Ansvarlig for siden:

Kultur og Bibliotek 2
Ahlmanns Allé 6, 2900 Hellerup, 39985801,

Kalender

Dato

Genre

Søg

Vælg en eller flere genrer


Indtast nyt arrangement Ret info
Sidst rettet
11/11 2015
Ordrup Bibliotek
Ordrup Multihal, Ejgårdsvej 11
2920 Charlottenlund
Tlf: 3998 5750

Yderligere information: Hjemmeside
GPS-info: Lat 55.7584, Lon 12.5735
Åbent: Man-fre 10-18, lør 10-14

Ordrup Bibliotek er nyt og spændende og sammenbygget med idrætshaller og gymnasielokaler. Her summer af liv og bevægelse og vi har masser af tilbud til børn og voksne


Viser 20 events fra/efter 12. nov. 2019

Superhelte-udstilling
29 NOV
Børn | Workshop

Superhelte-udstilling

Ordrup Bibliotek, kl. 11.

Fredag den 27. september til fredag den 29. november 2019, kl. 11.
Sted:
Kig forbi når Ordrup Bibliotek hiver heltene ud af bøgerne og udstiller dem på biblioteket. I to måneder kan du komme helt tæt på Batman, Superman, Spiderman og alle de andre Superhelte. I samarbejde med Superheltens Legetøj og Fantask udstiller vi figurer, gamle tegneseriehæfter, plakater, spil og meget mere.
Der er workshops, film og besøg af Den Kloge Ugle, og du kommer hele vejen rundt om, hvad det vil sige at være en superhelt.

For alle. Ingen tilmelding
Film: Batman møder Jokeren
12 NOV
Film | Andre Film

Film: Batman møder Jokeren

Ordrup Bibliotek, kl. 19.

Tirsdag den 12. november 2019, kl. 19.
Pris: (Gratis billetter) Køb/bestil billet
Sted:
År 2019 markerer to store jubilæer for Batman: 80 års jubilæet for selve Batman-karakteren og 30 års jubilæet for Tim Burtons legendariske film fra 1989, som vi viser denne aften. Burtons film blev starten på en ny æra for superheltefilm, og filmens betydning for genren kan ikke overvurderes. Nyd Michael Keaton i rollen som Batman, Jack Nicholson i rollen som Batmans ærkefjende, Jokeren, og Kim Basinger som hans udkårne Vicky Vale. Tim Burtons mørke univers er et perfekt match for Gotham City og den flagermusklædte helt fra tegneseriernes verden
Film: Verdens mindste superhelt
15 NOV
Børn | Workshop

Film: Verdens mindste superhelt

Ordrup Bibliotek, kl. 10.

Fredag den 15. november 2019, kl. 10.
Pris: (Gratis billetter) Køb/bestil billet
Sted:
Når man er på størrelse med en tændstikæske, kan man så godt være en superhelt? Cirkeline og musene Frederik og Ingolf skal på ferie til Tyrkiet, så de sniger sig om bord på et skib. På deres rejse oplever de mange ting, og møder pigen Özlem.

Alder: 3-6 år. Book billet på genbib.dk/billetter
Film: Superhelte
16 NOV
Børn | Workshop

Film: Superhelte

Ordrup Bibliotek, kl. 11.

Lørdag den 16. november 2019, kl. 11.
Pris: (Gratis billetter) Køb/bestil billet
Sted:
Hvad laver en superhelt i sin fritid? Bob bor sammen med Helen og deres tre børn, og hver dag kører Bob på arbejde, som han hader! Men der var engang han også var kendt som en helt, og Bob længes efter de dage. Så da der er brug for en superhelt er Bob mere end klar til at stille op. Men er alt som det skal være? Og hvad siger hans kone til at han er trukket i maske og kappe igen?

Alder: Fra 7 år, ifølge med en voksen. Book billet på genbib.dk/billetter
Stiftende generalforsamling, Danmarks Mindste Forsamlingshus
17 NOV
Diverse | Møder

Stiftende generalforsamling, Danmarks Mindste Forsamlingshus

Ordrup Bibliotek, kl. 16.

Søndag den 17. november 2019, kl. 16.
Pris: (Fri entré)
Sted:
Kære alle, Vi mødes til stiftende generalforsamling SØNDAG DEN 17.11.19 kl 16 på Ordrup Bibliotek Vel mødt! www.facebook.com

Lille pavillion med stort potentiale
"Danmarks Mindste Forsamlingshus!"
Et mødested for borgere og lokale foreninger, hvor der kan opstå nye fællesskaber på tværs af allerede eksisterende. Med udnyttelse af den lille charmerende bygning, og de omkringliggende arealer direkte ud til skoven, kan der skabes trivsel og glæde i lokalmiljøet. En aktivitet som vil være med til at virke tryghedsskabende på den ellers øde skovside af Charlottenlund Station.

Forsamlingshuset skal være borgerdrevet og foreningsbaseret, med en styregruppe af repræsentanter som organiserer den overordnede anvendelse, og med en tilsynsførende som er ansvarlig for den detaljerede drift. Hver forening eller borgergruppe som ønsker at benytte bygningen og dens faciliteter på længere sigt, vil også blive inddraget i driften af bygningen og planlægning af arrangementer. F.eks. kunne 12 lokale foreninger på skift stå for månedens arrangement, som bredt inviterer borgere til en fælles oplevelse eller tema-event.

Pavillonen skal også kunne benyttes til enkeltarrangementer, som et traditionelt forsamlingshus. Møder, foredrag og familiekomsammen kan rummes i den lille bygning. Arealet omkring pavillonen kan udstyres med borde og bænke, hvor større grupper kan samles i sommerhalvåret.

Skovbørnehaver og cykelentusiaster kan gøre stop ved pavillonen inden en tur i skoven. Desuden er der mulighed for at etablere en informationskiosk, som kan have åbent på udvalgte dage og give et overblik på lokale aktiviteter og nye fælles initiativer. En pop-up café kunne også huses i pavillonen i weekenden, og stedet kunne være ramme om mindre udendørs koncerter og optræden.

Skovpavillonen's potentiale er stort, og bør udnyttes til gavn for flest muligt. Derfor arbejder en initiativgruppe af borgere fra Gentofte nu sammen med DSB Ejendomme om at finde en løsning, hvor den gamle billetbygning kan overgå til anvendelse som "Danmarks Mindste Forsamlingshus."
Paneldebat om superhelte
19 NOV
Diverse | Foredrag

Paneldebat om superhelte

Ordrup Bibliotek, kl. 19.

Tirsdag den 19. november 2019, kl. 19.
Pris: (Gratis billetter) Køb/bestil billet
Sted:
"Superheltefortællinger er vor tids myter og sagaer" skriver kulturjournalist Christian Monggaard i Dagbladet Information. Christian Monggaard styrer selv aftenens paneldebat, hvor vi kigger nærmere på superheltenes rolle i vores moderne kultur, deres opr. Hvad det vil sige at være fan, og hvordan er superhelte blevet så stort et fænomen i vores samtid? Panelet består af SuperTotal videocasterne Maria Højgård Andersen, der er journalist og TV-tilrettelægger og Christina Schou Willumsen, der er TV-produktionskoordinator, tegneserieverdenens legendariske Morten Søndergaard og den kyndige panelmoderator, forfatter, filmanmelder og journalist på Dagbladet Information, Christian Monggaard, der selv deltager i debatten
Sjov med ord: Sange, rim og film for de yngste
20 NOV
Børn | Workshop

Sjov med ord: Sange, rim og film for de yngste

Ordrup Bibliotek, kl. 10.

Onsdag den 20. november 2019, kl. 10.
Sted:
Vær med. Vi skal synge fagtesange, lave rim og remser og se en lille film. Temaet er kager og søde sager.

Alder: 1½-4 år. Ingen tilmelding
Bogcafé
20 NOV
Diverse | Lyrik/oplæsning

Bogcafé

Ordrup Bibliotek, kl. 18.30.

Onsdag den 20. november 2019, kl. 18.30.
Pris: (Gratis billetter) Køb/bestil billet
Sted:
Få inspiration til efterårets læsning, når Gentofte Bibliotekerne holder bogcaféer. Med en personlig indfaldsvinkel præsenterer bibliotekernes læseglade personale et bredt udvalg af primært nye bøger. Bogcafeerne afholdes på alle seks biblioteker i Gentofte. Da det er skiftende hold, kan du med fordel deltage flere steder. Vi byder på en lille forfriskning og du får udleveret den samlede litteraturliste til inspiration.

Torsdag den 17. oktober kl. 18.30-20.00 - Dyssegård Bibliotek

Torsdag den 24. oktober kl. 18.30-20.00 - Jægersborg Bibliotek

Tirsdag den 5. november kl. 19.00-20.30 - Vangede Bibliotek

Tirsdag den 12. november kl. 17.00-18.30 - Hovedbiblioteket (islandsk litt.)

Onsdag den 20. november kl. 18.30-20.00 - Ordrup Bibliotek

Onsdag den 27. november kl. 16.50-19.00 - Gentoftegade Bibliotek
Byttemarked
23 NOV
Diverse | Workshop

Byttemarked

Ordrup Bibliotek, kl. 10.

Lørdag den 23. november 2019, kl. 10.
Sted:
I en tid med stigende forbrug går mange af os mod strømmen og genbruger og bytter ting og sager i stedet for at købe nyt. Som en del af denne udvikling holder vi byttemarked på Ordrup Bibliotek. Medbring ting, du ikke længere bruger, og byt dem til noget, du har brug for. Tingene skal være i god stand og ikke større, end de kan bæres i favnen. På byttemarkedet er alting gratis, for det er genbrug, der er ideen. Alt det, der ikke bliver taget, gives væk til et velgørende formål. Arrangeret i samarbejde mellem Ordrup Bibliotek og Gentofte Byttemarked
Marvel Maraton
24 NOV
Film | Andre Film

Marvel Maraton

Ordrup Bibliotek, kl. 11.

Søndag den 24. november 2019, kl. 11.
Pris: (Gratis billetter) Køb/bestil billet
Sted:
Med 23 filmatiseringer af historierne om Marvels superhelte satte Marvel Studios i foråret 2019 punktum for filmhistoriens længste sammenhængende filmserie. Serien startede i 2008 med filmen om den arrogante entreprenør og superhelt Iron Man og fortsatte de næste 11 år med film om f.eks. Thor, Captain America, Spiderman, Dr. Strange og Hulken. De 23 film kan ses hver for sig, men karaktererne vikles ind i hinandens universer på kryds og tværs og indgår i den store fortælling om The Avengers. Vær med, når vi viser to af Marvels superheltefilm, mens mørket falder på udenfor. Den første film vises kl. 11 og den næste film vises kl. 14.00
Download liste som pdf