Ansvarlig for siden:

Kultur og Bibliotek 2
Ahlmanns Allé 6, 2900 Hellerup, 39985801,

Kalender

Dato

Genre

Søg

Vælg en eller flere genrer


Indtast nyt arrangement Ret info
Sidst rettet
8/3 2015
Gentofte Hovedbibliotek
Ahlmanns Allé 6
2900 Hellerup
Tlf: 3998 5800 Fax: 3948 7507

Yderligere information: Hjemmeside
GPS-info: Lat 55.7374, Lon 12.5735
Åbent: Man-fre kl. 10-19, lør kl. 11-16. 1/10-31/3: Man-fre kl. 10-19, lør kl. 11-16, søn kl. 11-16

Gentofte Hovedbibliotek er tegnet af den kendte danske arkitekt Henning Larsen og blev indviet i april måned 1985. Der er indgang til biblioteket fra parkeringspladsen på Ahlmanns Allé og fra Øregårdsparken.

Den kunstneriske udsmykning ved begge indgange er udført af Per Kirkeby, som er en af Danmarks største og internationalt kendte kunstnere. Bronzeskulpturerne ved hovedindgangen og murstensskulpturerne ved indgangen fra Øregårds Allé er udført i 1987 og finansieret af Statens Kunstfond og Gentofte Kommune.

Øregårdssalen er Gentofte Hovedbiblioteks smukke sal med plads til 120 mennesker


Viser 107 events fra/efter 12. nov. 2019

Superhelte-udstilling
29 NOV
Børn | Workshop

Superhelte-udstilling

Ordrup Bibliotek, kl. 11.

Fredag den 27. september til fredag den 29. november 2019, kl. 11.
Arrangør: Gentofte Hovedbibliotek.
Kig forbi når Ordrup Bibliotek hiver heltene ud af bøgerne og udstiller dem på biblioteket. I to måneder kan du komme helt tæt på Batman, Superman, Spiderman og alle de andre Superhelte. I samarbejde med Superheltens Legetøj og Fantask udstiller vi figurer, gamle tegneseriehæfter, plakater, spil og meget mere.
Der er workshops, film og besøg af Den Kloge Ugle, og du kommer hele vejen rundt om, hvad det vil sige at være en superhelt.

For alle. Ingen tilmelding
Udstilling: Enter NjÁla
5 DEC
Diverse | Lyrik/oplæsning

Udstilling: Enter NjÁla

Gentofte Hovedbibliotek, kl. 09.

Torsdag den 24. oktober til torsdag den 5. december 2019, kl. 09.
Sted:
I fortiden var din status i samfundet afhængig af, hvordan dine venner og fjender så dig og omtalte dig. Vil din status i fremtiden blive bestemt af algoritmer i det digitale samfund? Sagafortællingerne er næsten 1000 år gamle, men deres tematikker lever i høj grad i nutidens digitale samfund. Bibliotekets nye udstilling skaber forbindelse til sagaens verden og åbner en sprække, hvor litteraturens grundfortællinger lyser direkte ind i fremtidens etiske dilemmaer. Njals saga fortæller om et samfund, hvor dit liv afhænger af din ære. Hovedpersonerne Gunnar og Njal forsøger på hver deres måde at træffe de rigtige valg i balancegangen mellem at bevare deres ære og status og undgå en uendelig spiral af hævndrab. Falder der først skam over dig, er livet i det spæde islandske samfund udsat. Det hele afhænger af, hvordan dine omgivelser vurderer dig.

I udstillingen kan du opleve hvordan en computer aflæser dit ansigt og vurderer dine følelser. I dag vurderes du af dine omgivelser gennem algoritmer og datahøst. Teknologier til ansigtsgenkendelse bruges til at opdage forbrugsmønstre og enkeltpersoners opførsel og bliver stadig mere udbredt. ENTER NJÁLA - føler du ære eller skam?

Udstillingen er skabt i samarbejde med bibliotekerne i Reykjavik, Frederiksberg, Albertslund, Stavanger og Lund med installation af Gagarin. Udstillingen er støttet af Udviklingspuljen, Slots- og Kulturstyrelsen.

Gratis. Ingen tilmelding
Sådan får du dit barn til at sove
12 NOV
Diverse | Foredrag

Sådan får du dit barn til at sove

Gentofte Hovedbibliotek, kl. 11.

Tirsdag den 12. november 2019, kl. 11.
Pris: (Entré: 150 kr) Klik her for at tilmelde dig
Arrangør: Familieskolen
Sted:
Helen Lyng Hansen, der er kendt fra netsundhedsplejerske.dk og forfatter til bestselleren "Sådan får du dit barn til at sove", giver nødhjælp til trætte forældre og viser vejen til at få sovende, trygge børn - og til selv at få lukket øjnene. Kunsten er at forstå dit lille barns søvnmønster, udviklingstrin og behov for tryghed. Når du forstår det, ved du også, hvorfor det ikke hjælper bare at lukke døren og sige godnat. Helen vil give facts om børns søvn og udvikling, som gør det lettere at forstå og tackle søvnproblemerne og hun vil rådgive om, hvordan man kan håndtere forskellige konkrete problemstillinger. Foredraget er krydret med videocases fra forskellige småbørnsfamilier og der vil være rig lejlighed til at stille spørgsmål. Stemningen er afslappet og børnevenlig, så der er plads til babyer, der skal ammes, pusles, trøstes osv. Det foregår i Øregårdssalen på Gentofte Hovedbibliotek. Der er gratis parkering og det er i gå afstand fra Hellerup Station. Hold F7113
Dennis Meyhoff Brink: Religionssatirens glemte historie
12 NOV
Diverse | Foredrag

Dennis Meyhoff Brink: Religionssatirens glemte historie

Dyssegård Kombibibliotek, kl. 17.

Tirsdag den 12. november 2019, kl. 17.
Pris: (Gratis billetter) Køb/bestil billet
Arrangør: Gentofte Hovedbibliotek.
I dette foredrag ser vi på, hvordan satiren er blevet opfattet af tilhængere og modstandere, herunder den censur, som kirker og stater i århundreder udsatte religionssatiren for, samt de trusler, som nutidige religionssatirikere må leve under. Alle kender Kurt Westergaards Muhammed-tegning, men de færreste ved, at europæiske satiretegnere også gjorde grin med Muhammed for over 100 år siden, eller at Luther for snart 500 år siden skrev tekster til karikaturtegninger af paven. Vi skal også høre, hvordan satirikere til alle tider har undveget og latterliggjort censuren og dem, der har forsøgt at true dem til tavshed. Foredrag ved Dennis Meyhoff Brink, der har udgivet flere artikler om religionssatire og er satireforsker og ekstern lektor ved Københavns Universitet og DIS
Bogcafé: Bøger fra Island
12 NOV
Diverse | Lyrik/oplæsning

Bogcafé: Bøger fra Island

Gentofte Hovedbibliotek, kl. 17.

Tirsdag den 12. november 2019, kl. 17.
Pris: (Gratis billetter) Køb/bestil billet
Sted:
Hovedbiblioteket har valgt at dedikere dette efterårs bogcafé til sagaøens mangfoldige litteratur. Island har ikke blot en dramatisk og farverig historie, landet har også en lang og stolt fortælletradition, som peger helt tilbage til sagaerne. De nutidige islandske forfattere er både nyskabende og traditionsbevidste og deres bøger rummer ofte tydelige sagaspor. Fortællingerne har typisk en stærk forbindelse til landets historie og den særegne islandske natur, ligesom humoren også spiller en væsentlig rolle. Hør denne aften om bøger skrevet af bl.a. Einar Már Guðmundsson, Bergsveinn Birgisson, Gerður Kristný, Kristín Marja Baldursdóttir og Auður Ava Ólafsdóttir.

Torsdag den 17. oktober kl. 18.30-20.00 - Dyssegård Bibliotek

Torsdag den 24. oktober kl. 18.30-20.00 - Jægersborg Bibliotek

Tirsdag den 5. november kl. 19.00-20.30 - Vangede Bibliotek

Tirsdag den 12. november kl. 17.00-18.30 - Hovedbiblioteket (islandsk litt.)

Onsdag den 20. november kl. 18.30-20.00 - Ordrup Bibliotek

Onsdag den 27. november kl. 16.50-19.00 - Gentoftegade Bibliotek
Film: Batman møder Jokeren
12 NOV
Film | Andre Film

Film: Batman møder Jokeren

Ordrup Bibliotek, kl. 19.

Tirsdag den 12. november 2019, kl. 19.
Pris: (Gratis billetter) Køb/bestil billet
Arrangør: Gentofte Hovedbibliotek.
År 2019 markerer to store jubilæer for Batman: 80 års jubilæet for selve Batman-karakteren og 30 års jubilæet for Tim Burtons legendariske film fra 1989, som vi viser denne aften. Burtons film blev starten på en ny æra for superheltefilm, og filmens betydning for genren kan ikke overvurderes. Nyd Michael Keaton i rollen som Batman, Jack Nicholson i rollen som Batmans ærkefjende, Jokeren, og Kim Basinger som hans udkårne Vicky Vale. Tim Burtons mørke univers er et perfekt match for Gotham City og den flagermusklædte helt fra tegneseriernes verden
Tom Buk-swienty
12 NOV
Diverse | Foredrag

Tom Buk-swienty

Gentofte Hovedbibliotek, kl. 19-21.

Tirsdag den 12. november 2019, kl. 19-21.
Pris: (Entré: 150 kr) Klik her for at tilmelde dig
Arrangør: FOF Nord
Sted:
V/. Tom Buk-Swienty Den virkelige historie om Karen Blixen i Afrika Med sin selvbiografiske roman Den afrikanske farm fra 1937 om sine 17 år som kaffefarmer i Kenya slog Karen Blixen for alvor sit navn fast som internationalt kendt forfatter. Men selv om hendes bog har mange selvbiografiske elementer, er der tale om en roman. Store dele af bogen - og næsten alt i den senere Oscar-belønnede spillefilm Out of Africa (1985) med Meryl Streep og Robert Redford - er fiktion eller glamouriseringer.

Men hvad er den virkelige historie om Karen Blixen i Afrika? Det fortæller forfatteren Tom Buk-Swienty i dette foredrag med udgangspunkt i sin nye store biografi, Lioness, om Blixens liv i Afrika baseret på mange års research og rejser i hendes fodspor i Kenya. Store dele af biografien har Tom Buk-Swienty skrevet, mens han lejede sig ind på en farm i Afrika.

Under sin research opdagede Buk-Swienty, at virkeligheden også i tilfældet Blixen overgår fantasien. Hendes liv i det billedskønne og dybt fascinerende Kenya var langt vildere, farligere og både mere romantisk og dramatisk, end hun selv fortalte i sin bog. Det var faktisk, som det vil fremgå af foredraget, lidt af et mirakel, at hun overhovedet overlevede sit ophold i troperne
Muldvarpen og huset, der kom og gik
13 NOV
Børn | Workshop

Muldvarpen og huset, der kom og gik

Jægersborg Bibliotek, kl. 10.

Onsdag den 13. november 2019, kl. 10.
Pris: (Gratis billetter) Køb/bestil billet
Arrangør: Gentofte Hovedbibliotek.
Muldvarpen bor trygt i sin mørke hule under jorden, indtil den en morgen vågner op og opdager, at et hus er landet oven på dens muldvarpeskud. Huset er fyldt med bøger og inden i bøgerne er der billeder og historier, som muldvarpen får øjnene op for. Teatret Lampe fylder biblioteket med fantastisk teater for de mindste!

Alder: 2-6 år.

NB! Kun børn skal have billet
Fællesspisning: Farver og former med årstidens grønt
13 NOV
Børn | Workshop

Fællesspisning: Farver og former med årstidens grønt

Gentofte Hovedbibliotek, kl. 16.30.

Onsdag den 13. november 2019, kl. 16.30.
Sted:
Kål der ligner et juletræ og gulerødder der ikke er orange. Hvis du tror, at vinterens grøntsager er kedelige, så kan du godt tro om igen. Karen Stevnbak Andersen fra Grøn Guide Gentofte kommer med et væld af friskhøstede økologiske grøntsager i alle farver og former. Sammen skal vi kigge, røre, smage og forundres. Bliv inspireret til at lave bæredygtige grøntsagsretter.

Vi slutter af med fællesspisning. Hvis man vil være sikker på at spise med, skal man købe en billet på forhånd, men caféen sælger også billetter på dagen, så længe der er mad tilbage i gryden. Madbilletter koster 70 kr. pr. person. Ét barn mellem 1 og 12 år ifølge med en voksen kan spise for 35 kr. Køb billetter her.

Et samarbejde med Grøn Guide Gentofte
Klub Klassisk: Beethoven og Mann
13 NOV
Musik | Andet/Ukendt

Klub Klassisk: Beethoven og Mann

Gentofte Hovedbibliotek, kl. 17.

Onsdag den 13. november 2019, kl. 17.
Sted:
Interessen for den store tyske musikkultur spiller en afgørende rolle i det meste af Thomas Manns forfatterskab, ikke mindst i hans sidste roman Doktor Faustus, som handler om en komponist, der sælger sin sjæl til djævelen, for at slå igennem som modernis. Mann begyndte at skrive denne roman, hvis faustiske tema længe havde rumsteret i hans hoved, i maj 1943, mens han endnu befandt sig i landflygtighed i USA. Bogen blev afsluttet i 1947, da Anden verdenskrig var forbi. Musikanmelder Eva Hvidt fortæller om den urovækkende og storslåede roman og spiller musik, der knytter sig til det sammenvævede epos om Tyskland og dets kunstnerskæbner. Vi skal først og fremmest høre en sonate af Beethoven samt værker af Wagner, Hans Pfitzner og Arnold Schönberg. Tilmeld dig nyhedsbrevet ved at skrive til sza@gentofte.dk
Download liste som pdf