Dato

Genrer

Kommuner


Vælg en eller flere genrer
Vis kun
Søg i udvalgte kommuner
  • Vælg alt Nulstil
Indtast nyt arrangement Ret info
Sidst rettet
1/8 2017
MantziusLive
Johan Mantziusvej 7
3460 Birkerød
Tlf: 28 55 89 65

Yderligere information: Hjemmeside
GPS-info: Lat 55.8425, Lon 12.4287
Entré: Entréen er afhængig af arrangementet

MantziusLive er alt fra smalle kunstgenrer til storslåede koncerter med danske og udenlandske navne. Her er teater, stand-up, musicals, opera, revy, foredrag og meget meget mere. Se også Mantziusgården


Viser 61 events fra/efter 20. sep. 2020

Børn | Skuespil

Karius & Baktus - Mantzius for BØRN [Udsolgt]

MantziusLive, kl. 13.

Søndag den 20. september 2020, kl. 13.
Pris: (Entré: 110 kr + gebyr / Grupperabat: Ved køb af min. 4 billetter er billetprisen herefter 75 kr + gebyr pr. stk) Køb/bestil billet
Sted:
Denne forestilling gennemføres som planlagt. Forestillingen Karius & Baktus på MantziusLive 20. september 2020 gennemføres med seneste tiltag [meldt ud 18. september 2020]:
  • Du skal bære mundbind på MantziusLive, når du ikke sidder ned: Ved billettering, barkøb og generel færden
  • Al udskænkning skal ophøre kl. 22, hvor vores bar derfor lukker. Køb dine drikkevarer før arrangementet, da vi i forvejen guider publikum ud ad en dedikeret udgang umiddelbart efter endt arrangement, også i dagtimerne.
  • Livearrangementer for et siddende publikum er ikke omfattet af forsamlingsforbuddet på 50 pers., og vi afholder fortsat arrangementer i overensstemmelse med gældende retningslinjer.


Du kan læse mere om, hvordan MantziusLive afholder livearrangementer i overensstemmelse med gældende retningslinjer her.

*

Bogen om Karius og Baktus havde sidste år 70-års jubilæum, hvilket betyder, at fortællingen om de to frække tandtrolde kendes af både unge og gamle og har spillet en stor rolle i at få de yngste til at svinge tandbørsten i flere generationer

Karius og Baktus bor i drengen Jens' mund. Her fester, larmer og danser de, mens de lever det søde liv og råber "Vi vil ha' wienerbrød! Vi vil ha' wienerbrød!" De får Jens til at spise sukker og glemme at børste sine tænder.

De to trolde har kronede dage som beboere i Jens' mund, men hævnen kommer, når Jens tager til tandlægen, hvor Karius og Baktus bliver skyllet ud og ender deres dage med at drive rundt på en tømmerflåde!

TEATER V's take på Pelle Koppels finurlige udgave er blevet til en opsætning af den elskede historie om de to frække tandtrolde, der udspiller sig i en farverig og tegneserieagtig scenografi med sæbebobler, kæmpe kager og tandhuse. Bogen og manuskriptet er skrevet af Thorbjørn Egner, og forestillingens sange og musik af Christian Hartmann.

"Karius og Baktus" er produceret af Teater V og præsenteres i samarbejde med Mantzius for BØRN.

Varighed: 40 minutter.
Anbefalet alder: Fra 4-8 år. Vi gør opmærksom på, at forestillingen egner sig bedst til børn mellem 4 og 8 år. Yngre børn kan blive forskrækkede over mørket, troldenes masker eller de høje lyde - det er noget andet end at læse bogen. Med dette forbehold, får alle den bedst mulige teateroplevelse.

Dørene åbner kl. 12. Forestillingen starter kl. 13. Unr. siddepladser.

Grupperabat: Ved køb af minimum 4 billetter er billetprisen herefter 75 kr. + gebyr pr. stk.

Overtøj må ikke medbringes i salen, men skal afleveres i garderoben. Garderobepris: 10 kr. er inkluderet i billetprisen.

Forestillingen er udsolgt.
Teater | Show/stand up

Andreas Bo - #Skarp [Få billetter]

MantziusLive, kl. 20.

Onsdag den 23. september 2020, kl. 20.
Pris: (Entré: 305 kr + gebyr) Køb/bestil billet
Sted:
Dette show gennemføres som planlagt. Showet med Andreas Bo 23. september 2020 på MantziusLive gennemføres som plangt - dog med unr. siddepladser. Du bedes fortsat medbringe din oprindelige billet, der giver adgang til showet.

Du kan læse mere om, hvordan MantziusLive afholder koncerter i overensstemmelse med gældende retningslinjer her.

*

Andreas Bo er tilbage!

Der er mange dygtige stand up'ere, skuespillere, entertainere, satirikere, sangere og parodister i Danmark. Men Andreas Bo er måske den eneste, som hører til i toppen af samtlige kategorier.

Fra september 2020 kaster han dig rundt i en tornado af alle hans komiske og ekvilibristiske virkemidler. Og han er #SKARP som aldrig før.

Hvad er din holdning til det? Hva'? Hva'? Hva'? I mange hundrede tilfælde hver dag, skal vi træffe et valg, vælge side eller tage en beslutning. Kollegaer, familie og sociale medier kræver det. Hvis vi først lige kan blive enige om, at det er godt, at vi har valgmuligheder, kan vi så også blive enige om, at det er virkelig stressprovokerende hele tiden at skulle forholde sig til alt? En hund har fire mulige valg: Skal jeg æde, jage, knalde eller sove?

Kommer vi nogensinde frem til de vigtige beslutninger og svar, når vi åbenbart først skal blive enige om, hvorvidt to mænd må danse sammen, eller om Ghita Nørby er en heks eller en helgen?

Andreas Bo skærer igennem. I et nyt skarpt show giver han dig en guide til, hvornår du skal have en holdning, hvornår du skal træffe en beslutning, og hvornår du kan tillade dig at være røvligeglad. Det vil give dig ro til at sove. Måske allerede under showet.

Dørene åbner kl. 19. Showstart kl. 20. Unr. siddepladser.

Overtøj må ikke medbringes i salen, men skal afleveres i garderoben. Garderobepris: 10 kr. er inkluderet i billetprisen
Musik | Rock/Pop

Pligten Kalder

MantziusLive, kl. 20.

Torsdag den 24. september 2020, kl. 20.
Pris: (Entré: 210 kr + gebyr) Køb/bestil billet
Sted:
Denne koncert gennemføres som planlagt. Koncerten med Pligten Kalder på MantziusLive 24. september 2020 gennemføres som planlagt.

Du kan læse mere om, hvordan MantziusLive afholder koncerter i overensstemmelse med gældende retningslinjer her.

Tidligere købte billetter er gyldige til den nye dato.

*

Pligten Kalder er: Johan Olsen, Torben Steno, Peter Jessen og Søren Mikkelsen. Sammen har de været på landevejene hvert forår siden 2018, og 2020 skal ikke være nogen undtagelse.

Siden udgivelsen af "Længst muligt i eget hjem" (2018) er den småbizarre kvartet blevet meget sammenspillet. Produceren, Søren Mikkelsen er blevet fast bassist - med en par afstikkere til pianoet - og binder bodegaens døde blomster sammen over på den stadigt og stædigt bestående brune swag, der består af Torbens orgel fra en svunden tid, Johans tordentårer og Peter Jessens blæste poesi.

Det er stadigvæk umuligt at komme med præcise spådomme om, hvad en aften med Pligten Kalder kan indebære, men der har dog været et stigende antal jazzpoetiske stunder, som dog aldrig er så lange, at de på nogen måde er i fare for at modtage offentlige støttekroner.

Siden 2019 har flere af Pligten Kalders optrædener også dannet ramme om oprettelsen af en række Pligten Kalder ungdoms afdelinger. PKU er bl.a. oprettet for at skabe et alternativ til håndboldhallerne i Jylland. Orkestret ser frem til stiftelsen af flere nye PKU-afdelinger i de byer, der er med på foråret 2020's turnéplaner.

Musikalsk er der også kommet nyheder på setlisten, sådan at de trofaste også har lidt at undre sig over. Der er dog ingen fare for, at Pligten Kalder er på faretruende vildspor mod dansabel optimisme.

Pligten Kalder er fortsat forundrede over ikke at være døde, som det så smukt formuleres i "Hvorfor Er Jeg Ikke Død?" fra 2007 - en niche-neoklassiker, der sammen med et par andre gamle kendinge vil kunne (gen-)høres live. Her bliver det tydeligt for enhver, at Pligten Kalder er ualmindeligt spillevende og velspillende. Nedturens naturister befinder sig bedst i samspil med det lige så (med-)levende publikum.

Dørene åbner kl. 19. Koncertstart kl. 20. Unr. siddepladser.

Overtøj må ikke medbringes i salen, men skal afleveres i garderoben. Garderobepris: 10 kr. er inkluderet i billetprisen
Musik | Folk/Vise/Country

Dreamers' Circus + Support: Annelene feat. Som Os [Få billetter]

MantziusLive, kl. 20.

Fredag den 25. september 2020, kl. 20.
Pris: (Entré: 230 kr + gebyr) Køb/bestil billet
Sted:
Denne koncert gennemføres som planlagt. Koncerten med Dreamers' Circus på MantziusLive 25. september 2020 gennemføres som planlagt.

Du kan læse mere om, hvordan MantziusLive afholder koncerter i overensstemmelse med gældende retningslinjer her.

*

En sen nattetime i 2009 mødtes Ale Carr, Rune Tonsgaard Sørensen og Nikolaj Busk til en spontan og intens jamsession.

Det var kærlighed ved første tone, og et nyt band var født. Siden da har de tre folkemusikere udfordret gamle traditioner og givet den nordiske folkemusik en ny, og deres helt egen, sound som Dreamers' Circus - det har gjort dem ombejlede og eftertragtede verden over.

De har spillet i Europa, Nordamerika - ja, sågar i Sydneys berømte operahus. De har turneret i Japan, hvor de bl.a. har fremført deres musik for den legendariske animationsfilmskaber Hayao Miyazaki. Men selvom de ofte optræder i store koncertsale, har de aldrig givet køb på legesygen og evnen til at skabe intime møder med musikken.

Orkestrets originale, ofte nærmest filmiske musik transcenderer genrer og søger at vække pubilkums fantasi. Tænk på de levende farver fra barndomsminder om cirkustelte; husk den magiske følelse af at træde indenfor teltdugen til en manege, hvor alt kan ske.

Dreamers' Circus er eventyr og mystik - musik for drømmere.

Support: Annelene feat. Som Os
Som led af sin debutturné spiller Annelene og hendes band Som Os support til koncerten med Dreamers' Circus! Violinisten Annelene er rodfæstet i den folkemusikalske tradition, men har en konstant søgende tilgang til genrens grænser. Annelene søger at åbne folkemusikkens verden for flere ører, så der er lagt op til en vidunderlig aften, hvor du inviteres indenfor for at opdage, hvad der fænger dig ved den omfavnende folkemusik: For nogen er det dansen eller tanketrådene til de elementer, du måske i glimt genkender fra dine andre favoritgenrer. For andre er det helt enkelt oplevelsen i øjeblikket. Annelene spiller med bandet Som Os, der består af musikerne fra nogle af landets fremmeste bands på den danske folkemusikscene.

Dørene åbner kl. 19. Koncertstart kl. 20. Unr. siddepladser.

Overtøj må ikke medbringes i salen, men skal afleveres i garderoben. Garderobepris: 10 kr. er inkluderet i billetprisen
Musik | Rock/Pop

Copenhagen Drummers [Få billetter]

MantziusLive, kl. 20.

Lørdag den 26. september 2020, kl. 20.
Pris: (Entré: 309 kr + gebyr) Køb/bestil billet
Sted:
Denne koncert gennemføres som planlagt. Koncerten med Copenhagen Drummers på MantziusLive 26. september 2020 gennemføres som planlagt - dog med unr. siddepladser. Du bedes fortsat medbringe din oprindelige billet, der giver adgang til showet.

Du kan læse mere om, hvordan MantziusLive afholder koncerter i overensstemmelse med gældende retningslinjer her.

*

I 2020 har Copenhagen Drummers 10 års jubilæum, og i den forbindelse er de erfarne københavnske trommeslagere klar med et nyt og skræddersyet trommeshow, som bliver en gigantisk fejring af jubilæet på deres mest omfattende Danmarksturné til dato.

30.000 mennesker har de seneste år købt billetter til deres shows, som både anmeldere og publikum har taget fantastisk godt imod med ord som "energifyldt, medrivende, overraskende, fabelagtigt og imponerende". Copenhagen Drummers er kendt for at levere et trommeshow uden sidestykke, og med deres nyeste show "THE GRAND TOUR", er der lagt op til et brag af en fest, når publikum i løbet af 90 minutter tages med ind i drengenes fantasifulde univers. Et univers skabt ud fra deres originalitet samt passion for musik og koreografi.

Publikum kan forvente et fascinerende lysshow samt innovativt og unikt trommespil krydret med visuelle effekter som ild og vand. Alt sammen tilsat drengenes smittende energi, vildskab og humor.

Glæd dig til en oplevelse i verdensklasse, når Copenhagen Drummers' "THE GRAND TOUR" rammer Birkerød.

Du kan læse meget mere om Copenhagen Drummers på www.copenhagendrummers.dk

Dørene åbner kl. 19. Koncertstart kl. 20. Unr. siddepladser
Musik | Klassisk

Trio Han/Frølund/Jakshøj

MantziusLive, kl. 15.

Søndag den 27. september 2020, kl. 15.
Pris: (Entré: 100 kr)
Sted:
Koncert med Jonas Frølund, klarinet; Lea Han, klaver, og Jonathan Jakshøj, slagtøj, som spiller ny dansk kammermusik. På programmet står værker af bl.a. Per Nørgård, Poul Ruders og Bruno Mantovani samt Matias Vestergård Hansen og Jexper Holmen
Musik | Rock/Pop

[NYE tidspunkter] Carl Emil Petersen [Udsolgt]

MantziusLive, NYE KONCERTTIDSPUNKTER: kl. 18 & kl. 20.30.

Onsdag den 30. september 2020, NYE KONCERTTIDSPUNKTER: kl. 18 & kl. 20.30.
Pris: (Entré: 235 kr + gebyr)
Sted:
Denne koncert deles i 2. Læs nedenfor hvad det betyder for dit billetkøb. DENNE KONCERT DELES I 2 - DU FÅR EN NY TID & BILLET:
Nye koncerttidspunkter: kl. 18.00 & kl. 20.30
Billetkøbere har modtaget en direkte mail fra Ticketmaster med tildeling af nyt koncerttidspunkt.

Carl Emil Petersen spiller nu 2 koncerter d. 30. september, og du modtager derfor et nyt koncerttidspunkt.

Du vil automatisk modtage nye billetter med dit nye koncerttidspunkt fra Ticketmaster uge 38. Du bedes medbringe de nye billetter som adgang til koncerten.

Bemærk: Koncerten afholdes for et siddende publikum med unr. siddepladser. Din nye billet bliver automatisk konverteret til en unr. siddeplads. Du kan læse mere om, hvordan MantziusLive afholder koncerter i overensstemmelse med gældende retningslinjer her.

MODTAGER DU IKKE EN MAIL FRA TICKETMASTER?
Vi er rigtig kede af, at vi pga. COVID-19-relaterede begrænsninger af vores publikumskapacitet, er nødt til at refundere en andel af de sidst købte billetter til Carl Emil Petersen på MantziusLive 30. september 2020. Er du en af dem, der får refunderet din(e) billet(ter), modtager du direkte mail herom fra Ticketmaster i uge 39. Billetter refunderes automatisk.

*

I 2019 udsendte 28-årige Carl Emil Petersen sit længe ventede andet album "Amager Forbrænding". Single-forløberen "Tiden Flyver" har været i heftig rotation på alle radiokanaler og varsler en moderne nordisk rock tone med Carl Emils særegne lyrik i topform.

Efter det guld-sælgende og DMA-vindende album "Grand Prix" (2015) med bl.a. den ikoniske fædrelandshymne "Frit Land" opløstes Ulige Numre, og Carl Emil Petersen gik solo med albummet "Natradio" (2017). Sange som "Liv Før Døden", "Skærgården" og "Finale På Et Filmset" blev store radiohits og understregede endnu engang Carl Emils store evner som sangskriver.

De evner er kun blevet tydeligere af Carl Emils tilstedeværelse på TV i "Toppen af Poppen" 2019, hvor han gang på gang overraskede befolkningen med sine fortolkninger, og vi glæder os til et gensyn med ham på scenen.

"Til foråret spiller jeg min første indendørs band turné i 3 år. Min kommende plade "Amager Forbrænding" er et rockalbum som er skabt til de store scener - det er skrevet for at blive spillet LIVE for folk. Forhåbentlig kan sangene samle mennesker og betyde noget for nogen derude. Vi går i hvert fald på scenen til foråret med livet som indsats," afslutter Carl Emil.

1. koncert kl. 18.00 (dørene åbner kl. 17.00)
2. koncert kl. 20.30 (dørene åbner kl. 19.30)
Unr. siddepladser

Overtøj må ikke medbringes i salen, men skal afleveres i garderoben. Garderobepris: 10 kr. er inkluderet i billetprisen
Musik | Jazz

Uffe Steen Trio & Vestbo Trio + Food & Wine i Restaurant Mantzius - Jazzselskab Mantzius

MantziusLive, kl. 20.

Torsdag den 1. oktober 2020, kl. 20.
Pris: (Entré: Koncert: 210 kr + gebyr / "Jazz, Food & Wine"-kombi. billet: 410 kr + gebyr) Køb/bestil billet
Sted:
Denne koncert gennemføres som planlagt. Koncerten med Uffe Steen Trio & Vestbo Trio på MantziusLive 1. oktober 2020 gennemføres som planlagt.

Du kan læse mere om, hvordan MantziusLive afholder koncerter i overensstemmelse med gældende retningslinjer her.

*

Det lyder næsten for godt til at være sandt - men det er det ikke! Velkommen til Uffe Steen Trio & Vestbo Trio: To koncerter plus fælles afslutning - alle mand på scenen

Uffe Steen Trio:
Uffe Steen (guitar), Thomas Sejthen (bas), Jesper Bo Knudsen (trommer).

Guitarikonet Uffe Steen har base i Aarhus, hvorfra hans enestående musikalske evner har givet genlyd langt udenfor Danmarks grænser. En musiker, som med indfølt guitarspil i international topklasse har begejstret publikum live og på en lang række indspilninger gennem årene. Steen modtog Ben Webster Prisen i 2015, en DMA som "Årets Live-Navn" i 2017, en DMA med Shades of Blue i 2018 og yderligere en DMA med Grarup Allstars i 2019.

Vestbo Trio:
Michael Vestbo (guitar), Jesper Smalbro (bas), Eddi Jarl (trommer).

Vestbo Trio har de seneste år markeret sig med deres karakteristiske bud på instrumental musik. Som noget særligt har Vestbo Trio skabt spændende instrumentalmusik, som ikke kun er for folk med det store jazzkørekort: Med charme, nerve og afslappet selvfølgelighed spiller Vestbo Trio instrumental musik, der går rent ind.

Trioens nye album "Gentlemen..." (2019) er indspillet i Mark Knopflers studie i London. Albummet gik direkte ind som #1 på den danske Vinyl Top 40 - en flot bedrift for et album med instrumentalmusik

Koncerten præsenteres i samarbejde med Jazzselskab Mantzius.

Før koncerten er det muligt at nyde Restaurant Mantzius' nye koncept "Jazz, Food & Wine" kl. 18. Få et lækkert tapasbræt med husets udvalgte specialiteter og et glas vin (rød/hvid eller bobler) eller en fadøl serveret før koncertoplevelsen. "Jazz, Food & Wine"-kombi. billet kan købes til en samlet pris på 410 kr. + gebyr. Ved bestilling reserveres automatisk bord i restauranten, og kombi. billetten er inkl. koncertentréen.

Dørene åbner kl. 19. Koncertstart kl. 20. Unr. siddepladser.

Overtøj må ikke medbringes i salen, men skal afleveres i garderoben. Garderobepris: 10 kr. er inkluderet i billetprisen
Musik | Rock/Pop

The Savage Rose [Få billetter]

MantziusLive, kl. 20.

Lørdag den 3. oktober 2020, kl. 20.
Pris: (Entré: 385 kr + gebyr) Køb/bestil billet
Sted:
Med intet mindre end 25 albums og utallige koncerter i bagagen kan der ikke være tvivl om, at The Savage Rose indtager en helt central placering i dansk rockhistorie. I år kan et af det legendariske danske rockorkesters mest succesfulde albums, "Black Angel" (1995), fejre 25-års jubilæum.

Med Annisette i front markerer The Savage Rose sig på livescenen med deres energiske koncerter, der sender publikum på en musikalskrejse gennem mere end 50 års dansk rockhistorie. Den aktuelle liveudgave af bandet kommer ubesværet rundt i sange fra hele den lange karriere - og har ved de seneste års koncerter både spillet klassikere fra de første albums og sange fra de seneste udgivelser samt helt nye numre.

Ved koncerterne i 2020 vil der naturligt være fokus på netop "Black Angel" i anledningen af 25-året for udgivelsen.

"Når regnskabet engang skal gøres op med hensyn til dansk rockmusik, som den efterhånden har udfoldet sig i over 50 år, vil man uvægerligt finde The Savage Rose et sted helt oppe i toppen af pyramiden."
Citat: Information

Dørene åbner kl. 19. Koncertstart kl. 20. Nr. siddepladser.

Overtøj må ikke medbringes i salen, men skal afleveres i garderoben. Garderobepris: 10 kr. er inkluderet i billetprisen
Musik | Rock/Pop

[NYE tidspunkter] Teitur [Udsolgt]

MantziusLive, NYE KONCERTTIDSPUNKTER: kl. 17 & kl. 20.

Søndag den 4. oktober 2020, NYE KONCERTTIDSPUNKTER: kl. 17 & kl. 20.
Pris: (Entré: 260 kr + gebyr)
Sted:
Denne koncert deles i 2. Læs nedenfor hvad det betyder for dit billetkøb. DENNE KONCERT DELES I 2 - DU FÅR EN NY TID & BILLET:
Nye koncerttidspunkter: kl. 17.00 & kl. 20.00
Billetkøbere har modtaget en direkte mail fra Ticketmaster med tildeling af nyt koncerttidspunkt.

Teitur spiller nu 2 koncerter d. 4. oktober, og den ene halvdel af publikum modtager derfor et nyt koncerttidspunkt. Den anden halvdel modtager en ny billet til kl. 20.00 (samme som oprindeligt tidspunkt) af hensyn til adgangskontrol af publikum.

Du vil automatisk modtage nye billetter med dit nye koncerttidspunkt fra Ticketmaster uge 39. Du bedes medbringe de nye billetter som adgang til koncerten.

Bemærk: Koncerten afholdes for et siddende publikum med unr. siddepladser. Du kan læse mere om, hvordan MantziusLive afholder koncerter i overensstemmelse med gældende retningslinjer her.

*

Færøsk fødte Teitur Lassen fortryller Birkerød som led af sin "Home" turné til efteråret.

Med to danske Grammy Awards, over 1000 koncerter og otte studiealbums i baggagen har Teitur bevist sit talent for at fange lytteren i et intenst og forførende greb. Han debuterede i 2003 med albumperlen "Poetry & Aeroplanes".

Teitur har senest udgivet albummet "I Want To Be Kind" (2018). Albummet udkom næsten fem år efter den lille perle "Story Music" (2013). I mellemtiden har sangeren og sangskriveren bl.a. skrevet og indspillet klassisk musik med vidunderbarnet Nico Muhly, været taler til Ted Talks i Vancouver og turneret i Sydamerika.

"I Want To Be Kind" er indspillet i New York og i samarbejde med producer Thomas Bartlett (Sufjan Stevens, The National, Glen Hansard, Martha Wainwright etc.). Sangene kredser alle om at finde sin ro, sit hjem. Om at finde lykken og at nyde de små ting i livet.

I 2019 deltog Teitur i det populære TV2-program "Toppen af Poppen", hvor vi kom helt tæt på hans underfundige fortolkninger af andres sange. Nu glæder vi os til at høre hans egne på vores scene, når Teitur besøger Birkerød.

"Til koncerterne spiller jeg en del sange fra "I Want To Be Kind," samt helt nye numre og selvfølgelig også publikums favoritter. Jeg har fået multi-instrumentalisten Gustaf Ljunggren til at komme at spille sammen med mig. Det bliver magisk," afslutter Teitur.

Support: GRETA aflyses desværre pga. opdelingen i 2 koncerter.

1. koncert kl. 17.00 (dørene åbner kl. 16.00)
2. koncert kl. 20.00 (dørene åbner kl. 19.00)
Unr. siddepladser

Overtøj må ikke medbringes i salen, men skal afleveres i garderoben. Garderobepris: 10 kr. er inkluderet i billetprisen