Dato

Genrer

Kommuner


Vælg en eller flere genrer
Vis kun
Søg i udvalgte kommuner
  • Vælg alt Nulstil

Viser 2537 events i Nordsjælland/Køge/Roskilde d. 22. sep. 2020

Diverse | Undervisning

Sang Og Stemmetræning M. Kol

FOF Nord, kl. 10-11.50.

Torsdag den 10. september til torsdag den 29. oktober 2020, kl. 10-11.50.
Pris: (Pris: 730 kr) Klik her for at tilmelde dig
Sted: FOF Nord
V/ Anne-Marie Christiansen. Sang og stemmetræning for KOL-ramte

Du tænker nok ikke på sang som det første, når du har en lungesygdom, men det hjælper rigtigt meget at træne sådan noget som åndedræt, støtte og lydgivning. Ved træning lærer du nemlig, hvordan du bedre kan udnytte den luft du har til rådighed i lungerne.

På kurset arbejder vi med, hvordan du kan trække vejret på en måde, så du ikke føler, at du skal hive efter vejret eller ikke har så meget luft til at tale/synge. Derudover lærer du din stemme at kende, dvs, hvordan du skal bruge den for at den kommer til at lyde bedre, både når du taler og synger.

De teknikker du lærer under stemmetræningen, vil du kunne bruge overalt, hvor du færdes, og vi vil også bruge dem i de sange vi synger sammen.
Det at synge sammen med andre er en glæde i sig selv, og du vil opleve et utroligt dejligt fællesskab, som rækker ud over den fysiske træning med kroppen og lungerne.

Sang og stemmetræning for KOL-ramte er ikke tænkt som 'behandling' men som træning og socialt samvær, der giver glæde. Vi træner 2 x 45 minutter 1 gang om ugen, hver torsdag fra kl. 10.00-11.30.
Ring gerne til underviser Anne-Marie Christiansen på tlf.nr. 51 27 36 10 for at høre mere om, hvordan du kan have glæde af undervisningen.

OBS: Dette kursus er forbeholdt deltagere med lungefunktionsnedsættelse. Det kan derfor ikke følges som ordinært stemmetræningskursus
Motion | Gymnastik/aerobic

Yoga og Meditation Grundkursus

Skandinavisk Yoga og Meditationsskole, 8 kursusdage kl. 10.

Torsdag den 3. september til torsdag den 29. oktober 2020, 8 kursusdage kl. 10.
Pris: (Pris: 1285 kr) Klik her for at tilmelde dig
Underviser: Anders Brysting. Yogastillinger, åndedrætsøvelser, afspænding og meditation. Kurset er opbygget som et forløb, hvor du oplever en udvikling gennem hele kurset. Yogaprogrammerne har en virkning i sig selv, og forbereder desuden til næste lektion. Praktiserer du siden øvelserne hjemme, får du endnu mere ud af kurset. Læs mere om regler for Rabat og Nedsat betaling her. Hold 20335
Motion | Gymnastik/aerobic

Yoga og Meditation let mellemtrin

Skandinavisk Yoga og Meditationsskole, 8 kursusdage kl. 17.

Torsdag den 3. september til torsdag den 29. oktober 2020, 8 kursusdage kl. 17.
Pris: (Pris: 1285 kr) Klik her for at tilmelde dig
Underviser: Anders Brysting. Yogastillinger, åndedrætsøvelser, afspænding og meditation. Kurset er opbygget som et forløb, hvor du oplever en udvikling gennem hele kurset. Yogaprogrammerne har en virkning i sig selv, og forbereder desuden til næste lektion. Praktiserer du siden øvelserne hjemme, får du endnu mere ud af kurset. Læs mere om regler for Rabat og Nedsat betaling her. Hold 20346
Motion | Gymnastik/aerobic

Efterfødsel

Apa afspændingspædagogernes aftenskole, 9 kursusdage kl. 9.30.

Torsdag den 27. august til torsdag den 29. oktober 2020, 9 kursusdage kl. 9.30.
Pris: (Pris: 1895 kr) Klik her for at tilmelde dig
Underviser: Stine Panduro Vinding. Efterfødselskursus for førstegangsfødende Til dig, der lige er blevet mor Et kursus med tid til at komme rundt om både dine og dit barns behov Du får brugt kroppen, stimuleret dit barn og talt med andre nye mødre Vælg et. Kursus, der starter ca. 4-6 uger efter fødslen. 9 undervisningsgange I løbet af 9 undervisningsgange får du mulighed for at bevæge kroppen, genoptræne belastede muskelgrupper, stimulere dit barns motorik og sanser og tale med andre mødre om det nye og forandrede liv med et lille barn. Undervejs supplerer underviseren med relevant viden og oplæg. Kroppen tilbage Der er ikke garanti for, at din krop er tilbage som før din graviditet, når kurset er slut. Men vi arbejder hele kroppen igennem hver gang og tager hensyn til den belastning, kroppen har været udsat for. Især fokuserer vi på mave- og rygmuskler, hvordan du bruger kroppen i hverdagen og gode øvelser til trætte og ømme skuldre og nakke. Vi arbejder med bevidsthed og træning af bækkenbunden. Og af og til er der plads til en afspænding. Aktiviteter med dit barn Når mange børn er vågne, og vi kan se, at de har lyst, laver vi forskelligt sansemotorisk med dem. Det kan være svinge- og gyngelege, lege på store bolde eller spædbarnsmassage. Hver gang kombineret med viden om det lille barns udvikling og behov. Fælles te I slutningen af hver undervisningsgang sætter vi os sammen, drikker te, spiser lidt og taler om det, der optager jer. Det kan være fødslen, søvn - både din og barnets, din nye identitet som mor, kropslige forandringer - og hvad de betyder for dig, kærlighedslivet, amning og flaske, livet som familie, bedsteforældre. En undervisningsgang kan se sådan ud: opvarmning med blandt andet øvelser for kredsløb, bevægelse af led, løsnende og afspændende øvelser for arme, skuldre og nakke øvelser med bevidsthed om og let træning af mave-, balle- og rygmuskler øvelser, der øger bevidstheden om bækkenbunden og styrker den efter fødslen sansemotorisk stimulation og lege med børnene tilpasset deres alder samtale med te og let spisning Sammenhæng med andre kurser Hvis du har lyst til at fortsætte efterfødselstræningen, har du mulighed for at tilmelde dig kurset Tema- Kropstræning 3 - 6 mdr. Hold 30555
Diverse | Lyrik/oplæsning

Vores fortællinger: Udstilling De Glemte Bøgers Kirkegård

Frederiksberg Hovedbibliotek, kl. 10.

Mandag den 21. september til fredag den 30. oktober 2020, kl. 10.
Pris: (Fri entré)
Udstilling af skjulte skatte og glemte mesterværker fra bibliotekets gemmer. I bogen "Vindens Skygge" af Carlos Ruiz Zafon bliver drengen Daniel taget med af sin far til De Glemte Bøgers Kirkegård. Stedet er en helligdom for alle bøger fra lukkede biblioteker og boghandlere. Bøger som ingen længere husker og som søger en ny ven, der vil tage dem til sig og sørge for at de lever videre.

Inspireret af denne bog, genskabes en lille del af De Glemte Bøgers Kirkegård med skjulte skatte og glemte mesterværker fra bibliotekets gemmer. Måske opdager du en bog, som du tager til dig og som bliver din nye ven? Du kan også selv bidrage til udstillingen, hvis du har et glemt mesterværk - en bog med en særlig værdi, du gerne vil dele og dermed sørge for lever videre.
Fri entre uden billet
Diverse | Andet

Espergærde Malegruppe udstiller på Espergærde Bibliotek

Espergærde Bibliotek, kl. 07-19.

Onsdag den 2. september til fredag den 30. oktober 2020, kl. 07-19.
Pris: (Fri entré)
Espergærde Malegruppes udstilling har overskriften: "VI ER HER ENDNU". Bo Linneke fortæller:

"Espergærde Malegruppe blev etableret i 1970 og vi maler sammen på Egegården i Espergærde. Gruppen har for tiden 19 medlemmer. Vi havde planlagt at fejre vores 50 års jubilæum med en udstilling på Espergærde Bibliotek i foråret i år. Vores borgmester havde sagt ja til at åbne udstillingen i forbindelse med ferniseringen. Grundet corona-pandemien kunne intet gennemføres.

Biblioteket har nu givet os mulighed for at udstille i Espergærde fra den 2. september og til den 30. oktober. Vi har valgt ikke at afholde fernisering, og vi ved endnu ikke hvilke billeder, der vil blive udstillet, idet vi ikke har kunnet mødes på Egegården i det sidste halve år.

Vi er dog stillet i udsigt, at Egegården snart åbnes for kulturaktiviteter. Vi glæder os til at kunne fortsætte med vores aktiviteter, der omfatter maling med akryl- og vandfarve, samt tegning."

Udstillingen kan ses i bibliotekets åbningstid, mandag til fredag kl. 7 - 19 og lørdag kl. 7 - 16.

Dele af udstillingen er ophængt i salen. Når der ikke er arrangementer i salen er der adgang i bibliotekets betjente tid, mandag kl. 10 - 18, tirsdag til fredag kl. 10 - 17 og lørdag kl. 10 - 14
Udstilling | Blandet/Ukendt

Kunstudstilling: Simon Hesselager Johansen

Husum Bibliotek og Medborgercenter, kl. 13.25.

Tirsdag den 1. september til fredag den 30. oktober 2020, kl. 13.25.
Vi udstiller tegninger og akvareller af Simon Hesselager Johansen. Simon Hesselager Johansen har malet med farveblyanter og vandfarver siden 2010, og nu har han siden sin første udstilling på Husum Bibliotek i 2018, fremstillet en række nye værker, som vi har glæden af at præsentere i september og oktober. Simon har tidligere udstillet i Venligbohus og studenter-gallerier på Københavns Universitet samt illlustreret Det Poetiske Bureaus Tidsskrift
Diverse | Marked/byfest

Bytteriet Brønshøj: Bøger og brætspil

Kulturhuset Pilegården, kl. 08-00.

Fredag den 28. august til fredag den 30. oktober 2020, kl. 08-00.
Pris: (Fri entré)
Kom og byt til nyt (brugt)! Bytteriet er et sted, hvor man kan stille og tage ting gratis. Et årshjul med skiftende temaer sikrer, at der byttet forskellige ting i løbet af året. I en afgrænset periode er Bytteriet dedikeret børgerne og brætspillene, så tag gerne lidt fra dine gemmere og giv dem nyt liv hos andre. Det er ikke et krav, at du selv har stillet noget før du tager noget. BYTTERIET Brønshøj har på gavmild vis doneret smukke gamle materialer, som vi har forvandlet en lokal og flytbar byttestation. Vinduerne fra et lokalt gammelt kollektiv, har været i nænsomme hænder, og har sammen med de andre donationer, taget nye former - og står nu forvandlet og klar som en mobil byttestation. Der er arbejdet intenst med at få boden til at leve op til den bæredygtige tankegang, samtidig med at boden gerne skal bidrage positivt til bybilledet og udføre et praktisk og faktisk formål. Med Bytteriet ønsker vi at skabe nogle rammer, der gør det lettere at reducere affaldsmængden, give brugte ting et godt efterliv, mindske nyindkøb og udbrede en mere bæredygtig tankegang. Bytteriet er kort sagt et lille grønt fællesskab på hjul, hvor Brønshøj bytter med hinanden. Fælles for tingene som skifter hænder i en byttestation er, at de ikke længere har den store værdi for giveren, men kan få det for deres nye ejere. En byttestation består oftest af et skur eller skab, og kan blive et lokalt mødested i byrummet, der fremmer medborgerskab og fællesskab gennem det at give til hinanden. Byttestationer er i øvrigt allerede et temmelig udbredt fænomen i større byer som Berlin og Amsterdam, hvor de kaldes "Give Boxes" eller "Swapping Stations". BRØNSHØJ BYTTER ÅRET RUNDT Bøger og Brætspil 28. august - 30. oktober Alt indenfor litteratur - børnebøger, krimier og faglitteratur + brætspil. Legetøj 30. oktober - 8. januar 2021 Dublo, bamser, puslespil, dukker, figurer, spil mm
Diverse | Andet

FriSNAK- bor du i Lyngby-Taarbæk og savner du nogen at tale med?

Frivilligcenter & Selvhjælp Lyngby-Taarbæk, kl. 10-15.

Mandag den 17. august til fredag den 30. oktober 2020, kl. 10-15.
Pris: (Gratis og anonymt tilbud)
Frivilligcenter & Selvhjælp Lyngby-Taarbæk åbner nu op for et nyt tilbud til dig, der savner nogen at tale med i hverdagen.

FriSNAK er et frirum, der giver dig mulighed for en uformel, fortrolig og hyggelig snak over telefonen. Samtalerne tager udgangspunkt i din hverdag og det, der optager dig i øjeblikket.

Du kan ringe til projektleder, Anna Ikilikian på tlf. 29 24 40 33 mandage og fredage mellem kl. 10-15.

Du kan ringe til idrætskoordinator og foreningskonsulent, Niels Esbech på tlf. 23 96 47 00 onsdage mellem kl. 10-15.

Vi glæder os til at tale med dig!

Du kan også finde andre tilbud på vores hjemmeside
www.ltk-frivilligcenter.dk
Diverse | Ekskursion

Guidet tur rundt om Fredensborg Slot og i Slotsparken

Fredensborg Slotspark, kl. 11.

Lørdag den 12. september til lørdag den 31. oktober 2020, kl. 11.
Pris: (Pris: 100 kr) Køb/bestil billet
Oplev Fredensborg slot med den smukt anlagte Slotspark og et væld af spændende historier. Følg årets løvfald rundt om Fredensborg slot i den smukke slotspark.

Turstart hver lørdag kl. 11.00 fra den 12. september og til og med den 31. oktober samt lørdag den 07. november - Hvordan bruger kongefamilien Fredensborg slot om vinteren - og lørdag den 05. december - Hvordan fejrer kongefamilien julen på Fredensborg Slot.

Fredensborg Slot, ved Esrum sø, er en smuk ramme om kongefamiliens liv, og det har en særstatus blandt de danske slotte, som dronningens mest benyttede residens efter Amalienborg. Frederiks IV byggede det elegante slot og ledte den kongelige jagt, Zar Alexander kørte på cykel i omegnen, når Europas Svigerfar, Christian den X, samlede slægten i 1880'erne, og Prins Henrik valgte parken som sit sidste hvilested.

Lokale guider holder fortællingerne i gang hen over efteråret og vinteren.

Hele efteråret kan du hver lørdag få en rundvisning rundt om Fredensborg Slot og i den smukke slotspark. Det elegante barokslot fra 1700-tallet, blev bygget som jagtslot for Frederik den 4, og det har igennem århundrede dannet rammen om mange større officielle statsbesøg og sammenkomster i kongefamilien. Guiderne viser dig havens særlig attraktioner, og tager dig tilbage i historien med historier om kongelige jagter, mystiske skulpturer og den store kongelige familie.

Hvornår & hvordan?
  • Hver lørdag fra den 12. september til den 31. oktober - samt lørdag den 07. november og den 05. december kl. 11.
  • Start kl. 11, turen tager omkring 2 timer.
  • Foran indgangen til slottet ved gitterporten overfor ishuset.
  • Pris: kr. 100 for voksne og kr. 50 for børn (7-17 år).
  • NB. Der er et gebyr på 10 kr pr. booking.
  • Billetter kan købes via, Visitnordsjællands webshop eller ved turens start - kontant eller mobilpay.


Kontakt: guide.vivi@gmail.com / +452034 7712
Udstilling | Blandet/Ukendt

Marina Abramovic

Det Kongelige Bibliotek/Den Sorte Diamant

Tirsdag den 1. september til lørdag den 31. oktober 2020
Pris: (Entré: 60 kr) Køb/bestil billet
Praktisk info. Bemærk at udstillingen kun kan besøges at et lille antal gæster ad gangen, hvorfor der skal bookes tidsspecifik billet. Det Kgl. Bibliotek viser et helt nyt værk af den verdenskendte, serbiske performance-kunstner Marina Abramovic. Udstillingen Abramovic Method for Treasures er skabt specielt til bibliotekets skatteudstilling i Den Sorte Diamant.

Marina Abramovic er kendt som en af tidens største og mest grænseoverskridende performancekunstnere, der i sine værker både inddrager sig selv og publikum i alt fra intense performances til aktioner med fokus på dyb tilstedeværelse.

OM UDSTILLINGEN Omdrejningspunktet for værket på Det Kgl. Bibliotek er mødet mellem publikum og bibliotekets skatte. Igennem mere end 50 år har Abramovic arbejdet med sin såkaldte Abramovic Method, der via performative greb og ritualer søger at højne deltagernes oplevelse af mentalt og fysisk nærvær og dermed befordre en sanselig, personlig og næsten meditativ delagtighed i kunsten og livet.

Marina Abramovic har udviklet en helt ny udgave af 'Abramovic Method'. Med afsæt i bl.a. Kierkegaards breve, Saxos Danmarkshistorie og Tycho Brahes observationer har Abramovic skabt en totalinstallation, der bl.a. involverer en række ritualer, et audiosystem og specialdesignede menneskehylder. Ved at invitere udstillingens gæster til at indgå som aktører i den performative totalinstallation skriver Abramovic Method for Treasures sig ind Abramovics række af værker i de seneste år.

Publikum er i stigende grad gjort til performerne, og fokus ligger på oplevelsen og tilstedeværelsen hos den enkelte udstillingsgæst. Abramovic sætter med andre ord scenen, men andre selv skal udfylde den ved at indgå i de forskellige ritualer. Med Abramovic Method for Treasures i Den Sorte Diamant orkestrerer Abramovic et nyt og sanseligt møde med Det Kgl. Biblioteks skatte og den danske kulturarv. Totalinstallationen vises samtidig med Louisianas store retrospektive udstilling Marina Abramovic - The Cleaner.

OM KUNSTNEREN Abramovic er uddannet fra kunstakademiet i Beograd og har siden 1970'erne arbejdet med performance som sin kunstneriske praksis. Abramovic kendt for sine risikable og ekstreme værker, der fokuserer på mødet mellem publikum og kunst. På ofte grænseoverskridende vis inddrager hun f.eks. både sin egen krop og sit publikum, som det ses i værkerne Rhythm 10, The Lovers, Balkan Baroque og The Artist Is Present - hvoraf sidstnævnte i 2010 blev set af over 850.000 besøgende på MoMA i New York. Læs introduktion til Marina Abramovic og hendes performancekunst i Det Kgl. Biblioteks kulturmagasin diamanten
Udstilling | Blandet/Ukendt

Udstilling - Pippi

Avedøre Bibliotek og Kulturhus, kl. 10-18.

Mandag den 31. august til lørdag den 31. oktober 2020, kl. 10-18.
Pris: (Entré: Fri adgang)
I efteråret fejrer vi en af Astrid Lindgrens mest elskede børnebogsfigurer Pippi Langstrømpe. Pippi er helt sin egen - en ener og en vaskeægte superhelt med uanede kræfter og tasken fyldt med guldpenge. Hun har hjertet på rette sted og er modig og kompromisløs i tanke og handling. I udstillingen går vi bagom historien om pigen med fletningerne.

Fri adgang
Motion | Gymnastik/aerobic

Familiegymnastik 2 & 3 år med sansemotorik & leg

Apa afspændingspædagogernes aftenskole, 6 kursusdage kl. 10.25.

Lørdag den 15. august til lørdag den 31. oktober 2020, 6 kursusdage kl. 10.25.
Pris: (Pris: 675 kr) Klik her for at tilmelde dig
Underviser: Sandra Poulsen. Til dig, der gerne vil have det sjovt med dit barn, mens du understøtter og stimulerer dit barns motorik og sanser Tilmeld først dig selv og dernæst dit barn. For fuld kraft hopper, drejer, danser og synger vi med nærvær mellem forældre og barn. Fokus i undervisningen er at understøtte dit barns jeg-kompetencer og kropsfornemmelser gennem styrkekrævende leg. Som forældreinspireres du til leg og stimulation af sansemotorikken, og du får en større bevidsthed om, hvordan du skruer op og ned for dit barns energiniveau. Vi slutter med stille afspændingsøvelser. Rammerne for undervisningen er enkle og klare og hjælper dit barn med at deltage og engagere sig på den måde, der passer bedst til dets personlighed. En undervisningsgang kan se sådan ud: navnesang med fagter og bevægelser løbelege rim og remselege der udfordrer balancen dyresanglege til musik boldlege fri leg med redskaber afspænding og ned i tempo farvelsang OBS! For at børnenefår det bedst mulige udbytte af undervisningen, er holdetbaseret på ét barn pr. voksen deltager. Max 12 voksne og 12 børn pr. hold. Både børn og voksne deltager aktivt i undervisningen. BEMÆRK DATOERNE FOR UNDERVISNINGEN - DER ER IKKE UNDERVISNING HVER LØRDAG I PERIODEN! Hold 30067
Motion | Gymnastik/aerobic

Familiegymnastik 3 & 4 år med sansemotorik & leg

Apa afspændingspædagogernes aftenskole, 6 kursusdage kl. 11.35.

Lørdag den 15. august til lørdag den 31. oktober 2020, 6 kursusdage kl. 11.35.
Pris: (Pris: 675 kr) Klik her for at tilmelde dig
Underviser: Sandra Poulsen. Til dig, der gerne vil have det sjovt med dit barn, mens du understøtter og stimulerer dit barns motorik og sanser Tilmeld først dig selv og dernæst dit barn. For fuld kraft hopper, drejer, danser og synger vi med nærvær mellem forældre og barn. Fokus i undervisningen er at understøtte dit barns jeg-kompetencer og kropsfornemmelser gennem styrkekrævende leg. Som forældreinspireres du til leg og stimulation af sansemotorikken, og du får en større bevidsthed om, hvordan du skruer op og ned for dit barns energiniveau. Vi slutter med stille afspændingsøvelser. Rammerne for undervisningen er enkle og klare og hjælper dit barn med at deltage og engagere sig på den måde, der passer bedst til dets personlighed. En undervisningsgang kan se sådan ud: navnesang med fagter og bevægelser løbelege rim og remselege der udfordrer balancen dyresanglege til musik boldlege fri leg med redskaber afspænding og ned i tempo farvelsang OBS! For at børnenefår det bedst mulige udbytte af undervisningen, er holdetbaseret på ét barn pr. voksen deltager. Max 12 voksne og 12 børn pr. hold. Både børn og voksne deltager aktivt i undervisningen. BEMÆRK DATOERNE FOR UNDERVISNINGEN - DER ER IKKE UNDERVISNING HVER LØRDAG I PERIODEN! Hold 30071
Motion | Gymnastik/aerobic

Familiegymnastik 1 & 2 år med sansemotorik & leg

Apa afspændingspædagogernes aftenskole, 6 kursusdage kl. 9.15.

Lørdag den 15. august til lørdag den 31. oktober 2020, 6 kursusdage kl. 9.15.
Pris: (Pris: 675 kr) Klik her for at tilmelde dig
Underviser: Sandra Poulsen. Til dig, der gerne vil have det sjovt med dit barn, mens du understøtter og stimulerer dit barns motorik og sanser Tilmeld først dig selv og dernæst dit barn. For fuld kraft hopper, drejer, danser og synger vi med nærvær mellem forældre og barn. Fokus i undervisningen er at understøtte dit barns jeg-kompetencer og kropsfornemmelser gennem styrkekrævende leg. Som forældreinspireres du til leg og stimulation af sansemotorikken, og du får en større bevidsthed om, hvordan du skruer op og ned for dit barns energiniveau. Vi slutter med stille afspændingsøvelser. Rammerne for undervisningen er enkle og klare og hjælper dit barn med at deltage og engagere sig på den måde, der passer bedst til dets personlighed. En undervisningsgang kan se sådan ud: navnesang med fagter og bevægelser løbelege rim og remselege der udfordrer balancen dyresanglege til musik boldlege fri leg med redskaber afspænding og ned i tempo farvelsang OBS! For at børnenefår det bedst mulige udbytte af undervisningen, er holdetbaseret på ét barn pr. voksen deltager. Max 12 voksne og 12 børn pr. hold. Både børn og voksne deltager aktivt i undervisningen. BEMÆRK DATOERNE FOR UNDERVISNINGEN - DER ER IKKE UNDERVISNING HVER LØRDAG I PERIODEN! Hold 30063
Motion | Vandretur/stavgang

Promenadeture hver lørdag

Hestetorvet, kl. 14.

Lørdag den 4. juli til lørdag den 31. oktober 2020, kl. 14.
Pris: (Gratis)
Dansk Vandrelaug Roskilde afdeling tilbyder hver lørdag fra 14-16 promenadeture for alle i og omkring Roskilde. Vi mødes ved krukkerne på Hestetorvet. Dansk Vandrelaug Roskilde afdeling tilbyder hver lørdag fra 14-16 promenadeture for alle i og omkring Roskilde. Hver lørdag ny tur. Medbring gerne rejsekort.

Vi mødes ved krukkerne på Hestetorvet. Indtil videre er tilmelding desværre nødvendig. Tilmeld dig på dvl.dk/Roskilde, birgitroos84@gmail.com eller sms 25384521
Børn | Blandet/Ukendt

Udstilling: Kids' City på Dansk Arkitekturcenter

DAC, Dansk Arkitektur Center, kl. 10-18 & 10-21.

Fredag den 7. februar til lørdag den 31. oktober 2020, kl. 10-18 & 10-21.
Pris: (Entré: 50-95 kr)
En sjov og sanselig oplevelse for hele familien, som på egen krop og med masser af spændende, konkrete eksempler kan mærke, se og lære, hvordan god arkitektur gør livet i byen sundere og sjovere for alle. På udstillingen får børn (og barnlige sjæle) mulighed for at bruge egen krop og klatre rundt i en mini-udgave af KU.BE (Kultur og Bevægelseshus på Frederiksberg), vende verden på hovedet i et omvendt hus - eller bygge en sej by i Minecraft.

Dansk Arkitektur Center er hele Danmarks mødested for arkitektur, design og bykultur og har til huse ved havnefronten i Indre By, nærmere bestemt i BLOX. På udstillingen Kids' City har DAC med en masse spændende, sjove og lærerige eksempler skabt et sanseligt univers, som både gør dig klogere på København og arkitektur i børnehøjde

DAC Café

I DAC Café oplever du København på ny - højt hævet over det pulserende byliv. Nyd enkle og elegante nordiske retter tilberedt af lokale og økologiske råvarer. Uanset om du besøger DAC Café for maden, kaffen eller en kold fyraftensøl, får du et spektakulært udsyn over København fra tre store tagterrasser: Til den ene side et uforstyrret blik over Københavns inderhavn og til den anden side over Kulturkvarterets 1000 års Danmarkshistorie.

Adgang med entrébillet og DAC Årskort

DAC Design Shop

DAC Designshop er Københavns Kulturkvarters destination for design. Her kan alle gå på opdagelse i et inspirerende designunivers med livsstilsprodukter fra førende og upcoming brands
Udstilling | Billedkunst

Vidnesbyrd | Soloudstilling Jacob Kirkegaard

Munkeruphus, kl. 12-17.

Søndag den 23. august til søndag den 1. november 2020, kl. 12-17.
Hvordan lyder nordlys? Hvordan lyder affald? Den internationalt anerkendte lydkunstner Jacob Kirkegaard har gjort det til sin mission at dokumentere verden gennem lyd. Munkeruphus præsenterer for første gang i Danmark hans seneste video- og lydværk TESTIMONIUM. Verden er fuld af lyde, også lyde vi ikke umiddelbart kan høre med det blotte øre. I mere end 25 år har lydkunstneren Jacob Kirkegaard rejst ud i verden og brugt sine ører, for at dokumentere klodens lyd. Lyde fra øde naturlandskaber, fra historiske brændpunkter, fra verdens afkroge. Siger affald noget?

Kirkegaards video- og lydværk TESTIMONIUM er skabt på baggrund af affald i så forskellige steder som Danmark, Grønland, Kenya og Letland. I udstillingen på Munkeruphus præsenterer han for første gang værket i Danmark. Vær nysgerrig - kom og oplev et smukt og foruroligende lydværk fra planeten Jorden.

Fakta

Kontakt: kunst@munkeruphus.dk / +4549717906
Motion | Andet boldspil

Fredensborg Petanque Klub

Fredensborg Petanque klub, kl. 10-12.

Tirsdag den 3. marts til søndag den 1. november 2020, kl. 10-12.
Pris: (Gratis)
Der spilles petanque hver tirsdag og fredag. Velkommen til en gratis prøveperiode. Årskontingent kr. 300,00. Petanque er spillet for dig, der kan li` at: Være en del af et hyggeligt netværk - få god motion og frisk luft - udfordre dit konkurerence-gen - tænke taktisk og fremadrettet - udvikle di'g selv og dit spil.

Fredag afholdes vinturnering
Udstilling | Historisk

Magasin under Besættelsen

Magasin du Nord Museum, kl. 13.

Torsdag den 6. februar til søndag den 1. november 2020, kl. 13.
Pris: (Fri entré)
Særudstilling om stormagasinet Magasin under Besættelsen. Udstillingen handler om Magasin i besættelsesårene. Det var en tid, hvor stormagasinet forsøgte at holde fast i mange traditioner, men også blev nødt til at tilpasse sig de ændrende forhold, hvor varemangel, luftalarmer, regler om mørklægning og lukkede grænser blev en del af hverdagen. Magasin markerede sig på flere måder under Besættelsen, og stormagasinet blev omdrejningspunkt for organisering af forskelligt illegalt arbejde