Gå til hoved indhold

Arrangementskalender

Her får du overblik over arrangementer og oplevelser med kunst og kultur. Er du arrangør, kan du selv oprette et arrangement i kalenderen.
Tilbage til kalenderen

Henrik Gudmundsson: Fremtidens grønne byer

Henrik Gudmundsson: Fremtidens grønne byer

Kom til foredrag om udviklingen af byer og byliv set i lyset af fremtidens klimaudfordringer.


I 2050 forventes det, at op mod 70% af verdens befolkning vil bo i byområder. Byerne sætter kæmpestore fysiske og økologiske fodspor. Udvikling af byerne og bylivet har derfor betydning for fremtidens klimaudfordringer.

Den grønne tænketank CONCITO er blandt samarbejdspartnerne, når danske kommuner udvikler klimaplaner for fremtiden. Det sker i projektet DK2020. Til aftenens foredrag kan du høre om arbejdet med projektet og om nogle af de udfordringer og løsninger, der er i spil - også lokalt.

Henrik Gudmundsson er seniorkonsulent i transport og byudvikling i CONCITO og har tidligere bl.a. arbejdet som forsker på Danmarks Tekniske Universitet og i Miljøministeriet.

Praktisk information

  • Gratis.
  • Book billet her på siden.
Tema: Klimabevidsthed - fra viden til handling

Tager du bilen, selvom du kunne hoppe på cyklen? Minder dine børn dig om, at du burde tænke en ekstra gang over dit kødforbrug?

I en tid, hvor klimaet er i fokus, bliver vi dagligt konfronteret med vores dårlige samvittighed og klimabelastende vaner. Ingen af os bliver klimavenlige forbrugere fra den ene dag til den anden, men vi kan begynde med at blive klimaBEVIDSTE. Men hvor skal vi starte, og hvad kan vi selv gøre?

I perioden februar til maj har Dyssegård Bibliotek sammensat et program, som gennem udstillinger, foredrag og workshops for både børn og voksne gør os klogere på klimaet og de initiativer, som vokser frem overalt.