Dato

Genrer

Kommuner


Vælg en eller flere genrer
Vis kun
Søg i udvalgte kommuner
  • Vælg alt Nulstil
Indtast nyt arrangement Ret info
Sidst rettet
21/1 2019
Roskilde Bibliotek
Dronning Margrethes Vej 14
4000 Roskilde
Tlf: 46 31 50 00 Fax: 46 31 50 13

Yderligere information: Hjemmeside
GPS-info: Lat 55.6422, Lon 12.0884
Åbent: Man-fre 10-19 og lør 10-14. Samt 15/9-15/4 søn 12-16. Selvbetjent åbent man-fre 8-10 i caféområdet

Mail: adm@roskilde.dk

Centralbibliotek for Region Sjælland og Bornholm.
Roskilde Bibliotekerne består af følgende:
Roskilde Bibliotek, Gadstrup Bibliotek, Viby Bibliotek, Gundsømagle Bibliotek, Ågerup Bibliotek, Jyllinge Bibliotek og en bogbus.
Bogbussen kører ikke i juli måned.

Roskilde Lokalhistoriske Arkivs ekspedition findes i stueetagen. Tlf. 46 31 50 95. Mail: lokal@roskildebib.dk

Når børnene bliver lidt større, er det også hyggeligt at tage en formiddag på biblioteket, der bugner af nye spændende billedbøger og legetøj. Her er der også jævnligt arrangementer i form af film, teater, musik, udstillinger, workshops m.m. I skolernes sommerferie arrangeres børneunderholdning og "Store legedag". Hvert halve udkommer en folder med program. Hent den på biblioteket eller i Borgerservice.

Brug i forbindelse med koncerter:
Salen er på 160 m2, og der er plads til 150 stående eller 120 siddende personer.
Foreninger og organisationer kan gratis benytte salen til arrangementer. Salen kan ikke udlånes til privat eller erhvervsmæssig benyttelse. Udenfor bibliotekets normale åbningstid skal der påregnes betaling. Salen kan anvendes kl. 8-22.
Man kan benytte diasfremviser, overheadprojektor, flipover, tavle, teleslynge, mikrofon, højtalere, forstærkeranlæg, musikanlæg, video og projektor. Der er lydanlæg, mørklægning og klaver. Mulighed for mad fra køkken, samt mulighed for barsalg.
Bibliotekets forgård kan lånes til små koncerter eller andre arrangementer.
Kontakt bibliotekets reception på 46 31 50 09 eller adm@roskilde.dk


Viser 132 events fra/efter 21. okt. 2020

Børn | Undervisning

Kunsthistorie

Roskilde Bibliotek, 13 kursusdage kl. 15.

Torsdag den 10. september til torsdag den 10. december 2020, 13 kursusdage kl. 15.
Pris: Entré: 1140 kr Klik her for at tilmelde dig
Hjemmeside: http://www.bjkirk.dk
Arrangør: ROSA
Sted:
Kunsthistorie for begyndere - Fra antikken til vor tid Hvis du ikke er afhængig af kunst, så kom og blive det! Kunsthistorien er fuld af spændende begivenheder og fortællinger.På dette kursus får du en masse gode historier samt nogle indgangsvinkler til både at forstå og opleve kunst. Kursets formål er at give deltagerneen kunsthistorisk bevidsthed, dvs. en forståelse for hvorledes kunstens udtryk ændres gennem historien. De centrale stilarter fra antikken til vor tid gennemgås. Undervisningsformen veksler mellem PowerPoint oplæg, YouTube klip, evt. museumsbesøg, kunstfilm, elevoplæg og quizzer. Undervisning foregår på Roskilde bibliotek, hvor der er rige muligheder for atselv at finde materialer. Bjørn Kirk: Bjørn har arbejdet som kunstner de sidste 30 år, og han har 25 års undervisningserfaring inden for det kunstneriske område. Hvis du har spørgsmål til kurset, er du velkommen til at sende en :mail:admin@bjkirk.dk. Se mere om Bjørn Hold 20306
Udstilling | Fernisering

Kim Christiansen: Akvarel på birkefinér

Gadstrup Bibliotek, kl. 07.

Onsdag den 30. september til mandag den 26. oktober 2020, kl. 07.
Arrangør: Roskilde Bibliotek.
Lag på lag lægger Kim Christiansen transparente akrylfarver på birkefinér-plader monteret på en fyrretræsramme. Til sidst bliver de håndpoleret med højglanslak. Det abstrakte maleri påfører han de fineste små arkitektoniske streger. I stregerne gemmer si. Til sidst bliver de håndpoleret med højglanslak.
Det abstrakte maleri påfører han de fineste små arkitektoniske streger. I stregerne gemmer sig væsner, mennesker, fragmenter og små verdner til beskuerens fortolkning
Udstilling | Fernisering

Månedens kunstner Kathe Valentin Rasmussen: Glas

Viby Bibliotek, kl. 10.

Torsdag den 1. til torsdag den 29. oktober 2020, kl. 10.
Arrangør: Roskilde Bibliotek.
Kathe Valentin Rasmussen arbejder i to slags glas - kunstglas og vinduesglas. Hvor arbejdet i kunstglasset - Bullseye Glas - giver Kathe mulighed for at lege/udtrykke sig gennem smukke farver og spændende former, søger hun, i sit arbejde med vinduesglasset - float glasset - det mere rene, naturlige udtryk
Vinduesglassets enkelthed har fanget hende og hun arbejder mod at skabe fade, skulpturer og opsatser med en rå, elegant enkelthed - gerne i lidt kraftig glas, eller i flere lag.
For begge typer af glas, er lysets brydning i glasset en spændende detalje som hun bruger bevidst
Inspirationen hentes i livet omkring Kathe. Tit opstår en ide som - når den startes/udføres - giver en ny ide der igen kan inspirere til flere nye ideer og som nogle gange kan bruges til både malerier og glas
Børn | Andet

Udstilling: Monstre på biblioteket

Roskilde Bibliotek, kl. 10.

Torsdag den 1. oktober til søndag den 15. november 2020, kl. 10.
Sted:
Fang Fortællingen udstillingen Store Monster Lille Monster åbner for spørgsmål om følelser. Udstillingen er baseret på billedbøgerne om de to venner Store Monster og Lille Monster af den nordiske trio: islandske Áslaug Jónsdóttir, svenske Kalle Güettler og færøske Rakel Helmsdal. Gå på opdagelse i en mørk tunnel, se et venskabs-træ og hyg dig i Store Monsters hyggelige værelse. Hvad skal der til, før du tør gå alene igennem den mørke tunnel? Skal du holde en ven i hånden?

For børn fra 3-8 år og deres voksne.

Ingen tilmelding.

En del af børnebiblioteksprojektet Fang fortællingen. Projektet er igangsat af Gentofte Centralbibliotek og støttet af Slots- og Kulturstyrelsen og Nordea Fonden.

Udstillingsarkitekt: Áslaug Jónsdóttir & Högni Sigurbórsson.

Fotos Christoffer Askman Photography.

For at mindste risikoen for smitte med Covid-19. Følger vi retningslinjer og anbefalinger fra sundhedsmyndighederne.

For at deltage i arrangementet skal man overholde eventuelle krav om afstand, hygiejne med mere
Udstilling | Fernisering

Charlotte Ankær Brejndal: Intuitivt maleri

Gundsømagle Bibliotek, kl. 07.

Fredag den 2. til mandag den 26. oktober 2020, kl. 07.
Arrangør: Roskilde Bibliotek.
Charlotte Ankær Brejndal maler intuitive malerier, hvor hun lader sig inspirere af lys og stemninger. I malerierne anvender Charlotte forskellige materialer og teknikker for at understøtte stemning og udtryk samt skabe dybde i malerierne. Cement, sand, blade, snor, fluesmækkere, avis- og bogudklip og mange andre spændende ting, er effekter hun benytter . Charlotte bruger ofte tekst i malerierne for at understøtte et budskab
Børn | Workshop

Halloween(u)hygge

Kreativt hus for børn - Algade 31, kl. 10.

Onsdag den 21. oktober 2020, kl. 10.
Arrangør: Roskilde Bibliotek.
Halloween nærmer sig, og vores kits er fyldt med pap, maling, lim, snor, farvet karton og silkepapir. Så nu kan du lave dine egne uhyggelige halloween-piñatas
Diverse | Foredrag

Er du en ung Aspie?

Roskilde Bibliotek, kl. 19.

Onsdag den 21. oktober 2020, kl. 19.
Pris: Entré: Gratis billetter Køb/bestil billet
Sted:
Velkommen til infoaften med Autisme Ungdom, Midtsjælland. Har du en form for autisme og føler du, at du godt kunne bruge mere viden og især et godt netværk?
Så kom og mød ligesindede og få mere at vide over en god snak i hyggelige rammer. Tag gerne en ven eller pårørende med under armen, men husk at hente en gratis billet til hver.

Vi må desværre ikke give kaffe og kage pga. coronaen, men du er velkommen til selv at tage drikkevarer med.

Du vil bl.a. få mere at vide om selve organisationen, Autisme Ungdom og om bestyrelsens egne historier. Du vil selvfølgelig også kunne stille masser af spørgsmål.

Sted: Scenen på Roskilde Bibliotek
Diverse | Lyrik/oplæsning

Anne-Cathrine Riebnitzsky

Roskilde Bibliotek, kl. 19.15.

Onsdag den 21. oktober 2020, kl. 19.15.
Sted:
Forfatter Anne-Cathrine Riebnitzsky favner ganske bredt litterært, da hun skriver både fag- og skønlitteratur. Hun har begejstret anmeldere og læsere og har gennem sit forfatterskab modtaget bl.a. BogForums Debutantpris og Boghandlernes Gyldne Laurbær. Denne aften fortæller hun om sine bøger med et særligt fokus på romanen "Smaragdsliberen", der udkom i 2018.
Aftenen arrangeres i samarbejde med foreningen Litteratur 2004
Diverse | Undervisning

Book en it-vejleder

Roskilde Bibliotek, kl. 10 & 11.

Torsdag den 22. oktober 2020, kl. 10 & 11.
Pris: Entré: Gratis billetter Køb/bestil billet
Sted:
Book op til 50 minutter med bibliotekets frivillige it-vejleder, Preben Andreasen. Du bestemmer hvad du vil have hjælp til eller lære mere om.

På grund af Covid-19, gør vejlederne naturligvis deres for at overholde alle nødvendige forholdsregler, som afspritning, handsker og visir.
Medbring eventuelt selv mundbind
Diverse | Undervisning

Book en it-vejleder

Roskilde Bibliotek, kl. 13 & 14.

Torsdag den 22. oktober 2020, kl. 13 & 14.
Pris: Entré: Gratis billetter Køb/bestil billet
Sted:
Book op til 50 minutter med Netværkstedets vejleder. Du bestemmer hvad du vil have hjælp til, eller lære mere om.

På grund af Covid-19, gør alle vejledere naturligvis deres for at overholde de nødvendige forholdsregler som hyppig afspritning, handsker og visir.
Medbring eventuelt selv mundbind