Spring til indhold

Født i helvedes forgård - Foredrag v. Maria Milland

Diverse: Foredrag

Foredrag af læge og forfatter Maria Milland i Kulturhavn Gilleleje. Fødselslæge Maria Milland beretter om sin ni måneder lange udstationering i Syrien, hvor hun arbejdede i al-Hol- Lejren.

Fødselslæge Maria Milland beretter om sin ni måneder lange udstationering i Syrien, hvor hun arbejdede i al-Hol- Lejren. Midt i en grum virkelighed med vold og mord var hun med til at bringe børn til verden - børn, der fødes til et liv uden fremtidsudsigter.
Maria Milland beretter om fødslen som et fællesmenneskeligt vilkår, der forbinder mennesker på tværs af kulturer og tider.

Al-hol-lejren er et helvede på jord, og derfor bør lejren afvikles.

Sådan siger Maria Milland om den kurdisk-kontrollerede fangelejr i Syrien.

Milland har været udsendt 11 gange for internationale hjælpeorganisationer til forskellige lande i Afrika, Mellemøsten og Asien.

Men hendes ni måneder i al-Hol-lejren har rystet hende mere end nogensinde før.

"Det har berørt mig på en måde, jeg ikke har prøvet tidligere. Med en anden styrke og intensitet," siger hun med et alvorligt ansigtsudtryk.

Det har berørt mig på en måde, jeg ikke har prøvet tidligere. Med en anden styrke og intensitet "Jeg kalder det helvedes forgård, fordi det er et forfærdeligt sted."

Al-hol-lejren er den ene af de to lejre, som har været genstand for heftig debat i Danmark. For skulle de danske syrienskrigere hjemtages?

"Jeg vil gerne bidrage til debatten ved at beskrive, hvad jeg oplevede som dansk fødselslæge. Det vil jeg gerne gøre så sagligt og nøgternt som muligt," siger Milland, der synes, det er vigtigt at give danskerne et indblik i, hvilke "usle" og "kummerlige" forhold, menneskerne i lejren lever under.

Nu har Milland derfor udgivet en cirka 200-siders førstehåndsberetning fra sit ophold.

"Selvom det er 4000 kilometer væk, påvirker det os alle sammen, hvad der sker i al-Hol-lejren," tilføjer hun.

Billetter