Ansvarlig for siden:

Kultur og Bibliotek 2
Ahlmanns Allé 6, 2900 Hellerup, 39985801,

Kalender

Dato

Genre

Søg

Vælg en eller flere genrer


Indtast nyt arrangement Ret info
Sidst rettet
8/3 2015
Gentofte Hovedbibliotek
Ahlmanns Allé 6
2900 Hellerup
Tlf: 3998 5800 Fax: 3948 7507

Yderligere information: Hjemmeside
GPS-info: Lat 55.7374, Lon 12.5735
Åbent: Man-fre kl. 10-19, lør kl. 11-16. 1/10-31/3: Man-fre kl. 10-19, lør kl. 11-16, søn kl. 11-16

Gentofte Hovedbibliotek er tegnet af den kendte danske arkitekt Henning Larsen og blev indviet i april måned 1985. Der er indgang til biblioteket fra parkeringspladsen på Ahlmanns Allé og fra Øregårdsparken.

Den kunstneriske udsmykning ved begge indgange er udført af Per Kirkeby, som er en af Danmarks største og internationalt kendte kunstnere. Bronzeskulpturerne ved hovedindgangen og murstensskulpturerne ved indgangen fra Øregårds Allé er udført i 1987 og finansieret af Statens Kunstfond og Gentofte Kommune.

Øregårdssalen er Gentofte Hovedbiblioteks smukke sal med plads til 120 mennesker


Viser 251 events fra/efter 16. sep. 2019

27 SEP
Børn | Workshop

Udstilling: Hr. Struganoff

Dyssegård Kombibibliotek, kl. 06.

Lørdag den 31. august til fredag den 27. september 2019, kl. 06.
Arrangør: Gentofte Hovedbibliotek.
Gå på opdagelse i en herlig legeudstilling. Her er masser af ting, man kan snakke om og lege med. Udstillingen er skabt over Kim Fupz Aakeson og Siri Melchiors bøger om den madglade og foretagsomme kok, Hr. Struganoff.
Udstillingen er en del af projektet Fang Fortællingen, hvor litterære værker foldes ud fysisk i biblioteksrummet.

For alle. Ingen tilmelding
30 SEP
Udstilling | Billedkunst

Comics on the wall

Dyssegård Kombibibliotek, kl. 06.

Søndag den 1. til mandag den 30. september 2019, kl. 06.
Arrangør: Gentofte Hovedbibliotek.
I anledning af Golden Days-temaet "1989" udstiller Dyssegård Bibliotek, i samarbejde med Goethe-Instituttet i Danmark, et udsnit af udstillingen "Picture Politics - Comics Confronting Otherness". Picture Politics er et fælles projekt fra Goethe-Instituttet i Danmark, Finland, Irland, Norge, Sverige og Storbritannien. Goethe-Instituttet har samlet samtidige tegneserier, illustrationer og satiretegninger fra de nævnte lande og Tyskland, der omhandler indvandring, stereotyper og fordomme om fremmedhed. På Dyssegård Bibliotek har vi i anledning af temaet 1989, hvor Muren faldt, udvalgt de illustrationer, som fortæller noget om de fysiske og mentale mure, der er i dag. Man kan se udstillingen i hele bibliotekets åbningstid.

Gratis. Ingen tilmelding
17 SEP
Diverse | Lyrik/oplæsning

Forfatterstemmer: Om Søren Ulrik Thomsen

Dyssegård Kombibibliotek, kl. 17.

Tirsdag den 17. september 2019, kl. 17.
Pris: (Gratis billetter) Køb/bestil billet
Arrangør: Gentofte Hovedbibliotek.
Bibliotekar Helen Jagd Christensen læser brudstykker højt af digtsamlingen "Om Storby" af Søren Ulrik Thomsen, hvorefter vi viser portrætfilmen "Jeg er levende" fra 1999, der er skrevet og instrueret af Jørgen Leth. I 2018 udkom bogen Om Storby af Søren Ulrik Thomsen, der er en af landets mest anerkendte forfattere. Thomsens elskede storby er mulighedernes by, som man kan fare vild i, drømme i, mindes i og undres i. I bogen fortæller forfatteren om stort og småt i storbyen, og om det store i det små. Han har en evne til at lade sætninger vokse - og vokse ind i sig selv og hinanden for at hente endnu mere poesi og mening derinde.

I et klassisk formsprog overlader instruktøren af Jeg er levende lærredet til sin hovedperson, der fortæller om sit liv og sin digteriske praksis. Thomsen fortæller om oplevelser fra sin barndom, der har haft betydning for hans kunstneriske udvikling, ligesom han læser digte op og reflekterer over poesien, der formår at tænke og sanse i ét nu
17 SEP
Film | Andre Film

Dokumentar: "1989" med instruktørbesøg

Gentofte Hovedbibliotek, kl. 18.30.

Tirsdag den 17. september 2019, kl. 18.30.
Pris: (Gratis billetter) Køb/bestil billet
Sted:
Et storpolitisk drama om Jerntæppets sammenbrud. Filmen introduceres af instruktør Anders Østergaard. En ung teknokrat, Miklós Neméth, hentes ind som ny premierminister. Han skal redde Ungarns fortvivlende økonomi og beslutter at stryge det massive - og dyre - grænseanlæg mod Vest. Han erfarer snart, at han med den beslutning har sat sig op imod drabelige modstandere. Imens lader et ungt par i Østtyskland sig opmuntre af rygterne om, at den ungarske grænse vil blive åbnet i forbindelse med den pan-europæiske picnic. De beslutter at prøve lykken, men vikles ind i den politiske magtkamp, der udspiller sig bag lukkede døre i Østblokken. Den unge mand dræbes af skud på grænsen, en begivenhed, der paradoksalt nok fremskynder Neméths endelige beslutning og murens fald.
"1989' fik fornemme anmeldelser da den udkom i 2014. Den introduceres af instruktør Anders Østergaard, og der kan efter filmen stilles spørgsmål.

Entré: Gratis. Husk tilmelding
18 SEP
Diverse | Lyrik/oplæsning

Mennesket bag muren

Gentofte Hovedbibliotek, kl. 17.

Onsdag den 18. september 2019, kl. 17.
Pris: (Entré: Billet 35 kr, Billet med Klubrabat 25 kr) Køb/bestil billet
Sted:
I 1989 faldt den mur, der delte øst og vest. Men i villakvartererne bygger vi flere og flere mure mellem os og de andre. Samtalen finder sted i et gult parcelhus i et villakvarter i Charlottenlund. Forfatter Torben Munksgaard fortæller i sin roman 'Muren' fra 2017 historien om en mand, der helt konkret bygger en mur omkring sit parcelhus. Han gør det for at være i fred for andre mennesker, men lægger sig på den måde ud med sine naboer i det pæne parcelhuskvarter. Munksgaard er satiriker og spidder samfundet med sine præcise iagttagelser og tragikomiske karakterer. For hvad gør det ved samfundet og parcelhuskvarterets uskrevne regler, når man bygger en mur? Og hvad gør det ved os selv, når vi bygger mure omkring os? Torben Munksgaard er i samtale med litteraturformidler ved Gentofte Hovedbibliotek, Christine Fur Fischer. Samtalen finder sted i et gult parcelhus i et villakvarter i Charlottenlund.

Entré: 35 kr. Husk tilmelding. OBS! Samtalen finder sted i et gult parcelhus i et villakvarter i Charlottenlund. Adressen oplyses til de tilmeldte
18 SEP
Diverse | Foredrag

Fællesspisning 18. september

Gentofte Hovedbibliotek, kl. 17.

Onsdag den 18. september 2019, kl. 17.
Pris: (Entré: Madbillet 70 kr, Madbillet med barn 105 kr) Køb/bestil billet
Sted:
Bibliotekets café 'Smager af mere' inviterer til fællesspisning hver onsdag. Alle er velkomne. Ofte kan du opleve et kulturarrangement på biblioteket enten før eller efter fællesspisningen, men du kan også bare komme for at spise. Det eneste krav er, at du er indstillet på at dele spiseoplevelsen med andre. Cafeen serverer nemlig maden på fade ved borde med plads til 8-10 gæster - en måde at spise på, der lægger op til samtaler henover sovs og kartofler. Vores ambition er, at bibliotekets fællesspisninger skal byde på noget andet, end når du går på en café. Vi forventer, at gæsterne snakker sammen på tværs, henter en kande vand til hele bordet og selv hjælper til med at få samlet tallerkener og bestik til opvask. Alle får det samme at spise, men menuen er tænkt sådan, at også vegetarer og børn kan blive mætte. Hvis du vil være sikker på at spise med, skal du købe en billet på forhånd, men cafeen sælger også billetter på dagen, så længe der er mad tilbage i gryden.

Madbilletter koster 70 kr. pr. person. Ét barn mellem 1 og 12 år ifølge med en voksen kan spise for 35 kr
18 SEP
Diverse | Foredrag

Hans Engell: Murens fald og det europæiske forår

Gentofte Hovedbibliotek, kl. 19.

Onsdag den 18. september 2019, kl. 19.
Pris: (Gratis billetter) Køb/bestil billet
Sted:
Hans Engell var som Forsvarsminister fra 1982 til 1987 og Justitsminister 1989 til 1993 en del af magtens centrum i Danmark både før og efter Murens fald. Hans Engell fortæller om perioden op til 9. november 1989, hvordan forholdt den danske regering sig i det storpolitiske spil, der fandt sted på tværs af mure og landegrænser? Hvad var drømmene, bekymringerne og forhåbningerne for et nyt, samlet Tyskland og Europa? Og hvordan ser situationen i Europa og forholdet mellem det gamle øst og vest ud i dag? Hans Engell er uddannet journalist, tidligere formand for Det Konservative Folkeparti, tidligere chefredaktør på Ekstra Bladet og i dag politisk analytiker og kommentator.

Entré: Gratis. Husk tilmelding. Arrangeret i samarbejde mellem Gentofte Hovedbibliotek og Den Konservative Vælgerforening i Gentofte
18 SEP
Diverse | Workshop

Fællessang

Vangede Bibliotek, kl. 19.

Onsdag den 18. september 2019, kl. 19.
Arrangør: Gentofte Hovedbibliotek.
Biblioteket slår endnu engang dørene op for fællessang. Højskolesangbogen leverer lyrikken og biblioteksleder Anders Busk står for musikken, så det eneste vi mangler, er stemmerne. Har du mod på at synge i fællesskab, så kom forbi og syng med. Det foregår i Cafè Cafèen på Vangede Bibliotek, og der er mulighed for at købe forfriskninger undervejs, så stemmebåndene kan blive smurt. Arrangeret i samarbejde med Vangedes Venner
19 SEP
Børn | Workshop

Papirsnedkeriet, sort/hvide billeder for de mindste

Gentofte Hovedbibliotek, kl. 15.

Torsdag den 19. september 2019, kl. 15.
Pris: (Gratis billetter)
Sted:
En workshop for dem fra 3 år og op. Vi arbejder kun i sort/hvid, vi klipper og farver og skraber og maler. Billeder der alle vil være sorte på den ene side og hvide på den anden, ingen gråzoner, kun de helt klare grænser. Ledes af scenograf Stine Worm Sørensen.

Entré: Gratis. Ingen tilmelding
19 SEP
Udstilling | Omvisning

UDSOLGT: Guidet tur på Mariebjerg Kirkegård

Mariebjerg Kirkegård og kapel, kl. 15.

Torsdag den 19. september 2019, kl. 15.
Pris: (Gratis billetter) Køb/bestil billet
Arrangør: Gentofte Hovedbibliotek.
Oplev mange af de forskelligartede anlæg og gravsteder, som er fordelt på ca. 50 tdr. land, når. landskabsarkitekt og leder af Kirkegårdskontoret, Steen Himmer, guider os rundt på kirkegården. I det nordvestligste hjørne af kommunen ligger den smukke Mariebjerg Kirkegård. Kirkegården blev anlagt i løbet af 1920'erne af havearkitekten G. N. Brandt, og var et af de første steder i Danmark, hvor begrebet "Fællesurnegrav" blev introduceret. Arrangeret i samarbejde med Lokalhistorisk Netværk i Dyssegård og Mariebjerg Kirkegård.

Mødested: indgangen på Mariebjergvej 1
Download liste som pdf