Gå til hoved indhold

Arrangementskalender

Her får du overblik over arrangementer og oplevelser med kunst og kultur. Er du arrangør, kan du selv oprette et arrangement i kalenderen.
Tilbage til kalenderen

Aflyst - NOW: Marilyn Mazur

Aflyst - NOW: Marilyn Mazur

NOW! : Ania Rybacka (voc), Kasper Tranberg (tp), Samuel Hällkvist (g), Makiko Harabayashi (p), Klavs Hovman (b), Marilyn Mazur (dr, perc, komp).


Marilyn Mazur præsentere et helt nyt ensemble af musikere bosiddende i Danmark, hvoraf hun har spillet sammen med de fleste. Gruppen spiller ny musik med friske impulser fra det forgangne mere luftige år og multifacetteret musik med minder fra et langt liv i musikkens tjeneste. Der er masser af grooves, velklang, sange, kropslighed, mystik og poesi - og en god knivsspids kærlig galskab.

Marilyn Mazur er født i New York, men flyttede allerede i 1961 som barn til Danmark. Hun spillede trommer fra 1974 og er konservatorieuddannet i slagtøj. Hun har været overordentlig aktiv på den danske og internationale jazzscene og ledet eller deltaget i mange forskelligartede projekter , ofte af verdensmusikalsk og genreoverskridende karakter. Et højdepunkt er engagementerne med Miles Davis fra 1985, og hun medvirkede bl.a. i Palle Mikkelborg og Miles Davis´ berømte indspilning «Aura». Marilyn Mazur modtog i 1983 Ben Webster Prisen, i 1989 JASA Prisen og i 2001 Jasparprisen.

Kasper Tranberg modtog fra 1985 trompetundervisning af bl.a. Lars Togeby og studerede på Berklee College of Music 1991-93. Han har fra midten af 90´erne været en af sin generations flittigste igangsættere og med sit ekspressive og udtryksfulde kornetspil også en af de travleste sidemen på den københavnske jazzscene.

Makiko Hirabayashi er en japansk pianist, der i 1990 flyttede til København. Hun modtog anerkendelse for sin personlige udtryksform på den internationale jazzscene i forbindelse med udsendelsen af hendes debut udgivelse i 2006 med trioen sammen med Klavs Hovman og Marilyn Mazur, som gennem de efterfølgende år jævnligt har turneret i Europa og Asien. Hun modtog i 2020 komponistprisen DJBFA.

Klaus Hovman fik oprindeligt basundervisning af Mads Vinding og har optrådet siden 1978 som professionel musiker. Hovmanns basspil er med årene kommet til at omfatte mere end en konventionel jazztradition. Han udtrykker sig ubesværet også inden for såvel latinamerikansk musik som verdensmusikalske sammenhænge.