Dato

Genrer

Kommuner


Vælg en eller flere genrer
Vis kun
Søg i udvalgte kommuner
  • Vælg alt Nulstil

Viser 25 events i Helsingør Kommune d. 4. aug. 2020

Teater | Anden forestilling

Hamlets Vindunderlige Verden

Kronborg Slot, kl. 10-17.

Mandag den 8. juni til mandag den 31. august 2020, kl. 10-17.
Pris: (Entré: Dkr 72,50 for voksne og tgratis for børn under 18) Køb/bestil billet
Hamlet er vendt tilbage til slottet og, traditionen tro, har han taget sin familie, venner og fjender med. Men verden er blevet meget anderledes for den danske prins, siden han sidst boede på det mægtige renæssanceslot. Kronborg er blevet forvandlet til e. I Hamlets Forunderlige Verden sætter Hamlet, Kong Claudius, Dronning Gertrude, Polonius, Ophelia, Laertes og Yorrick gang i slottet på mange måder. Der er ingen tvivl om, at kong Claudius ikke er helt uskyldig og vi finder hurtigt ud af, at han er god til at fremstille gift. Faktisk er han så god, at han har et alkymiværksted, hvor han deler sin viden om de mere dystre kunstarter med Kronborgs gæster. Når der er en skurk iblandt os, er det en god ide at kunne afsløre mistænkelige kropssprog. Dette er noget, som Polonius er ekspert i, og han deler gerne sine bedste tips om hvordan man kan være en snedig spion. Prins Hamlet vil også gerne afsløre kong Claudius' mørke side, og han har brug for al den hjælp, han kan få fra Kronborgs gæster. Hvis han kan lære dem at lade som om de er en gruppe omrejsende skuespillere, der vil optræde for kongen, så lykkes det måske. Heldigvis er Hamlet ekspert i italiensk teater, så han kan undervise i det grundlæggende i "commedia dell'arte". Men vil det være nok til at narre kong Claudius? Det vil tiden vise.

Men det handler ikke kun om onde skurke i Hamlets Vidunderlige Verden. Dronning Gertrude elsker nemlig at blive underholdt. Hun elsker at danse renæssancedans i dansesalen og bliver glad når hendes hofnar, Yorrick, hjælper vores gæster med at være de sjoveste i verden. Og hvem vil ikke blive glad af at høre Ophelias smukke stemme når hun lærer gæsterne at synge? Hamlets bedste ven Laertes er også ret musikalsk og måske findes han et sted på slottet med en lut i hånden.

Der er et hav af aktiviteter hele dagen på slottet, hvor man kan nyde den helt særlige stemning på Kronborg Slot og det smukke naturområde udenfor slottets tykke mure. Med de store udendørsarealer, som er perfekte til en picnic og en frisk gåtur, er det den perfekte ramme for en skøn og lærerig dag for hele familien. Børn og barnlige sjæle i alle aldre kan komme væk fra telefon, tablet og TV og være en del af Hamlets Forunderlige Verden
Udstilling | Installation

Udstilling: 1500 meter lang digtsamling på Helsingør Havn

Pladsen foran Kulturværftet, kl. 07.

Fredag den 10. juli til søndag den 27. september 2020, kl. 07.
Pris: (Fri entré)
Oplev digte fra 15 nyere danske forfattere - fra Helsingør Station i syd til Gummistranden nord for Kronborg. #følgpoesien er er en offentlig poesiudstilling sat på krydsfiner. I et sjældent udstillingsformat rækker tekster fra 15 forfattere mere end 1100 ord til forbipasserende på havnepromenaden i Helsingør.

Find det første digt på vej fra Helsingør Station mod Kulturvæftet. Infotavler viser vej rundt i udstillingen.

#følgpoesien udforsker nuancer i menneskets store og små fællesskaber. At være hinanden. Digtene tegner en bred streg gennem nyere dansk poesi. Med digte fra Ursula Andkjær Olsen, Lars Skinnebach, Jørgen Leth, Signe Gjessing, Michael Strunge, Julie Sten-Knudsen, Silas Toft, Simon Grotrian, Lone Munksgaard, Henrik Nordbrandt, Claus Høxbroe, Morten Søndergaard, Naja Marie Aidt, Rasmus Nikolajsen og Søren Ulrik Thomsen.

Udstillingen er offentlig og åben døgnet rundt i juli, august og september.

I Kulturværftets åbningstid kan besøgende med børn hente et opgaveark, der indeholder rebusser hentet fra sætninger i digtene. Løsningerne kan findes i digtene langs hele ruten.

Udstillingen er støttet af Helsingør Kommunes kulturpulje
Udstilling | Installation

Oplev den nye udstilling 'Data Data Data'

Kulturværftet, kl. 10-18.

Fredag den 26. juni til fredag den 18. december 2020, kl. 10-18.
Hjemmeside: https://kuto.dk/
Udstillingen DATA DATA DATA undersøger, hvordan vi kan skabe en ny bevidsthed om brug af data og konsekvenser deraf. I dag oplever mange, at muligheden for at kontrollere brug af privat data er under pres. Derfor sætter Danmarks Tekniske Museum og CATCH fokus på udviklingen af teknologi til at gemme og formidle data, samt på håndtering af data som har påvirket vores samfund gennem tiden.

I udstillingen kan du opleve teknologier, der viser, hvordan opbevaring, behandling og forståelsen af data har udviklet sig gennem tiden. Der er eksempler på lagring af data i diverse materialer fra slutningen af 1700-tallet og 1800-tallet til flere af de teknologiske nybrud, der sker i løbet af det 20. århundrede, bl.a. med magnetisk lagring af data og optisk lagring.

Udstillingen kan opleves fra den 26. juni til den 18. december 2020 på Kulturværftet, Allegade 2, 3000 Helsingør. Åbent: tirsdag og torsdag fra kl. 13 til 18. Gratis entré.

Yderligere information omkring udstillingen.
Udstilling | Billedkunst

Helsingørtapetet - Kulturer mødes ved Kronborg

Helsingør Bymuseum, Museerne Helsingør, kl. 12-16 & 10-14.

Onsdag den 1. januar til torsdag den 31. december 2020, kl. 12-16 & 10-14.
Pris: (Entré: 45 kr)
Måske kender du til det berømte franske Bayeux-tapet, populært kaldet verdens første tegneserie. Men ved du, at Helsingør har sit helt eget unikke tapet syet med inspiration netop fra dette berømte gamle broderi? Helsingørtapetet er 31 meter af vores egen tids historie. I 1970'erne og 1980'erne var Palæstina og Jugoslavien to af verdens brændpunkter, der drev mennesker på flugt. Indtryk fra krigen nåede med en gruppe flygtningekvinder til Helsingør. Oplevelserne er omsat i 1 million sting, der tilsammen udgør Helsingørtapetet. Tapetet er produktet af et anderledes integrationsprojekt i Helsingør Kommune. 37 flygtninge- og indvandrerkvinder fra 12 forskellige lande har med nål og tråd berettet om deres egen historie.

Helsingør Bymuseum har genopsat Helsingørtapetet i en ny udstilling: "Helsingørtapetet - Kulturer mødes ved Kronborg", der åbnede på Kulturnatten den 27. september 2019.

Samarbejde og fordybelse gennem håndarbejdet

Ud over selve tapetet er der på udstillingen mulighed for at få indblik i, hvordan projektet kom i gang, og hvordan kvinderne gennem håndarbejdet oplevede samarbejde og fordybelse. Deres personlige beretninger og eksempler på deres broderede selvportrætter kan ses i udstillingen.

Gå på opdagelse i detaljerne i de farverige billeder og bliv klogere på kvindernes hverdag i hjemlandene, optakten til krig og den nødvendige flugt. Ankomsten til Danmark, og hvordan de oplevede mødet med Helsingør og en helt anden kultur.

Tapetet har tidligere været udstillet på bl.a. Kronborg, Immigrantmuseet, Moesgård Museum, Munkeruphus og på Flynderupgård Museet
Diverse | Møder

ACA møde

Stubben, kl. 18.30-20.

Torsdag den 5. marts 2020 til onsdag den 5. marts 2025, kl. 18.30-20.
Pris: (Fri entré)
Sted: Stubben
Tolvtrinsprogram for voksne børn af alkoholikere eller andre dysfunktionelle familier Hver torsdag Kontakt Niels 25751029.