Dato

Genrer

Kommuner


Vælg en eller flere genrer
Vis kun
Søg i udvalgte kommuner
  • Vælg alt Nulstil
Indtast nyt arrangement Ret info
Sidst rettet
18/5 2015
Allerød Bibliotek
Skovensvej 4, Lillerød
3450 Allerød
Tlf: 48 10 40 10 Fax: 48 10 40 11

Yderligere information: Hjemmeside
GPS-info: Lat 55.8676, Lon 12.355


Viser 9 events fra/efter 31. okt. 2020

Motion | Andet motionstilbud

Pilates

Allerød Bibliotek, 16 kursusdage kl. 14.

Mandag den 24. august til mandag den 14. december 2020, 16 kursusdage kl. 14.
Pris: Entré: 1355 kr Klik her for at tilmelde dig
Sted:
Underviser: Pia Johannesen. Med udgangspunkt i pilates øvelser arbejder vi hele kroppen igennem hver gang. Det er vigtigt at alle muskler holdes stærke. Vi træner også balance, vejrtrækning og dybe strækøvelser hver gang. Efter få træningsgange mærker du markant forbedring i holdning, styrke og smidighed. Alle kan være med, men vi tager udgangspunkt i en meget blid opstart, så derfor kan du trygt deltage selvom du har problemer med knæ, skulder, ryg eller er brystopereret. Der bliver også grinet godt undervejs, det skal nemlig være sjovt at træne, så går det hele lidt nemmere. Medbring Pilates måtte - yogamåtter er helt tynde, det skal være en blød måtte:-)og tag noget behageligt og blødt tøj på. HVORDAN BESKYTTER VI HINANDEN OG OS SELV TIL KURSERNE I BEVÆGELSE? Vi er max. det tilladteantal deltagere + underviser i lokalet. Kom helst omklædt. Hvis du f.eks. bruger vores yogamåtter, skal du tage et tæppe med og lægge over måtten. Eller medbring egen måtte og tæppe til afspænding. Underviser bliver på eget område, viser stillingerne fysisk og guider verbalt; men afstår fra at komme rundt og rette fysisk på deltagerne. Der vil være håndsprit i lokalet og underviser sørger for afspritning, udluftning og oprydning. Vi sørger for at holde os orienteret om de lokale forholdsregler og endelig også Kulturministeriets hjemmeside - information om corona :https://kum.dk/covid-19/ Hvis du er syg, skal du blive hjemme. Hvis du er utryg ved at komme til kurset, så giv os gerne tips til hvordan vi kan sørge for mere tryghed. På vegne af vores lærere Venlige hilsner og på gensyn Lena Becker, skoleleder. tlf. 70 20 65 74 Indgang til salener fra bagsiden af biblioteket - dvs. overfor Allerød Biograf/Frederiksborgvej 17,(dvs. Bibliotekets personale er måske ikke bekendt med, hvad der iøvrigt foregår i huset!) Første mandag i måneden flytter vi undervisningen til hal 3, Lillerødhallerne. Hold A02802
Diverse | Undervisning

Tysk A1+

Allerød Bibliotek, kl. 19-20.50.

Mandag den 7. september til mandag den 30. november 2020, kl. 19-20.50.
Pris: Entré: 1010 kr Klik her for at tilmelde dig
Arrangør: FOF Nordsjælland
Sted:
V/ Stine Egholm Jensen. Tysk A1+

Jeg kan forstå små hverdagsord og udtryk. Jeg kan forstå sammenhængen i korte beskeder og meddelelser. Jeg kan læse korte tekster samt finde bestemte oplysninger i diverse hverdagsbrochurer. Jeg kan udveksle enkel small-talk og vendinger om mig selv, min familie og mit arbejde. Jeg kan skrive korte beskeder og notater.

Du er desuden velkommen til at kontakte underviserne vedr. valg af trin
Diverse | Foredrag

Dybhavet - nyt fra en ukendt verden (via livestream fra Aarhus Universitet)

Allerød Bibliotek, kl. 19-21.

Tirsdag den 3. november 2020, kl. 19-21.
Pris: Fri entré
Sted:
Forskere har fundet uventet liv på de største havdybder og dybt i havbunden. Hør om organismer der er tilpasset det ekstreme tryk. Og hør om bakterier i havbunden som har generationstider på tusinder af år og som er afgørende for livsforholdene på Jorden. Professor i biogeokemi Bo Barker Jørgensen, Institut for Bioscience, Aarhus Universitet | professor i biogeokemi Ronnie N. Glud, Biologisk Institut, Syddansk Universitet og Tokyo University of Marine Science and Technology

Dybhavet dækker mere end halvdelen af Jordens areal og det meste er uudforsket. Dels er det meget vanskeligt at fortage målinger og indsamle materiale på havets største dybder, dels har man tidligere fejlagtigt troet at processerne i dybhavet ikke er vigtige for livsforholdene på Jorden.

De dybeste dele af oceanerne, fra 6 til 11 kilometers havdybde, kaldes 'den hadale zone' - efter dødsriget Hades. Zonen indbefatter bl.a. 27 enorme grave der strækker sig tusinder af kilometer langs kontinenternes, geologisk ustabile, rand - der hvor havbundsplader og kontinentalplader støder sammen.
Den nyeste forskning viser overraskende at disse grave er "oaser" for livet i dybhavet. Omsætningen af organisk materiale er meget høj og man opdager hele tiden ukendte organismer der er tilpasset det ekstreme tryk i gravene. Ved hjælp af avancerede robotter med videnskabeligt udstyr, der kan operere under det ekstreme tryk, er forskerne nu ved at aflure dybhavets hemmeligheder.

Under havbundens overflade i dybhavet lever der ingen dyr - det er mikroorganismernes verden. De lever af døde alger og dyr fra vandsøjlen hvis organiske rester begraves dybt ned i havbunden. Det organiske stof slipper aldrig op, men efter millioner af år omsættes det ekstremt langsomt. Livet foregår her i slowmotion hvor bakterierne har generationstider op til tusinder af år. Selv om der til sidst kun er en lille brøkdel af det begravede organiske materiale tilbage, er denne rest en forudsætning for at der er ilt i atmosfæren så vi og andre dyr kan ånde.

På ekspeditioner med skibe med lange bor, som kan bore ned i havbunden, studerer forskerne havbundens liv på store dybder.
For nogle år siden blev den første videnskabelige boreekspedition gennemført i danske farvande. Resultaterne fortalte om Østersøens klimaudvikling igennem de sidste 15.000 år og om de rige bakteriesamfund som har levet i havbunden siden istiden.

Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation

Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab som arrangeres af Aarhus Universitet og udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.
Hvis du vil modtage bonusmateriale og tippes om kommende foredrag, så følg foredragenes nyhedsbrev eller sociale medier.
Diverse | Undervisning

Akvarel. De 4 elementer

Allerød Bibliotek, 3 kursusdage kl. 18.

Fredag den 6. til søndag den 8. november 2020, 3 kursusdage kl. 18.
Pris: Entré: 995 kr Klik her for at tilmelde dig
Hjemmeside: http://www.akvarel.dk
Sted:
Underviser: Alek Krylow. Vi aflyser desværre - under hensyntagen til den aktuelle coronasituation. Mal akvarel med inspiration fra de fire elementer: vand, ild, jord og luft. Alek vil demonstrere hvordan motiverne males med inspiration fra de fire elementer. Hold A02301
Diverse | Undervisning

Filt og decoupage (Familieworkshop)

Allerød Bibliotek, kl. 10.

Lørdag den 14. november 2020, kl. 10.
Pris: Entré: 450 kr Klik her for at tilmelde dig
Sted:
Underviser: Henriette Rolf Larssen. Filt billeder i ramme og decoupage Vi laver ting for alle aldre og det er så hyggeligt at lave noget sammen. Du kan også bruge de færdige produkter som julegaver. Vi laver billeder med nålefilt i ramme. Med uld kan du lave smukke unikke billeder. Ligeledes laver vi decoupage med servietter på fx æsker. Materiale pris 50 kr pr person. Kurset erfor voksne og børn sammen og I kan deltage, hvad entenI er øvede, ikke øvede og blot vilfå have en fælles oplevelse og ny inspiration. Barn alder 5-16 år. Den voksne tilmelder og betaler for voksen + barn. Hold A02306
Diverse | Undervisning

Billedbehandling I Photoshop - Begyndere

Allerød Bibliotek, kl. 10-16.

V/ Peter Kragballe. Billedbehandling i Photoshop for begyndere

Er du vild med flotte fotos, og ønsker du selv at kunne skabe lækre billeder, men mangler du de rette kundskaber? Så er dette kursus lige noget for dig. Her fokuserer vi på Photoshops grundlæggende funktioner, så du vil være i stand til at give dit billede det udtryk du ønsker, når du er færdig med kurset. Du lærer grundlæggende principper i justering af eksponering, farve og kontrast samt retouchering og beskæring. Vi vil også gennemgå at lave selektioner, hvordan man arbejder i lag og hvilke værktøjer du skal bruge til dette. Vi gennemgår processen hele vejen til, hvordan du gemmer billedet til print eller skærm i det korrekte format. Undervisningen veksler mellem fælles gennemgang, opgaver og individuel vejledning.

OBS: Du skal medbringe en bærbar computer, hvor Photoshop er installeret, samt en mus eller pen. Husk evt. at medbringe en madpakke
Diverse | Foredrag

Tilblivelsen af det moderne menneske (via livestream fra Aarhus Universitet)

Allerød Bibliotek, kl. 19-21.

Tirsdag den 17. november 2020, kl. 19-21.
Pris: Fri entré
Sted:
Molekylærbiologien har fundamentalt ændret vores forståelse af menneskets historie. Kom med på en tur gennem menneskets genetiske historie med nedslag i nogle af de begivenheder der skabte de befolkningsgrupper vi kender fra nutidens verden. Professor i DNA-forskning Eske Willerslev, Globe Institute, Københavns Universitet

Molekylærbiologien har fundamentalt ændret vores forståelse af menneskets historie. Menneskets historie har vist sig at være langt mere dynamisk end vi troede. Derfor er langt de fleste landes befolkninger genetisk set et resultat af begivenheder der skete meget sent i menneskets historie.
I dette foredrag tager Eske Willerslev os gennem menneskets genetiske historie og gennemgår nogle af de begivenheder, fra sygdomsepidemier til folkevandringer, der skabte de befolkningsgrupper vi kender fra nutidens verden.

Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation

Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab som arrangeres af Aarhus Universitet og udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.
Hvis du vil modtage bonusmateriale og tippes om kommende foredrag, så følg foredragenes nyhedsbrev eller sociale medier.
Diverse | Undervisning

Lav smykker og mal på sten (Familieworkshop)

Allerød Bibliotek, kl. 10.

Lørdag den 21. november 2020, kl. 10.
Pris: Entré: 450 kr Klik her for at tilmelde dig
Sted:
Underviser: Henriette Rolf Larssen. Krea familie workshop: kvast øreringe, halskæder og armbånd af perler og maler på små sten Krea familie workshop. Vi laver ting for alle aldre og det er så hyggeligt at lave noget sammen. Du kan også bruge de færdige produkter som julegaver. Vi laver armbånd / halskæder. Smarte kvast øreringesamt maler på små strandsten.Barn alder 5-16 år. Materiale pris pr person 50 kr. Allerød bibliotek, 2. sal Den voksne tilmelder og betaler for voksen + barn. Hold A02307
Diverse | Foredrag

Grønlands indlandsis (via livestream fra Aarhus Universitet)

Allerød Bibliotek, kl. 19-21.

Tirsdag den 24. november 2020, kl. 19-21.
Pris: Fri entré
Sted:
Indlandsisen har ændret Grønlands landskab og gemmer stadig på mange hemmeligheder. Hør om forskernes nylige fund af meteorkrater under isen, og om den globale opvarmnings påvirkning på indlandsisen - overlever Indlandsisen eller er den dødsdømt? Professor i kvartærgeologi Nicolaj Krog Larsen, Globe Institute, Københavns Universitet | professor i geofysik David Lundbek Egholm, Institut for Geoscience, Aarhus Universitet

Vi hører ofte i medierne at Indlandsisen på Grønland smelter, og at en total afsmeltning ultimativt kan føre til en global stigning i havspejlet på op til 7 m. Men hvad ved vi egentlig om Indlandsisen? Hvor længe har den eksisteret? Hvad gemmer sig i grunden under isen? Og hvor følsom er isen over for klimavariationer? Det er nogle af de spørgsmål du får belyst under foredraget.

Du får også indsigt i hvornår Indlandsisen blev dannet og hvordan Grønland så ud før isen kom. Hør endvidere om hvordan Indlandsisen har ændret Grønlands landskab og har dannet nogle af verdens mest spektakulære fjordsystemer. For at kunne aflure isens evne til at forme landskaber, udnytter forskerne bl.a. at elementarpartikler fra supernovaer og Big Bang skaber nye isotoper i det grønlandske grundfjeld.

Forskerne har i de senere år løftet sløret for hvilke hemmeligheder der gemmer sig under Indlandsisen - bl.a. har de fundet meteorkratere og kanaler på størrelse med Grand Canyon. Fundet af meteorkraterne er så nyt at undersøgelserne endnu ikke er afsluttet. Under foredraget vil du høre om hvordan arbejdet med at datere meteorkraterne skrider frem samt hvilken effekt meteornedslagene måske havde på datidens klima.

Hør afslutningsvis om hvordan den globale opvarmning påvirker Indlandsisen i dag, og hvad fremtiden byder på - overlever Indlandsisen eller er den dødsdømt?

Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation

Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab som arrangeres af Aarhus Universitet og udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.
Hvis du vil modtage bonusmateriale og tippes om kommende foredrag, så følg foredragenes nyhedsbrev eller sociale medier.