Dato

Genrer

Kommuner


Vælg en eller flere genrer
Vis kun
Søg i udvalgte kommuner
  • Vælg alt Nulstil
Indtast nyt arrangement Ret info
Sidst rettet
21/3 2019
Rudersdal Museer, Mothsgården
Søllerødvej 25
2840 Holte
Tlf: 46 11 56 58

Yderligere information: Hjemmeside
GPS-info: Lat 55.8132, Lon 12.4943
Åbent: Ti. sø. kl. 11-16
Entré: 40,- Pensionister 20,- Børn under 18 år gratis

Rudersdal Museer blev indrettet som lokalhistorisk museum i Mothsgården i 1974. Museets stråtækte udstillingsbygning anvendes til skiftende udstillinger, der spænder fra lokalhistorie til nationale og internationale temaer

Rudersdal Museers består foruden af Mothsgården af Historisk Arkiv for Rudersdal Kommune i Nærum og Vedbækfundene i Gl. Holte. Ruderdal Museers administration findes på Biblioteksallen 5 i Nærum, hvor man endvidere finder sekretariatet for Historisk-topografisk Selskab for Søllerødegnen Established in 1974 with exhibitions telling about the areas history from the Middle Ages till to-day focusing especially on the latest centuries


Viser 8 events fra/efter 20. sep. 2020

Børn | Historisk

Stjerneløb i Søllerød eller Birkerød - for hele familien

Birkerød Hovedgade, Til og med efterårsferien på egen hånd.

Onsdag den 3. juni til søndag den 18. oktober 2020, Til og med efterårsferien på egen hånd.
Pris: (Fri entré)
Arrangør: Rudersdal Museer, Mothsgården.
"Stjerneløbet" er en gratis aktivitet udendørs med poster, man skal finde. Det er udviklet af Rudersdal Historiske arkiv. Det var oprindelig målrettet skoleklasser, men kan sagtens bruges af familier på egen hånd. Materialet kan downloades nedenfor. Området omkring Mothsgården, kirken og gadekæret i Søllerød og Majpladsen midt på Birkerød Hovedgade er et unikke lokalhistorisk miljøer. Stjerneløbet tager dig og din familie en tur rundt i de hyggelige områder og spændende poster gør jer opmærksomme på store og små detaljer. Opgaverne lægger vægt på historierne bag stederne og på at observere og bruge sin matematiske sans.

Stjerneløbet kan gennemføres af familier (egnet til børn 3-5 klassetrin) på egen hånd. Materialet kan downloades her:

Materiale til Stjerneløbet

Løbet er gratis og foregår på offentlige områder. Det kan derfor gennemføres, hvornår man vil. Løbet tager ca. 1 - 2 timer at gennemføre, alt efter hvor hurtig man er.

Materialet til stjerneløbet består af poster og et kort, som skal printes til alle grupper samt en vejledning og poster med svar til læreren/Stjerneløbslederen.

Rigtig god fornøjelse
Udstilling | Historisk

Mothsgårdens permanente udstilling

Rudersdal Museer, Mothsgården, tir til søn 11-16, man lukket.

Tirsdag den 9. juni 2020 til lørdag den 1. januar 2022, tir til søn 11-16, man lukket.
Pris: (Entré: 40 børn gratis)
Sted:
Mothsgården permanente udstilling fortæller Rudersdal Kommunes historie 500 år tilbage i tiden. Mothsgårdens udstilling fortæller Rudersdalegnens historie, lige fra middelalderbønderne i Høsterkøb og Nærum over Birkerødpræsten Henrik Gerners frihedskamp mod svenskerne i 1600-tallet og storkøbmanden Frederic de Coninck på Næsseslottet i 1700-tallet, til landliggere i Vedbæk og parcelhusejere i Bistrup i 1900-tallet. Et hovedtema er samspillet mellem natur og menneske, som er med til at forme de landskaber, vi kender i dag.

Udstillingen viser en række spændende genstande og billeder fra Rudersdal Museers samling, suppleret af enestående indlånte genstande fra Nationalmuseet, det Kongelige Bibliotek, det Grønne Museum m.fl. Man kan også fordybe sig i de mange spændende historier i udstillingens digitale univers. Og så har Matthias Moth fået sin helt egen afdeling, hvor historien om ildsjælen Moth foldes ud - her møder vi oven i købet Moth ansigt til ansigt
Udstilling | Billedkunst

"Nærum på lærredet" på Nærum Bibliotek

Nærum Bibliotek, kl. 00.

Fredag den 19. juni til torsdag den 1. oktober 2020, kl. 00.
Pris: (Fri entré)
Arrangør: Rudersdal Museer, Mothsgården.
"Nærum på lærredet" - Det gamle Nærum set gennem kunstnernes øjne! Rudersdal Museer udstiller en række malerier af kendte steder og bygninger i det gamle Nærum i mødelokalet på Nærum Bibliotek. Udstillingen kan ses i Biblioteks almindelige åbningstid. Det ældste maleri er fra 1850 og det yngste fra 1947. Malerier viser Nærum på overgangen mellem landsby og pendlerby. Malerierne gengiver stemninger fra en tid, hvor byen både var en rigtig landsby med gamle gårde og små stråtækte huse, samt et sted til rekreation udenfor hovedstaden. Mange steder og bygninger findes stadig i Nærum.

I udstillingslokalet findes en folder med information om hvert enkelt maleri, og om hvor de er malet. Tag folderen i hånden og gå ud og oplev stederne i Nærum, og se kunstnernes motiver, som de ser ud i dag
Børn | Anden forestilling

Skal vi Lege? Gratis søndagstilbud i Søllerød på Mothsgården

Rudersdal Museer, Mothsgården, Søndage kl. 14-16.

Søndag den 30. august til søndag den 27. september 2020, Søndage kl. 14-16.
Pris: (Fri entré)
Sted:
Pippi fra cirkus Sumarum leger sjove lege med alle de børn der har lyst. Der vil være gemmeleg, fangeleg, "jorden er giftig" mm.De voksne kan lege med eller sidde og snakke med de andre forældre. Drikkevarer og kaffe kan købes i cafeen. Pippi sørger for lege på Mothsgården sidste søndag i august og alle søndage i September
Udstilling | Historisk

Genoplev din ungdom: Ungdomskultur - fra brillantine til Barbie Girl

Rudersdal Museer, Mothsgården, Tirsdag-søn kl. 11 -.16.

Lørdag den 5. september til søndag den 15. november 2020, Tirsdag-søn kl. 11 -.16.
Pris: (Entré: Voksne 40 Pensionister, studerende og grupper på over 10 pers.: 20 Børn under 18 år: gratis)
Sted:
Ny særudstilling på Mothsgården i Søllerød. Du kender følelsen! Man ser en bestemt ting, hører en melodi eller ser et gammelt foto. Pludselig er man i erindringen tilbage i sin ungdom. Kom og få denne oplevelse fra DIN ungdom! Dem der er unge nu, vil kunne afskrækkes eller fascineres af moden, musikken og meningerne fra deres forældres eller bedsteforældres ungdom.

Fra d. 5. september kan man på Mothsgården opleve eller genopleve ungdomslivet fra 1950'erne til 1990'erne. Her er 50'ernes vide nederdele med smalle taljer, carmen curlere fra 60'erne, 70'ernes reoler af brugte ølkasser og sodastreammaskinen fra 1980'erne samt grungeplakaterne fra 90'erne. Gennem årtiernes musik, film, møbler, brugsgenstande og tøj fortælles historien om forskelle og ligheder i ungdomskulturen i sidste halvdel af det 20. århundrede.

Ungdom er på den ene side overgangen mellem barndommen og voksenlivet, men samtidig er det også en kultur med sine egne genstande og begivenheder. Unge har til alle tider skullet skabe sig selv i forhold til uddannelse, selvbillede og ikke mindst i forhold til forældre og det modsatte køn.

Vi skal følge hvordan unge har skabt sig mere eller mindre vildt, men på forskellige måder op igennem de fem årtier. Selvom de bagvedliggende temaer var de samme, har hver årgang har taget farve af netop de begivenheder og de strømninger, der prægede deres årti,

Udstillingen fortæller både historien om hele Danmarks ungdomskultur og historierne fra Rudersdalegnen. Udstillingen begynder med konfirmationen og igennem skiftende tableauer beskrives de fem årtiers ungdomskultur. Desuden er der et stort musiktema med flotte pladecovere fra især 60'erne og 70'erne
Diverse | Marked/byfest

Musik, stemning og gode tilbud - Alyst - Aflyst - Alyst

Rudersdal Museer, Mothsgården, kl. 12-15.

Søndag den 20. september 2020, kl. 12-15.
Pris: (Fri entré)
Sted:
Rudersdal Museer vælger at vise samfundssind og aflyse dette - ikke strengt nødvendige - arrangement grundet potentiel risiko for stigning i antallet af covid-19-smittede. Kom og gør en god handel! Vi sælger ud af boglagrene, hvor der gemmer sig mange spændende titler og fascinerende læsestof. Der vil også være restlagre af varer fra vores museumsbutikker, og alt sælges til rigtig skarpe priser!I samarbejde med Birkerød Lokalhistoriske Forening og Historisk-Topografisk Selskab for Søllerødegnen afholder Rudersdal Museer Høstmarked ved Mothsgården i Søllerød.

Vi har inviteret gæsteudstillere med andre varer til vores høstmarked, så der er mulighed for flere fristelser.

Vi får selvfølgelig fantastisk vejr, men for en sikkerheds skyld slår vi pavillonerne op, så man i ly for sol og evt. regn, kan finde spændende bøger, postkort og gaveartikler.

God musik og en snapsesnak!

Til et godt høstmarked hører lidt god musik, så Duo Mosaik med Michael Møller, som mange måske kender fra musikskolen, kommer og spiller for os.

Mothsgårdens brygmester, Dorthe Meland, har sin egen stand, hvor man kan få sig en snak om snapsebrygningens mysterier og måske et par gode tips fra brygmesteren, som sikkert også byder på en smagsprøve af den berømte Moths Valnøddesnaps.

Glade børn og frisk kaffe

Man vil kunne købe kaffe, sodavand og et glas vin samt kage eller, is.

Markedsboderne er åbne fra kl. 12 og vi begynder at pakke ned kl. 15.

Fra kl. 14 til 16 laver Pippi - Mothsgårdens husartist - fest og ballade med alle glade børn. Deres forældre kan lege med eller finde sig et rigtig godt tilbud på Markedsstandene.

Find din indre tilbudsjæger frem og husk Dankortet og mobiltelefonen til Mobile Pay.

Vi glæder os til en dejlig dag sammen med jer
Diverse | Foredrag

Fyraftensarrangement om ungdomskultur "Fra brillantine til Babie Girl"

Rudersdal Museer, Mothsgården, kl. 17-ca.18.

Onsdag den 30. september 2020, kl. 17-ca.18.
Pris: (Entré: Entré kt. 60 købes ved indgangen. Tilmelding nødvendig til museet på mail: museum@rudersdal.dk med angivelse af dato for det aktuelle arrangem)
Sted:
Kom og hør endnu mere om den søde og smertefulde ungdom i 1950-90erne! Deltag i vores fyraftensarrangement og hør om ungdomskultur, tidens trends og de store begivenheder i perioden. Hør om læderjakker, flippere og slumstormere på Rudersdalegnen og alt, hvad der ellers hører til i ungdomskulturen anno 1950-2000. Måske kan du genkende nogle af tingene fra din ungdom, eller måske kommer du til at krumme en lille smule tæer over de forgangne tiders vilde ungdom.

Vi starter med et kort oplæg. Vi stiller bord op i den permanente udstilling og vi byder på en kop kaffe eller et glas vin, mens vi fortæller.

Efter oplægget - og eventuelt en refill - går vi over i særudstillingen. Her kan man gå rundt på egen hånd, men guiden cirkulerer, så man kan stille spørgsmål - og man kan dele ungdomsminder med de andre deltagere
Diverse | Andet

Fyraftensarrangement om ungdomskultur "Fra brillantine til Barbie Girl"

Rudersdal Museer, Mothsgården, kl. 17-ca. 18.

Torsdag den 15. oktober 2020, kl. 17-ca. 18.
Pris: (Entré: Entré kr 60 købes ved indgangen. Tilmelding nødvendig til museet på mail: museum@rudersdal.dk med angivelse af dato for det aktuelle arrangeme)
Sted:
Kom og hør endnu mere om den søde og smertefulde ungdom i 1950-90erne. Deltag i vores fyraftensarrangement, og hør om ungdomskultur, tidens trends og de store begivenheder i perioden. Hør om læderjakker, flippere og slumstormere på Rudersdalegnen og alt, hvad der ellers hører til i ungdomskulturen anno 1950-2000. Måske kan du genkende nogle af tingene fra din ungdom, eller måske kommer du til at krumme en lille smule tæer over de forgangne tiders vilde ungdom.

Vi starter med et kort oplæg. Vi stiller bord op i den permanente udstilling og vi byder på en kop kaffe eller et glas vin, mens vi fortæller.

Efter oplægget - og eventuelt en refill - går vi over i særudstillingen. Her kan man gå rundt på egen hånd, men guiden cirkulerer, så man kan stille spørgsmål - og man kan også dele ungdomsminder med de andre deltagere