren Tom Buk-Swienty i dette foredrag med udgangspunkt i sin nye store biografi, Lioness, om Blixens liv i Afrika baseret på mange års research og rejser i hendes fodspor i Kenya. Store dele af biografien har Tom Buk-Swienty skrevet, mens han lejede sig ind på en farm i Afrika.

Under sin research opdagede Buk-Swienty, at virkeligheden også i tilfældet Blixen overgår fantasien. Hendes liv i det billedskønne og dybt fascinerende Kenya var langt vildere, farligere og både mere romantisk og dramatisk, end hun selv fortalte i sin bog. Det var faktisk, som det vil fremgå af foredraget, lidt af et mirakel, at hun overhovedet overlevede sit ophold i troperne
Søren Kierkegaards Regine og hendes liv i Dansk Vestindien
12 NOV
Diverse | Foredrag

Søren Kierkegaards Regine og hendes liv i Dansk Vestindien" - foredrag m. Joakim Garff

Jægersborg Sognegård, kl. 19.30-21.30.

Tirsdag den 12. november 2019, kl. 19.30-21.30.
»Du mit Hjertes Herskerinde«, kaldte Søren Kierkegaard hengivent Regine, som han danner par med i historien, skønt hun i virkelighedens verden var gift med Johan Frederik Schlegel, der fra 1855 til 1860 var guvernør over Dansk Vestindien. På grundlag af hidtil ukendte breve fra dette ophold skildrer foredraget Regines møde med den vestindiske virkeligheds blodige forhistorie, dødelige sygdomme, eksotiske natur og problematiske kolonistatus efter slavernes frigørelse i 1848. Disse skildringer veksler med tilbageblik på Regines uudgrundelige kærlighedsforhold til Kierkegaard, der døde blot otte måneder efter ægteparret Schlegels afrejse fra København. Foredraget baserer sig på Joakim Garffs bog:Regines gåde. Historien om Kierkegaards forlovede og Schlegels hustru, Gads Forlag 2013. Joakim Garff, Søren Kierkegaard Forskningscenteret, Det Teologiske Fakultet, København
Anden gudstjeneste ved Mette Born Djurhuus
12 NOV
Diverse | Gudstjeneste

Anden gudstjeneste ved Mette Born Djurhuus

Messiaskirken, kl. 20.

Tirsdag den 12. november 2019, kl. 20.
Gospelgudstjeneste med Gentofte Gospel Choir. Liturg er Mette Born Djurhuus.
Første Parket
12 NOV
Teater | Skuespil

Første Parket

Villa i Charlottenlund, kl. 20.

Tirsdag den 12. november 2019, kl. 20.
Pris: (Entré: Abonnement: 95 kr, Børn/Unge: 75 kr, Gruppe, Børn/Unge: 40 kr, Gruppe, Voksne: 105 kr, Løssalg: 145 kr, Studerende over 25 år: 95 kr) Køb/bestil billet
Arrangør: Teater Får302
Moderne dramatik. Aldersgruppe: Fra 15 år. Varighed: 120 min uden pause. Første Parket er anden del af Kunstkollektivet FAMILIEN's trilogi, hvor FAMILIEN er rykket fra højhuset Landsby på Højkant ind i en patriciervilla i Charlottenlund. Første Parket er et ærligt og undersøgende blik ind i et liv på første parket med havudsigt og topskat.

Kunstkollektivet FAMILIEN skaber engageret samtidsteater - med et dokumentarisk snit, humor og politisk bid sætter FAMILIEN virkeligheden i scene, og åbner teatret for nye stemmer og former.

Af og med: Kunstkollektivet FAMILIEN

Medvirkende: Gry Guldager, Lene Skytt Pustelnik, Gry Raaby, Azadeh Ghavamrad, Rasmus Månsson

Idé: Kunstkollektivet FAMILIEN
Koncept: Kunstkollektivet FAMILIEN
Scenograf: Allan Frausing
Dramaturg: Tanja Diers
Kollision
12 NOV
Film | Komedie/Romantik

Kollision

Gentofte Kino, kl. 14.15.

Tirsdag den 12. november 2019, kl. 14.15.
Drama med Nikolaj Lie Kaas og Cecilie Stenspil om et skilsmisseægtepar, hvis valg får store konsekvenser for deres datter, der bliver kastebold mellem dem. Filmen udforsker de svære valg, som forældrene må træffe i forsøget på at finde mening og håb.
Judy
12 NOV
Film | Action/Drama

Judy

MovieHouse Hellerup, kl. 15.30.

Tirsdag den 12. november 2019, kl. 15.30.
Pris: (Entré: 120 kr) Køb/bestil billet
Drama om Judy Garland, hvor den legendariske artist portrætteres og synges af Oscarvinder Renée Zellweger. Filmen udspiller sig, da ikonet er 46 år og allerede har levet et turbulent liv. Og ingen aner, at det hele er forbi om få måneder.
Ninna
12 NOV
Film | Komedie/Romantik

Ninna

MovieHouse Hellerup, kl. 15.30.

Tirsdag den 12. november 2019, kl. 15.30.
Pris: (Entré: 120 kr) Køb/bestil billet
Komedie om moderen Ninna, spillet af Susanne Juhasz, der arbejder på en lokal grill, og som oplever en krise da hendes søn vil flytte hjemmefra. Andre roller spilles af blandt andet Rex Leonard og Peter Gantzler. Filmen er instrueret af Fabian Wullenweber.
Downton Abbey
12 NOV
Film | Komedie/Romantik

Downton Abbey

MovieHouse Hellerup, kl. 15.30.

Tirsdag den 12. november 2019, kl. 15.30.
Pris: (Entré: 130 kr) Køb/bestil billet
Drama, der er en fortsættelse til den populære TV-serie af samme navn, som kørte i seks sæsoner. Året er 1927, og Crawley-familien står foran at skulle få besøg af Kong George V og Dronning Mary. Men finanserne er ikke, hvad de har været.
Familien Addams - Dansk tale
12 NOV
Film | Tegnefilm/Animation

Familien Addams - Dansk tale

MovieHouse Hellerup, kl. 15.45.

Tirsdag den 12. november 2019, kl. 15.45.
Pris: (Entré: 120 kr) Køb/bestil billet
Animationsfilm om Familien Addams, der består af Gomez og Morticia, deres børn Wednesday og Pusley, Gomez' bror Onkel Fester, Morticias mor Grandmama Frump, Gomez' fætter Itt, familiens butler - det Frankensteins-monster-lignende Lurch - og hånden Thing.
Kollision
12 NOV
Film | Komedie/Romantik

Kollision

MovieHouse Hellerup, kl. 15.45 & 18.30.

Tirsdag den 12. november 2019, kl. 15.45 & 18.30.
Pris: (Entré: 120 kr) Køb/bestil billet
Drama med Nikolaj Lie Kaas og Cecilie Stenspil om et skilsmisseægtepar, hvis valg får store konsekvenser for deres datter, der bliver kastebold mellem dem. Filmen udforsker de svære valg, som forældrene må træffe i forsøget på at finde mening og håb.
Sidste bud
12 NOV
Film | Action/Drama

Sidste bud

Gentofte Kino, kl. 16.20.

Tirsdag den 12. november 2019, kl. 16.20.
I dette finske drama følger vi en ældre kunstsamler, der genfinder relationen til sin forsømte familie gennem opdagelsen af, hvad der viser sig at være, et sjældent maleri.
Joker (2019)
12 NOV
Film | Thriller/Gyser

Joker (2019)

MovieHouse Hellerup, kl. 18 & 20.45.

Tirsdag den 12. november 2019, kl. 18 & 20.45.
Pris: (Entré: 130 kr) Køb/bestil billet
Thrillerdrama om Batmans ærkefjende, som fokuserer på skurkens oprindelseshistorie. Todd Phillips har instrueret og Joaquin Phoenix ses i hovedrollen som Jokeren, hvis borgerlige navn er Arthur Fleck. På rollelisten ses også Robert De Niro og Zazie Beetz.
Ninna
12 NOV
Film | Komedie/Romantik

Ninna

Gentofte Kino, kl. 18.15.

Tirsdag den 12. november 2019, kl. 18.15.
Komedie om moderen Ninna, spillet af Susanne Juhasz, der arbejder på en lokal grill, og som oplever en krise da hendes søn vil flytte hjemmefra. Andre roller spilles af blandt andet Rex Leonard og Peter Gantzler. Filmen er instrueret af Fabian Wullenweber.
Hustlers
12 NOV
Film | Thriller/Gyser

Hustlers

MovieHouse Hellerup, kl. 18.15.

Tirsdag den 12. november 2019, kl. 18.15.
Pris: (Entré: 120 kr) Køb/bestil billet
En artikel fra New York Magazine danner baggrund for filmen om en gruppe strippere, der under finanskrisen slår sig sammen om, at svindle en række af deres Wall Street-kunder. Med blandt andre Constance Wu, Jennifer Lopez og Julia Stiles.
Jagtsæson
12 NOV
Film | Komedie/Romantik

Jagtsæson

MovieHouse Hellerup, kl. 18.45.

Tirsdag den 12. november 2019, kl. 18.45.
Pris: (Entré: 120 kr) Køb/bestil billet
Dansk komedie om den nyligt fraskilte singlemor Eva, der tager på wellness-weekend med barndomsveninden Marlene for at hjælpe hende gennem en midtvejskrise. Med blandt andre Mille Dinesen, Lærke Winther og Stephania Potalivo.
Download liste som pdf